Беноа Амон е кандидатът на социалистите за президент на Франция

Манюел Валс призна поражението си на първичните избори
30 яну 2017 09:58, Елка Василева
6
Беноа Амон е кандидатът на социалистите за президент на Франция
Беноа Хамон. Снимка: Reuters

Крайнолевият бивш министър на образованието Беноа Амон ще е кандидатът на социалистите за президент на Франция, след като спечели първичните избори на Френската социалистическа партия за излъчване на кандидат, съобще Франс прес.

Бившият френски премиер Манюел Валс призна поражението си и победата на Беноа Амон на първичните избори в партията, предаде ДПА.

"От сега (Амон) е кандидатът на нашето политическо семейство", каза Валс и пожела на съперника си късмет в президентските избори.

Амон получава 58,65 процента от гласовете спрямо 41,35 процента за Валс според данни, обявени от организаторите при съобщени резултати от 60 процента от избирателните секции.

Тази вечер левицата отново вдига глава, тя се обръща към бъдещето и заявява, че иска да спечели. Ние ще бъдем представители на французите. На всички французи, заяви Беноа Амон пред своите привърженици.

Едно от най-важните му предизборни обещания е да въведе гарантиран минимален месечен доход от 750 евро за всички французи.

Победителят в първичните избори при социалистите ще се съревновава с кандидата на десницата Франсоа Фийон, лидерката на крайнодесния Национален фронт Марин льо Пен и либерала Еманюел Макрон, както и с други участници в надпреварата за президентския пост в изборите през април и май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
псевдосоциалисти заедно с оланд и меркел сьсипаха европа и бл изтокизобще не ме интересува кои ще спечели всички са еднакви ид-----ти
5
0
 
4
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
О-оо,*** той бил социалист??!! Това обяснява всичко- и името,и физиономията! Да видим сега на кого червените ще викат "со-ро-со-ид"- на този трябва с предимство!
4
1
 
3
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
О-оо,*** той бил социалист??!! Това обяснява всичко- и името,и физиономията! Да видим сега на кого червените ще викат "***"- на този трябва с предимство!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е втора статия със същото заглавие.
2
1
 
5
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Египетско-масонското име "Амон" много подхожда на тая физиономия- не мислите ли?
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ба,торба кости!