Тереза Мей: Brexit ще означава излизане от общия пазар!

Великобритания не иска да е наполовина вътре, наполовина вън
Обновена: 17 яну 2017 18:03 | 17 яну 2017 16:40, Елка Василева
48
Тереза Мей: Brexit ще означава излизане от общия пазар!
Тереза Мей. Снимка: Reuters

Великобритания ще опита да установи ново, позитивно и конструктивно партньорство с Европейския съюз по време на преговорите за напускане, но Brexit няма как да означава членство в единния пазар, заяви британският премиер Тереза Мей, цитирана от ДПА.

Великобритания не иска да е наполовина вътре, наполовина вън от ЕС. Вместо това ще опитаме да си осигурим възможно най-голям достъп до единния пазар, каза Мей в днешната си реч пред парламента в Лондон, в която изложи стратегията на правителството си за Brexit.

Тя обеща да опита да постигне смела и амбициозна сделка за свободна търговия с блока.

Резултатите от преговорите за излизане на Великобритания от 28-членния блок ще бъдат внесени в парламента, а двете му камари ще се произнесат по окончателното споразумение, което преговорните делегации постигнат, предаде Франс прес.

Искам Обединеното кралство да излезе от този период на промени по-силно, по-справедливо и по-единно. Искам да бъдем сигурна, благоденстваща, толерантна страна, притегателна сила за международния талант, каза Мей, цитирана от Ройтерс.

Британският премиер каза, че Великобритания трябва да бъде най-добрият приятел и съсед на европейските си партньори, но амбициите й трябва да се простират отвъд границите на континента, да гради връзки със стари приятели и нови партньори по света.

Тя обеща, че гражданите на ЕС ще продължат да са добре дошли на острова, но Лондон ще може да контролира броя на хората, идващи от страните членки на блока, предаде Асошиейтед прес.

Успехът на ЕС е в интерес на Обединеното кралство. Вотът на британците за напускането на блока не е отхвърляне на общите ни ценности, нито опит да се навреди на ЕС, каза Мей.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
надявай се преди 7 години
До Andrey Anev''великата'' британия е сведена до 1 съчма/метално топче/ между *** САЩ и наковалнята ЕС!Надяват се при някой от ударите да отхвръкнат до ''приятелите'' си от Канада или Австралия и Нова Зеландия.Истината е загубиха си влиянието по море отстъпвайки го на Сащ,икономически на Китай,а социално на ''прогресивните'' пакистанци и Индийци та доста изказвания чакам от изТер/ясалата/еза Мей и дано подлъже някой ,че е новата Тачър!
31
0
 
4
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Бил *** свободния пазар, няма ли били нужда...Норвегия е в челната десетка на най-богатите страни в света за 2015.Същата тая Норвегия не е член на ЕС, но плаща 1% от БВП за достъп до тоя "***" свободен пазар.Баси, к'ви са прости тия Норвежци, за какво само набиват кинти без никаква полза за тях?
30
2
 
4
 
! Отговори
А,БЕ АНЕВ.... преди 7 години
Що не пишеш на български ,бе .....ЗАБРАВИ ЛИ ГО ВЕЧЕ ??!!ПРЕДПОЧИТАМЕ ДЕ СМЕ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ --ЗА ДА ИМА НЕЩО И ЗА НАС ОТ ОСТАТЪЦИТЕ ПО МАСАТА!!ЩОТО АКО СМЕ С РУСКИТЕ ПИЯНИЦИ ---ОНИЯ , ВЕЧНО ГИ ГОНИ ПИЯНСКИЯ ГЛАД ....И ЗА НАС НИЩО НЕ ОСТАВА !ЗНАЕМЕ ГО ОТ ОПИТ !А , ТИ , АКО си БОГАТ ВЕЧЕ И ЗНАЕШ ПОВЕЧЕ ...ОТИДИ ПРИ ПУТИН !ТОВА, ЩЕ ТЕ ЗАДОВОЛИ .....нали??!
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великобритания пусна ли вече молба за излизане от евросъюза, че се стигнало до преговори?
28
2
 
12
 
! Отговори
НЕ ТАКА ТЕРЕЗА! преди 7 години
ЩЕ СИ ПЛАЩАТЕ МИТАТА КЪМ ЕС ....КАТО ВСИЧКИ ДРУГИ!БЕЗМИТНА ТЪРГОВИЯ с ЕС -- ЗА БРИТАНИЯ , ..НЕМА!!!!!!!!АЙДЕ СТИГА СТЕ БИЛИ ВСЕ....."МАСЛО НАД ВОДАТА"!!!!!!!КВО , КАТО СТЕ БРИТАНЦИ ...???!!!!ДА НЕ , СТЕ "БОГОИЗБРАНИ" БЕ , ДЖАНЪМ....??!!!
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименNe sega UK chte glatne mochno voda tozi pat . Germaniq ima ikonomika , proizvejga mnogo I nai dobroto
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами направете Британски ЕС бе, немския се провали.
25
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте какво, ема си исторически закономерности.Англичаните винаги първи са усещали накъде духа вятъра в Европа и затова след на пръв поглед странните им лупинги, винаги накрая се оказват на правилната страна.Германия винаги дуе мускули и накрая ка.путва с пълна капитулация.България пък винаги се носи по инерцията,дадена от съветите на "приятели" и след това винаги си ближе праните, подсмърчайки. Това са неизменни неща в ист. процес, така че всеки може сам да си напарви извода накъде отиват нещат
24
3
 
