Меркел отвръща на удара: Държим съдбата си в ръце!

Доналд Тръмп по-рано разкритикува политиките на канцлера
16 яну 2017 20:22,
69
Меркел отвръща на удара: Държим съдбата си в ръце!
Снимка: Reuters

Германската канцлерка Ангела Меркел заяви днес, че европейците "държат съдбата си в ръце". Тя направи това изказване в отговор на острите критики на Доналд Тръмп по адрес на ЕС и на похвалите му за Брекзит, предаде Франс прес.

"Мисля, че ние, европейците държим съдбата си в нашите собствени ръце. Ще продължавам да съм ангажирана 27-те страни членки на ЕС да работят заедно и в бъдеще, изправени пред предизвикателствата на 21 век", каза Меркел.

В интервю за британския в. "Таймс" и за германския в. "Билд" Доналд Тръмп, който встъпва в длъжност в петък, прогнозира, че и други страни може да последват примера на Великобритания и да напуснат ЕС.

Тръмп определи НАТО като отживелица и разкритикува катастрофалната, по думите му, миграционна политика на Меркел.

Меркел не пожела да отговори на всички критики, като каза, че позициите на Тръмп са известни.

"Моите позиции по трансатлантическите въпроси са известни. Новоизбраният президент още веднъж изложи своите позиции. Когато той встъпи в длъжност - а това все още не е станало - ние ще работим, естествено, с новото американско правителство и ще видим тогава какви споразумения ще постигнем с него", каза Меркел.

Тя още веднъж отхвърли смесването на терористичната заплаха в Европа с бежанската вълна от Сирия.
"Искам да отделя въпроса за тероризма от въпроса за бежанците, що се отнася до войната в Сирия", каза тя и подчерта, че "мнозинството от сирийците са избягали от гражданската война, от сраженията срещу силите на режима и на Башар Асад и от репресиите на Асад".

Тръмп каза в интервюто, че последиците от приемането на кандидати за убежище в Германия неотдавна ясно са се усетили, имайки предвид атентата в Берлин, за който отговорност пое Ислямска държава.

Преди Меркел, на Тръмп отговори и германският вицеканцлер Зигмар Габриел. Той призова европейците да демонстрират увереност пред приемника на Барак Обама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да добавя,че тия дето работят с мен идва за три дена в седмицата иначе надхвърлят 30 часа и няма социал.......мдаам
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Го гиХахаха работници трябва ли........хахаТия дето идват .....хващат работа не. Единственото което ще правят е да размножават като животни. После ще се редят за социално жилище и пари и ще висят на гърба на хората ,които живеят в Европа. Поне Англия това правят. По цял ден въртят броеницата . Тук там някой продавач ,шофъори или във големите вериги по касите.Това им е всичкото полезно действие на ти търтеи.....и те така Гоги.
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бабо Меркел где така? *** ти да ...
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГогиЛелеее, то едни работници... Направо около тях аура на ерудиция, елевирана културност и висока професионална квалификация се носи.Всичките са адвокати, инженери, лекари, професори и прочие. Ако вярваш на това си много, много смотан. В Европа в момента се излива човешкия *** на света и това е пределно очевидно за всеки, който не е празноглава ционистка маша.
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Дедо ГогоАланкоолу,как по-точно се е справила с Гърция.Като продължава да налива милиарди ли???
36
0
 
15
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Ще я държиш още малко...Меркел е вече политически труп ! Но пък изпълни на 100 % поставената задача - отслабване и тормоз на ЕС !
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
интересно,че споменава репресиите на асад но не и за репресиите на ИД които са от другата страна на конфликта,а всъщност аз досега не съм разбрал точно какви репресии упражнява асад ,докато тези на ИД са ми пределно ясни.Това бабе е 100% агент на ЦРУ
34
0
 
24
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Това бабе даава ли си сметка , че Тръмп я направи за 5 стотинки? Нейния адаж Оланд се усети и отказа да се кандидатира за президент, а тя какво иска с памперси ли да ходи. Толкова години властаване в полза на големия брат САЩ не и ли стигнаха? Германия след Хитлер си лепнаха ново срамно петно в историята с тази баба, за която така и не се намери някой дизайнер да я облече, а все едно отива да копае царевицата. Дано в Германия изберат хора от партията на свободата и разкарване на бежанците.
33
0
 
21
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Баба зомби е яко в стрес!След като при Обама спускаха заповедите директно от Вашингтон,сега Тръмп им каза да се оправят сами!Не знам доколко държат положението в ръце,ама коленете им треперят яко!
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бабушкер такъв,държиш само на кениеца оная работа,ама и тя бая ще омекне след няколко дни.
31
0
 
3
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
Tasi neuspiala komsmolka triabva da is4esne ot politi4eskata szena na Evropa i sobstvenata si strana .Ako iskaha da sa6testvuva EU triabva6e da sasdadat otdelni organi na sigurnosta i ob6ti evropeiski voiski,koito da badat gotovnost da reagirat adekvatno na sa6testvuva6tite realni saplahi ot islimilisirane na evropa, ane da iskarvat 4e rusia ili kitai savinovni da polojenieto.prasnahamiliardi sa vsi4ko drugo no ne i sa tova koeto e neobhodimo.
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 36 Не, това не е неадекватност, а демагогия. Яко я държат за топките по много начини.
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен тзи може да държи само свещ. Политически труп.
28
0
 
33
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Мурксул-ханъмата не е никакъв Стожер..точно обратното - тя е гробокопача на Европа...и омърсителя на една иначе не лоша идея! Отвръщала на удара - дрън - дрън! Склярозирала предателка на всичко европейско!! Това не и е Междузвездни войни - това е реалността...в която бабишкерника руши това, което по-умни от нея са създали! Дано немския избирател тази година и представи квитанцията за ислямизирането на Европа и и тегли един заслужен шут !
27
39
 
6
 
! Отговори
Гоги преди 7 години
Меркел е стожер в Германия, ще я преизберат, защото има влияние. За какви съсипани поколения говори някой си по-долу? За да работи германската икономика трябват работници. Преди година проблема беше Гърция. Справиха се с гърците , ще се справят и с шепата терористи.
26
22
 
11
 
! Отговори
Отвъд голямата вода преди 7 години
Най-доброто нещо което се е случило в Европа е ЕС. Искате ли пак да затворят границите? Искате ли да нямате възможност да пътувате ? ЕС е най-големия пазар, затова е трън в очите на САЩ. Тръмп говори за тероризма в ЕС, а си затваря очите за терористите в неговата страна. Всеки ден се стрелят , убиват, нападат , но това е нищо за популиста Доналд. В САЩ всеки луд може да си купи оръжие и да влезе в летище, училище, универститет или супермаркет и да убие за удоволствие .
25
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сбъркана жена, побъркан свят. Дано поне остане някой нормален, който да може да заема отговорна длъжност, или поне да дава контра на психарите, в поколението политици след Меркел. Дори и да има такива, арабите надали ще ги изберат.
24
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма отърваване от тези комсомолци, като наш Плевньо.
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AI DA NE KAZVAM KAKVO DARJITE EDNI DALGI CHERNI NESHA NA EDNI MOMCHENZA IDVASHI S KAIUZI OT EDIN KONTINENT PO NADOLU
22
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой е толкова луд да ходи да се трепе с руснаците??? И за какво? За по силен ЕС. Каква глупост! Ти кой клас си?