Марин Льо Пен: Време е да се приключи с ЕС!

Лидерът на Националния фронт смята, че ЕС принизява Франция
24 фев 2017 09:07, Елка Василева
283
Марин Льо Пен: Време е да се приключи с ЕС!
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Кандидатката на крайната десница за президент на Франция Марин льо Пен, която води в допитванията за спечелване на първия тур, заяви, че е "време да се приключи с ЕС", предаде Франс прес.

"В Европа е време да се приключи с един Европейски съюз с това изкушение за сливане, което унищожава Европа на нациите", заяви Льо Пен на конференция в Париж пред журналисти и представители на 42 държави, сред които посланиците на Тайван, Камбоджа, Куба, Саудитска Арабия, Албания и Йемен, както и китайски и американски дипломати, се казва в изявление на партията на Льо Пен - Националния фронт.

"Трябва да се приключи с това бюрократично чудовище", добави Льо Пен. Тя отдавна критикува ЕС и го смята за "тоталитарен".

"ЕС принизява Франция, отделя я от света. Радвам се на възраждането на европейските народи против ЕС, за Европа" като континент, каза тя, имайки предвид решението на британците от миналата година да напуснат ЕС.

"Ще изградим друга Европа", обеща Льо Пен и се ангажира, ако стане президент, да "преразгледа европейските договори, а Франция решително да участва в изграждането на една Европа на свободните нации".

Льо Пен осъди "стратегическия авантюризъм на САЩ" и приветства "реализма и волята за промяна" на новия американски президент Доналд Тръмп.

Русия е "решаващ елемент в баланса на силите, който може да омиротвори глобализацията" според Льо Пен.

Тя повтори желанието си да защитава преди всичко националния интерес и осъди господството на международните институции, "заплахите" от големите миграционни движения, преговорите за присъединяване на Турция към ЕС и споразумението на свободна търговия между ЕС и Канада (СЕТА).

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още по темата: ФранцияесМарин льо Пен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** EU, както се изрази преди време американската еврейка Виктория Нюланд, отговаряща в Държавния департамент за Евразия. ВЪН ОТРОВНИТЕ ПИПАЛА НА ЕС ОТ БЪЛГАРИЯ!!!
193
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До европаЧе преди 27 години как живяхме половин век без ЕС ,и във всяко село училище имаше ,и заводи имаше.Е *** и еврохюмнета нямаше наистина.Те ли ще ни липсват.
192
2
 
6
 
! Отговори
европа преди 7 години
Французи да искат да се отделят от ЕС го разбирам до някъде,богата държава,ядрена сила,колонии по света,произвежда абсолютно всичко,уникална природа и велика история.Но българи да искат ЕС да се разпадне,при положение че не можем да произведем нито машини,нито военна техника,нито да строим,нито имаме голямо население,нито можем да се защитаваме сами,нито имаме пари.Някой представя ли си България без ЕС?
191
1
 
5
 
! Отговори
Защо преди 7 години
Какъв *** трябва да си, че да смяташ, че ако си малък и сам ще си по-добре от това да си в голям и силен съюз? Акъла не ми го побира. Защо РФ не се раздели на "суверенни" републики? Защо УСА не се раздели на 50 държави? Защо Индия не стане ... държавици? Ами Китай и той защо поне Тибет не освободи?
190
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Марин льо Пен не се справи с тоя сатанински проект, жална ни майка.
189
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПрочети поне заглавието и тогава разправяй че не е анти европейска. Тя е не само анти европейска но и анти френска.------------------------------------------------------------------------------------------------------------Не всички споделят мнението, че бъдещето на Европа и Франция в частност е единствено в смесването с араби от третия свят.
188
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 247"Политиката и не е анти-европейска,"--------------Прочети поне заглавието и тогава разправяй че не е анти европейска. Тя е не само анти европейска но и анти френска.
187
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ама разбира се )"Ама е тъй като четеш само бг медии и медии които са финансирани от Сорес !"---Тези медии не са финансирани от Сорес, а от СОКЕРЕС. :):)
186
4
 
7
 
! Отговори
+ преди 7 години
До АнонименБъркаш Европа с Германия. Всички искат в Германия, за да цоцат, ама германците почват да се усещат. Освен Германия, в Европа има страни като Италия, Испания, Гърция, че даже и България
185
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 245"ако нямате разум, ръкопляскайте на Меркел и си мислете, че ЕС е рай"-------------------------Да, ЕС е рай. Затова хората от целия свят искат да дойдат тука, включително и любимите ти братушки. Всъщност, в този смисъл, Европа става жертва на успеха си.
184
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то пък сега се разпаряме да печелим от Франция...освен някое рено на старо да си купим. Политиката и не е анти-европейска, а про-френска. Нещо, което у нас не е познато като концепция.
183
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мадам льо Пен гради част от антиевропейската си политика върху омразата си срещу България и Румъния като ни обвинява че крадем работните им места. Преди два дни беше в една транспортна фирма където насъскваше шофьорите им да стачкуват защото фирмата наемала българи и румънци. На земеделските им стопани разправя че подбиваме цените им с ефтина селскостопанска продукция. Ако тя стане президент е ясно че ние няма да спечелим нищо от нейното президенство. Така че вие продължавайте да и се радвате.
182
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако нямате разум, ръкопляскайте на Меркел и си мислете, че ЕС е рай, докато осъзнаете, че в хола ви са се заселили араби
181
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако имате разум, вижте изкривената и, изкуствена усмивка и преценете що за мошеник е. Партията "Национален фронт" е семейна - принадлежи на баща и, на нея самата и на племенницата и. Първият им помощник извън семейната клика е гей. Тя самата се е развеждала 3 пъти. Преди две години, след големи скандали, изгони баща си от партията им, въпреки че той я е създал. Вижте какви хора са подкрепяни от Путин и са срещу ЕС и им вярвайте че ще ви "оправят".
180
6
 
5
 
! Отговори
seira преди 7 години
НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ДЕЛОТО НА ДЕ ГОЛ:ЕВРАЗИЙСКИ СЪЮЗ ОТ АТЛАНТИКА ДО ВЛАДИВОСТОК - СЪЮЗ НА СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ!!!
179
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ има полза от слаба и разединена Европа????? КОЙ?
178
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Франция не е имала политик от такъв ранг от времето на Генерал дьо Гол. Браво на Марин и браво за идеята за разпадане на ЕС в този му вид. Вярно че цялата *** *** ще скочи на нея , но тя знае какво прави и за кого го прави. Жената показа на редица мъже политици че нямат топки.
177
1
 
1
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
на либераса - не помни, когато не му изнася. За оостаналото обвинява измислени герои
176
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС бъдеще на България и Мир! Всички останали трябва да се мачкат и да мълчат.
175
7
 
0
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Гледам некъв по надолу ми ползвал ника да пише срещу СЕТА. Ясно е че желанието ти да привлечеш внимание е голямо. Вярвай ми много по лесно ще стане ако имаш собствено мнение и собствен ник. Сега с мнението на Волен и моя ник става манджа с грозде