ЕК разреши България да отпусне 20 млн. на Хитрино

Средствата ще са по програмата за развитие на селските райони
13 дек 2016 16:30, Елка Василева
44
ЕК разреши България да отпусне 20 млн. на Хитрино
Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия е одобрила осигуряването на близо 20 милиона лева за справяне с щетите от взрива в Хитрино. Това съобщи пред български журналисти в Брюксел министърът на земеделието и горите в оставка Десислава Танева.

Тя уточни, че сумата ще бъде осигурена в резултат на работата на създадена работна група по инициатива на еврокомисаря Кристалина Георгиева. Близо 20 милиона лева ще бъдат насочени целево възможно най-бързо към община Хитрино за справяне с пораженията от взрива, посочи Танева. Средствата ще бъдат осигурени по програмата за развитието на селските райони.

Още по темата

Общината има проектна готовност за изграждане на ВиК, улична и пътна мрежа за общо осем милиона лева. До края на седмицата ще подпиша заповед за изпълнението на тези проекти, заяви министърът в оставка.

Танева добави, че местните власти в Хитрино следва да изготвят проекти за ремонт на пострадалите от взрива общински сгради. Тогава ще бъдат осигурени останалите близо 12 милиона лева.

"Това, което можем да направим веднага - го правим, получихме и подкрепата на ЕК. Това показва, че имат значение всички представители на държавата на различни нива. Надявам се бързо, с всички усилия, да се справим с последиците от това нещастие", заяви Танева. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е следната, ако в нашата страна карате мотор тежащ 100-ина килограма трябва да имате задължително гражданска отговорност покриваща щети до 500000 лева, но ако превозвате хиляди тонове гориво с цистерни май не трябва да имате никаква задължителна застраховка покриваща евентуални щети, за щетите на големите играчи се грижи ББ с парите от бюджета АБЕ НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !
11
3
 
21
 
! Отговори
не че нещо, ама преди 7 години
Нещо почнах да се обърквам. Огромната част от населените места в БГ имат нужда от такива ремонти. Сега, тези 20 млн., те в повече ли се дават към програмата за развитие на селските райони, демек отгоре, или просто се отклоняват целево от общата сума за отпускане и с отделянето им се ощетяват останалите селски райони, които ще получат по програмата с толкова по-малко средства. Ако е първото - добре, ако е второто, ще се караме!
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледай ти! Цел Брюксе са работили в събота и неделя. За три дни са създали група, проект, гласували са и са решили да дадат парииДаже общината в Хитрино вече има проект. Баси, за тия времето не съществува, иначе ще си помисля, че са били готови за тоя разход.
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тези пари могат да им издигнат чисто нови къщи на потърпевшите и да санират цялото село.Да позная че по документи ще идат за наем на фургоните в които ще бъдат хората тази зима?
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе неможе е така с лека ръка да отпускате пари от бюджета, тука не иде реч за някакво природно бедствие, тука иде реч за катастрофа в следствие на превоз на опасни товари, има си конкретна отговорност, трябва превозвача да има застраховки от които да се платят щетите, как може е така да пилеете от нашите пари и да не търсите финансова отговорност на виновните фирми
7
3
 
21
 
! Отговори
художника преди 7 години
20 млн. за нова канализация и поправка на ОБЩИНСКИТЕ сгради??? А за хорицата бе, ***??? Сега ще ви лъснат лакомите за*ници. Закачалка за дрехи - 3000лв./бр., Батерия за мивка- 200лв./бр., брава за врата- 400лв./бр. и т.н. докато одрусате и последната стотинка, а за хората.....у...Й.Прочети още на: dnes.bg/eu/2016/12/13/ek-razreshi-bylgariia-da-otpusne-20-mln-na-hitrino.325461
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Познайте от тия милиони колко ще стигнат до хората и колко ще бъдат окрадени по веригата... А също и от СМС даренията
5
1
 
16
 
! Отговори
до неразбралите преди 7 години
По тази програма досега бяха присвоени законно мноого пари.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСЕ ПАК, КОЙ ЩЕ ГИ ДАВА ТЕЗИ ПАРИ.АКО СЪДИМ ПО ЗАГЛАВИЕТО - БЪЛГАРИЯ, НА КОЯТО ЕС Е РАЗРЕШИЛ ДА ГИ ДАДЕ.И 20 МИЛИОНА КАКВО? Клечки за зъби или нещо друго?
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
40 милиона лева? с тия пари май само общински градинки и улици могат да оправятдано не ги присвоят, с тия пари целото ще цъфне, дано остане и за къщите на хората.
2
5
 
12
 
! Отговори
бабаЦецадъ преди 7 години
да очакваме ли бум по селата?. .. скоро и при Вас. Да питам... освен вагони... с камиони става ли?
1
1
 
23
 
! Отговори
Тези които откраднат преди 7 години
Тези които откраднат и един лев от тези пари- да понесат цялата строгост на закона умножена по две.Нека съвестни и честни Българи управляват, не корумпирани ***.