Йотингер да продължи политиката на Кристалина Георгиева

Няма да му е лесно, тя свърши доста, смята Андрей Новаков
Обновена: 14 яну 2017 13:18 | 14 яну 2017 13:04, Красимир Ангелов
65
Йотингер да продължи политиката на Кристалина Георгиева
Снимка: Reuters

България очаква от еврокомисаря Гюнтер Йотингер да продължи водената до момента политика от Кристалина Георгиева. Това коментира в предаването "Брюксел 1" евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

Пред Милена Милотинова Новаков обясни, че Йотнгер, който зае поста на Георгиева, ще бъде следен отблизо от  евродепутатите за продължаването на водената от предшественика му политка. "Няма да му е лесно, защото стъпи в обувките на Кристалина Георгиева, а тя свърши доста работа и това да покриеш нейната високо вдигната летва няма да е лесно", обясни евродепутатът. 

Андрей Новаков каза още, че ще следи как ще бъде разпределян бюджета на ЕК и кохезионната политика за България, както и да се спазва раанопоставеността при подбора на хора за работа в европейските институции. "Искам все повече млади в България да работят и развиват ЕК. В България има много образовани, които могат да помогнат на страната ни с работата си в европейските институции", каза Новаков.

По отношение на усвояването на средствата по оперативните програми и кохезионната политика, евродепутатът коментира, че той и колегите му ще настояват за прозрачност при разпределянето на средствата, така че да не се оразват  пари за страната ни. В момента такива опасности няма, но има разговори и статии по темата. 

За да запазим средствата, Новаков препоръча на кметовете да правят проекти, които да бъдат добре защитени пред ЕК и получат финансиране. "България трябва да продължи  да трупа опит като ползва за това и „Планът Юнкер“, да използва всички инструменти за запазването на Оперативните програми и безвъздмезното финансиране. Трудно се санират сгради, ремонтират училища, строят пътища и канализации, когато няма пари", посочи още той.

Андрей Новаков обясни, че както номинацията, така и ресора на българския ерокомисар, все още не са ясни. Какъв ресор ще получи страната ни ще зависи от решението на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Евродепутатът от ДПС Неджми Али пък коментира, че България не дава добър знак на Европа, когато няма номинация и комисар в ЕК. По думите му това е във вреда за страната ни. "Не казвам кое правителство трябва да обяви номинацията, но това трябва да стане час по скоро", мотивира  се Али. 

Какво казаха още те вижте този следобед в "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria On Air от 17.30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Тази предателка да каже първо за 97 г когато след отказ на виденов да се приватизира по американския списък донесен от нея в България, дойде кризата с долара. Това беше българския майдан организиран от сб и тази мъ ша. Заради нея българите обедняха за първи път сериозно
30
0
 
3
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Още ли пишете за тая в византийска под лога ! Да се нареди до племенника си, г- н постна пица!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТА 20"ЕС си стои цял."И странджата си стои цял - с твърдата си бетонна, но празна глава!
28
3
 
4
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Сталинака я разбраха отдавна какво може, но да и припомня природен закон все пак: Няма го в Теста за Интелигентност на 1-шо "Гладно" управление.... -Законът на Пудър Всичко, което започва добре свършва зле. Всичко, което започва зле свършва още по-зле.:Но когато и руснаците си завират оса където не трябва може да се добави и: - Теоремата на Гинсбърг Не можеш да спечелиш. Не можеш да завършиш наравно. Не можеш дори да излезеш от играта. Смърт на руският окупатор.
27
0
 
11
 
! Отговори
Глупости герберски преди 7 години
Тая пък какво е свършила и каква политика е водила, та да я следват?
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този вярва ли си като ги говори тия глупости? Георгиева вдигнала летвата много високо? Коя летва? Освен тая с която я лупнаха по з.адника на изпроводяк. А това, че България няма още номинация за комисар е национално предателство. Но разбира се, на никой не му пука. Юнкер в прав текст каза, че в ЕК нямат нужда от наш комисар, прокарвайки новата политика, че не всяка държава трябва да има комисар. Демек с идиотията си, предаваме не само България, а и целият ЕС. Браво на нас!
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руми-коня и тръшнаха вхоната врата а сталинка я изгониха и Бг няма да има скоро ИЗОБЩО евро комисар защото вропа вече знае че българите са едни НЕДОНОСЧЕТА!!!
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С това назначение Бойко унижи българите, а световната банка се подигра с Европейския съюз.
23
1
 
24
 
! Отговори
некой преди 7 години
Сталинка ли е, Кристалинка или 'Крадлинка' - за България нищо не е напрравила. А това което направи накрая - да вдигне парите от ЕС само за една фирма (банката си е фирма) и после да отиде да работи за същата - е повече от скандално! Това си е престъпление - ограбване на всички данъкоплатци в ЕС! ЕС трябва незабавно да прекрати плащанията към тази организация - която ясно демонстрира с назначаването на Крадлинка че е в длаверата и съответно не заслужава нашите пари!
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТА - ЕС си стои цял.Колко 'цял' си стои? Или британците не ги броиме?
21
0
 
17
 
! Отговори
евроджепчии преди 7 години
ТО , ГЕПЕНЕТО НЕ ГО Е ИЗМИСЛИЛА НАШАТА .....СТАЛИНКА, И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ИМА ........ПРИЕМСТВЕНОСТ!!
20
0
 
28
 
! Отговори
vlady преди 7 години
От него се иска да продължи диверсионно-вредителската дейност на Сталинка спрямо бюджета.
19
1
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА преди 7 години
Андрей Новаков щял да следи Йотингер. Ще го следи и ще джавка като паленце.
18
16
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До АнонименЕС си стои цял.
17
22
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До АнонименЕС няма да се разпадне през това хилядолетие. А през следващото също :)
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сорос падна, падна соца хахаха
15
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да питат Кристалина колко болни български деца не бяха спасени защото социалистите откраднаха парите.
14
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕВРОПА НЯМА ДА БЪДЕ КОЛОНИЗИРАНА ОТ РУСИЯ КАТО СИРИЯ.
13
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази овца беше в ЕК, и сега Ес ще се разпадне. Отиде в СБ и тя ще обяви фалит, барабар със САЩ. Кристалина е световно бедствие, и мястото и е в сливенския затвор, барабар с дянков. Тъкмо за него, защото и той не е мъж.
12
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП Е ТУМОР ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВА ЗА ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