Меркел осъди убийството на студентка от афганистанец

Говорител: Той трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона
6 дек 2016 09:37, Елка Василева
171
Меркел осъди убийството на студентка от афганистанец
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел осъди изнасилването и убийството на 19-годишна студентка и го нарече трагично събитие, предаде Асошиейтед прес.

"Ако се окаже, че извършителят е афганистански бежанец, това трябва да бъде осъдено, точно като всяко друго убийство", каза Меркел по обществената телевизия А Ер Де. "Но това не бива да се съчетава с отхвърляне на всяка група, точно както не правим изводи за цяла група от действията на един човек при други обстоятелства", добави тя.

Жертвата е 19-годишна студентка по медицина, изчезнала през октомври, докато се прибирала вкъщи от купон в югозападния град Фрайбург. Тялото й беше намерено в река, напомня АП.

Още по темата

Полицията каза, че е заподозрян 17-годишен афганистанец. Той бе арестуван в петък, след като бе направена ДНК-проба и бяха изгледани записи на камери в района на престъплението. Той е влязъл непридружен в Германия миналата година.

Говорителят на Меркел Щефен Зайберт осъди ужасяващото престъпление и каза пред журналисти в Берлин, че извършителят трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона.

Йорг Мойтен, един от лидерите на националистическата партия алтернатива за Германия, заяви в неделя, че Ангела Меркел и вицеканцлерът Зигмар Габриел "носят значителен дял от отговорността за това жестоко деяние и за още много други "изолирани случаи", които стават всеки ден в Германия след безпрепятственото влизане на нелегални имигранти".

Обществената телевизия А Ер Де си навлече критики, след като не съобщи за ареста във Фрайбург във вечерните новини в събота - деня, в който бе съобщено за този арест, отбелязва АП. Телевизията обяви в блог, че според нея във вътрешен и международен план този случай не е по-важен от други убийства.

В интервюто снощи по А Ер Де Меркел каза, че трябва да се говори открито за такива неща, добавя АП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
господ, ако има такъв забавя но не забравя да си го набие в празната кратуна Frau Merkel
124
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
господ, ако има такъв забавя но не забравя да си го набие в празната кратуна Frau Merkel
123
1
 
20
 
! Отговори
94266 преди 7 години
Медиите в Германия са под небивала цензура и автоцензура, а това е най-яркото доказателство, че там не става нищо добро. За това убийство трябва да бъде съден не само прекият извършител, а всички политици и общественици като негови подстрекатели и съучастници, защото с привилеированото положение, в което поставят мигрантите, всъщност поощряват произвола на пришълците спрямо местните жители.
122
2
 
10
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Допълнително - главната престъпника към собствения си народ е Меркел
121
1
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ АТЕИСТ преди 7 години
МЕРКЕЛ ДА ВЗЕМЕ И ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ЗАЩОТО ТЯ Е ВИНОВНА ЗА СМЪРРТА НА ТОВА МОМИЧЕ И ЗА МНОГО ДРУГИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ИЗВЪРШЕНИ ОТ МЮСЮЛМАНИТЕ ЖИВЕЕЩИ В ГЕРМАНИЯ ! НЕ СТАВА ВЪПРОС САМО ЗА БЕЖАНЦИТЕ ,А ВИЗИРАМ ВСИЧКИ МЮСЮЛМАНИ В ГЕРМАНИЯ ,НАЙ-МНОГО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СЕ ВЪРШАТ ОТ МЮСЮЛМАНИ !
120
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Бащата на изнасиленото и убито момиче е висш функционер от Европейската комисия.Той е карал дъщеря си да ходи да помага на нашествениците.Сега за погребението призовава да не се носщт цветя ами да се събират пари и помощи за мусулманите скакалци и нашественици.Не се питайте кой е *** - те са двама, убиецът и БАЩАТА
119
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Злостни ***, Меркел германците ще си я изберат пак, най значимия и стойностния политик на последното деситилетие.
118
6
 
3
 
! Отговори
nekoj преди 7 години
А, за 'гостите' трябва да съдим по иначе! В някои страни и народи е редно 'госта' да преспи със стопнката. Може в този случай 'стопанката' да не е знаела за обичая и нещо да се е опънала - и станал сакатлъка. Госпожа мелел трябва да 'образова' гостите които покани, ама май трябва да образова и 'домакините' - да не стават сакатлъци...
117
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Специално за путинските *** , да им подам малко статистика, убийства на 100 000 дучи в Германия е 0.9, а в либимата Раша е 9.50 на 100 000, малко по добре от Уганда са руснаците. А и да погледната гуглето, ако не ми вярват. Мисля е ясно а !
116
0
 
4
 
! Отговори
Скарлет преди 7 години
Эа съжаление, човекът стана несъвместим със Эемята!!!
115
0
 
10
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
До НовостиНевежо, 2/3 от територията на Европа е в Русия. А населението на европейската част на Русия е около 110 милиона души, т.е. най-голямото в Европа.
114
11
 
2
 
! Отговори
до 138 преди 7 години
Кой си ти бе, че ще анатемосваш ?Вярваш ли си, кръстен ли си, комунист ли си ?
113
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо когато лично ги покани ,сега ни ги натрисаш на нас само защото сме на границата на ЕС
112
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Меркел отключи кутията на Пандора! И сега много трудно Европа ще върне предишния си начин на живот! Северните народи не са запознати с навиците на тези мюсюлмански *** и ще имат да патят! Трябва да забранят на жени да работят в бежанските центрове!
111
1
 
7
 
! Отговори
на Кенан Вакарелски преди 7 години
му пожелавам да го .. в Авганистан. Точно в Авганиста насилниците имат привилегията да се оженят за жертвата, в противен случай жертвата отива в затвора за извънбрачна сексуална връзка. Подобен закон не мина дори в Турция.Айде малко спрете с пропагандата.
110
9
 
4
 
! Отговори
Новости преди 7 години
Русия - 111 млн. етнически руснаци, население на федерацията - 143 млн., отрицателен прираст при руския етнос, 10% мюсюлмани - уикипедия "Население на Русия".Над 1 000 000 болни от СПИН.Най-голямата джамия в Европа (до колкото Русия е в Европа) е в Москва- открита е от Путин, Ердоган и Махмуд Абас през 2015.
109
0
 
28
 
! Отговори
Съзнан Лоигиков преди 7 години
Германките трябва да спрат да живеят като преди -никакви среднощни самотни разходки!!!И Меркел да използва момента да забрани влизането на имигранти мъже (момчета над 13г.) в целия ЕС.Само жени и деца и то ако са от Сирия.Мъжете в погранични лагери със затворнически режим и трудова терапия на полето с картофи-ако искат ако не обратно в пустинята.
108
15
 
8
 
! Отговори
Сотир преди 7 години
*** 100 % е познат на жертвата иначе нямаше да я убива...
107
3
 
20
 
! Отговори
Кенан Вакарелски преди 7 години
И в Авганистан стават изнасилвания само дето насилника бива потрошен от бой и чака с нетърпение момента когато ще се спаси от мъките като го обесят на някой кран....
106
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е тъжно за погубения млад живот, но съвсем скоро преди убийството на момичето е имало друг случай, в съседен град, на който не е обърнато внимание, нито дадена гластност. Оказа се, че е дело на същия престъпник. Но понеже жертвата е била обикновена жена, не роднина на високопоставен чиновник, просто са премълчали и забутали случая, в резултат на което следващата жертва е въпросното момиче. Много ми е мъчно за красивото дете, но родителите и са за бой, трябвало е те да са пострадали, не тя.