Юнкер: ЕС на няколко скорости вече съществува!

Обособяват се ядро и периферия в Общността
21 фев 2017 14:07, Елка Василева
37
Юнкер: ЕС на няколко скорости вече съществува!
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Европа на няколко скорости съществува, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред Федералния парламент на Белгия.

Не може някои държави от ЕС да пречат на други да напредват, добави той по повод идеята на Белгия, Люксембург и Холандия, подкрепена и от други страни, за обособяване на ядро и периферия в Общността на основата на членството в еврозоната.

Идеята бе представена официално по-рано този месец на заседание на държавните и правителствените ръководители от ЕС в Малта. Според тази идея ЕС може да се промени така, че държавите от Общността да участват само в онези политики, които възприемат безрезервно.

Отделянето на средства за отбрана е еднакво важно с инвестициите в хуманитарна помощ, посочи Юнкер. Той отбеляза, че е представил това виждане във вчерашния си разговор с вицепрезидента на САЩ Майк Пенс.

По неговите думи отбранителните разходи са толкова важни, колкото и средствата, отделяни за развитието на държави извън ЕС. Имаме инвестиционен план за Африка, това е континентът на бъдещето, трябва да се борим с причините за имиграцията, допълни председателят на ЕК.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече откровено ни се гаврят в тъпите сурати и с пълно основание!С пълно!Даже приветствам Юнкер,че ви го набива в чутурите,та белким разберете,какво стадо сте.Ама,вие сте такова стадо,че и сега няма да го проумеете!Може би си мислите,че "те" ви разрушиха и икономиката и държавата?!Не,разрушихте си ги вие - те само ви примамиха,по най-елементарен начин!Така,както навремето са завладявали африканските си и азиатски колонии - най-големият удар е бил чрез стъкълца и огледалца,за примамка!!
28
1
 
1
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Сега сме само купувачи на стоки от ЕС. Ако включим на по-висока скорост, може да станем нещо повече. Ще има да си мечтаем тук да стане като в Испания и Португалия например.
27
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
непрекьснато пиша бьлгария да излиза от нато и ес вие ми слагате минусиобаче минусите няма да ни подобрят живота от 2007 до сега нищо добро не ми сеслучи само разходи и стрес от сутрин до вечер сега се прибавиха и ам воиские кажете ми това живот ли е
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ядртото ограбва периферията от 30 години. Време е за отделяне на периферията. А ядрото да си плаща само масрафите.
25
1
 
1
 
! Отговори
7 преди 7 години
Познайте от 2 пъти ние къде се намираме - център или периферия?
24
1
 
4
 
! Отговори
Лоша работа преди 7 години
Едно време византийската империя плащала на Атила много злато да не я напада. Сега ЕС ще плаща на *** и арабите.
23
1
 
5
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Африка? Континента на бъдещето? Айде бе? Черни издислави само ни липсваха!
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До слав 19Големи глупости си написал. Добре ли ти плащат поне?
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21"Време е втората скорост да удари спирачки и да опъне ръчната."-------------И кво ще стане тогава? Ще цъфнеш и ще завържеш.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е втората скорост да удари спирачки и да опъне ръчната.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
EC IMA SAMO EDNA SKOROST-ZADNA......
18
3
 
6
 
! Отговори
слав преди 7 години
До НЯКОЙнаивно и зомбирано ги виждаш нещатата...така както са те зомбирали с мантри от БТВ и Нова и бибиси ЕС е един много по скапан и уродлив вариянт на ЕССР на съветския съюз демек....пълен комунизъм и болшевизъм в ЕС и антихристиянизъм...дано по скоро се разпадни и да имаме Европа на свободните национални държави а не този съветски съюз със столица и коминтерн Брюксел
17
1
 
12
 
! Отговори
ф 15 преди 7 години
ЕС си отива безславно .Един нов американски президент им каза в очите-Коя ще е следващата .Сигурно в Белия дом са си направили залози за следващия напуснал . Бъдещето на Европа ли ?Нещо средно между американски протекторати или Близкия изток и ДАЕШ. Това според степента на оглупяване и допуснане на мигрантите.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се че съществува ние специално сме на задна скорост от 27 години. Ръгнали сме лоста отзад и търчиме напред. Но вместо напред се движиме назад щото лоста е включен на задна. Този еврогеец сма.хнат набърчкан нема ли да го изкарват вече напред с краката? Много тежка работа върши че и пенсия не иска щото се е преработил и се поти отзад.
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Льо Пен води във Франция. Ако спечели и Франция излезе така ще им го нач*кат на тези дърви вармпири от ЕС, че свят ще им се завие :) Е тогава ЕС тотално ще умре, може само послушковци като България, РУмунъя и др източно Европейски страни да останат и да получават субсидии от баба Меркел.
14
5
 
8
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 7 години
Вярно е, че има ядро и периферия в ЕС. Но те не са обособени по географски критерий.И познайте от първия път България дали е в ядрото и периферията. И защо сме там. Ами не сме в периферията, заради някаква омраза към нас, или някаквъ вселенски заговор срещу нас, или защото били разсипали губещата ни социндустрия за компоти. Причината е, че българското общество не иска да се бори за просперираща и правова държава без корупция и далавери. И чакаме, ако може, някой отвън да ни изчисти ***.
13
2
 
22
 
! Отговори
есхач преди 7 години
Човека каза нещо което се знае от 10 години-голям е смелчага да го признае след толкова време. Това само показва отношението на Запада към другите-първо са нашите жители ,после белите от колониите,мулатите в нашите държави,мулатите в колониите, черните в западна европа,черните в колониите и воала някакви бели от изтока. На това се вика да надградиш теорията за арийската раса.
12
2
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Преди мислех, че Барозу ще остане в историята на ЕС като най-слабия председател на Комисията.. Но този ще го бие, със сигурност. Егати сенилния и безгръбначен пенсионер.
11
2
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Мама ви скоростна! *** ще ви дадат за душата! Защо първо не погрижите за държавите в ЕС? Нарочно ни унищожихте индустрията, за да не сме конкурентни, а сега сте се загрижили за Африка! Лицемери!
10
2
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
А инвестиционен проект за периферията на ЕС, където е България, имате ли? Защо Африка е на преден план? В България също много хора гладуват и мизерстват!