8
 
! Отговори
а1 преди 7 години
Тереза Мей: Тереза Мей: Brexit ще означава излизане от общия пазар! ще означава излизане от общия пазар!--------Какъв ще е резултатът от Brexit-a, за Британия ще стане ясно до пет години.В момента е твърде сложно да се предскаже какъв ще е ефекта - положителен или отрицателен.При условие, че ЕС бъде кардинално реформиран и не се разпадне дотогава!
23
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия ще глътне много вода през 2017. Великобритания е в силната позиция,защото има 50 млн. евро търговски дефицит с Берлин и сами може да си представите какъв шок за германската икономика биха били едни мита на брит. граница.Тепърва германците ще глътнат водичка от заканителния пръст на чичко Тръмп за 35 % мита за герм. автомобилостроители,ако последните не създават раб. места в САЩ.И накрая за да е веселбата пълна - април месец във Франция идва Фийон.Германия е ка.*** за трети път!
22
3
 
11
 
! Отговори
Рага рага преди 7 години
Значи, няма да ви гонят! Радвайте се работещите в Англия, инак в Бьлгария си е истинска глад и мизерия.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Британия е това, което е защото 40 години бяха в ЕС и постигнаха много.А дали изхода е правилен - времето ще покаже, но не си мислете, че Британия ще сложи Русия пред ЕС.
20
2
 
3
 
! Отговори
Evropeec преди 7 години
EC triabva da ostane samo edin obsht pazar, s vuzmojno nai-malko biurokratshtina i izmisleni ogranichenia. Svoboda na hora, stoki i kapitali. Vsichko ostanalo da zavisi ot otdelnite durjavi. Kakto e bilo zamisleno ot samoto nachalo.
19
14
 
9
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Абсолютно правилно, който иска да продава на 60 млн пазар и то скъп пазар ще се пазари. Едно търговско споразумение в рамките на европа беше достатъчно, без политическо обвързване, а нашия башибизук още вярва в еврофондовете. Ес е финито и всички се готвят за него, а нашите предатели дремят
18
15
 
7
 
! Отговори
Rule Britain! преди 7 години
Тереза Мей за пореден път демонстрира силата и непоколебимостта на британската нация. И типичната английска точност:Брекзит значи Брекзит-излизане и от Европейския пазар. То пък един пазар! Смях. И тя каза в пряк текст:ще сме отворени за най - добрите и талантливи кадри от цял свят, но няма да пускаме навлеците(да го кажем по-деликатно). Така че, свободно плаване към независимост на Обединеното Кралство! И отбележете рязкото поскъпване на лирата след словото на Мей.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз мисля, че всички хора, участвали в този референдум са употребени. Референдумът е проведен, резултатите са ясни. Великобритания трябва да излезе от ЕС, а те още не са задействали съответния член от договора. Това говори само едно - подигравка с хората и задкулисни схеми.
16
3
 
6
 
! Отговори
Румен преди 7 години
До 6Ти си като Мирча Кришан и краставицата. Каквото и да го питаха той все до краставицата стигаше. На теб все Русия ти е в главата. Как да излезе от Европа? Я погледни картата и виж че Русия държи по голяма територия на континента от всяка друга европейска страна.
15
6
 
13
 
! Отговори
фърфуй преди 7 години
Плъховете първи напускат потъващия кораб! Плъховете за англичаните,за разлика от останалите народи,не са гадни и отвратителни животни а са символ на хитрост,издръжливости пробивност.Не случайно половината спецназ са някъкви плъхове,като най-известни са пустинните плъхове.Кои ще бъдат вторите и третите?Залагам на Дания и Холандия.Накрая ще останат само трима- България,Полша и Румъния да отстояват евро-атлантическите ценности.Истината е че който се е хванал с нас накрая се радпада.
14
18
 
10
 
! Отговори
месара преди 7 години
честита свобода на Великобритания , дано поведат и други държави да напуснат тоя измислен съюз , тоя " съюз " европейски е гнила ябълка и трябва да се разпадне , освен милионерите в Брюксел никой друг не печели !
13
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
англия винаги ще си е господар на страната, докато България винаги ще страда от продажни политици