Тръмп изпрати Меркел и атакува: Берлин дължи пари на НАТО

US-президентът смята, че Германия трябва да се изплъти и на САЩ
18 мар 2017 17:40,
96
Тръмп изпрати Меркел и атакува: Берлин дължи пари на НАТО
Снимка: Reuters

Ден след срещата си с германския канцлер Ангела Меркел, американският президент Донад Тръмп обвини Германия, че дължи много пари на НАТО.

"Германия дължи огромни суми" на НАТО и на САЩ, които й "предоставят много силна и скъпоструваща отбрана", написа държавният глава в Twitter.

В два туита президентът на САЩ пише, че "Германия дължи огромни суми пари на НАТО и САЩ трябва да получават повече за много силната и много скъпата отбрана, която те предоставят на Германия!", съобщи БТА.

Още по темата
В първия туит той започва с твърдението, че е имал "ОТЛИЧНА" среща с германския канцлер в петък във Вашингтон, за разлика от това което мнозина наблюдатели описаха като обтегната среща, подчертала различията между двамата ръководители особено в областта на търговията и имиграцията.

"Въпреки това, което сте чули от ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ, аз имах ОТЛИЧНА среща с канцлера Ангела Меркел", написа президентът от луксозната си резиденция във Флорида, където той прекарва уикенда.

Меркел увери президента на САЩ, че Германия е увеличила до 2 процента от брутния си вътрешен продукт(БВП)дела на военните разходи на първата им персонална среща в петък.

"Ние се ангажираме днес с целта от 2 процента(от БВП - бел. ред. )до 2024 година", заяви Меркел на общата пресконференция , на която се откроиха разногласията между двамата лидери, припомня АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да го черпим с "постната пица" може и да размисли и да ни опрости дългчето. Може някой друг самолет да ни даде.
61
0
 
0
 
! Отговори
? преди 7 години
Германия дължи на НАТО. Европа дължи на НАТО. Само ние ли си плащаме? Само малката ли нещастна бедна България издържа НАТО?!
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия немците ще плащат докато ги има заради 2СВ.
59
1
 
4
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Докато свят светува Германия ще е длъжник на САЩ и НАТО !! Така са я подкарали още след Първата световна война. После окончателно са бетонирали този статус след Втората. Канцлер-актът, задействан още при Конрад Аденауер, не е фантазия , а реалност.Г-н Тръмп може да си вземе, колкото му душа сака - германското злато е на Уолстрийт !!!
58
1
 
2
 
! Отговори
Скарлет преди 7 години
Тръмп е предвестник на ФИНАНСОВИЯ АПОКАЛИПСИС!!! В момента Светът отново е иэвън контрол!!! Той е неуправляем!!!
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A QPONIQ SYSCHTO GLEDAITE DOBRE I MISLETE AKO MOJETE TOVA STE I VIE
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
MERKEL GLEDA KATO NAAKANA KOLONIQTA SIE KOLONIQ GLEDAITE GOVEDA BYLGARSKI GERMANIQ OT 1945 G DO DNES I SE ZAPITAITE KAKVO STE?
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що.рошоидни от кога се цензурира ?
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Квиченето на *** *** гали ума.м- у другото лудата баба изглежда, като че ще напълни гащите
53
2
 
2
 
! Отговори
Опс преди 7 години
Колко ли време ще отнеме на Тръмп да се осети, ако Меркел поднови работата на заводите в Пенемунде?
52
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В МОМЕНТИ НА СТРЕС И НАПРЕЖЕНИЕ ЧОВЕК ГОВОРИ НЕЩА КОИТО МИСЛИ, НО НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА ПРОИЗНАСЯ, ТА И ТРЪМП СЕ ИЗПУСНА...УПРАВЛЯВАЛ НАЙ МОЩНАТА КОМПАНИЯ ..М ДАААААА НЯМА ДА ГО ИЗТЪРПЯТ ДЪЛГО, ЗАЩОТО Е ЯСНО, ЧЕ ТОЙ ОБЪРНА АМЕРИКА В КОРПОРАЦИЯ, СЕГА ВЪПРОСЪТ Е ОЩЕ КОЛКО ЩЕ ГО ТЪРПЯТ.
51
0
 
13
 
! Отговори
Parcuc преди 7 години
US-президентът смята, че Германия трябва да се изплъти и на САЩБоже, прибери си вересиите ! Някои май дори не са и чували за български език.
50
6
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха... преди 7 години
Ами като дължaТ, ВзЕМИ СИ Ги БЕ, РИЖ ГЛUПАК, КАКВО САМО ТЪПизmи фулиш из нета :)))) Тоя е най-заблудеНАТА овца, родена и станala ПрезидеНТ НЯКога на САЩ
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя се е разпищолил толкова, че военната униформа пристегната с български кожен колан и германска каска, биха му стояли по добре от президентския костюм.
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писа се,че Тръмп е потомък на емигрант от Трън...Какъв ли ще е погледа на нашичките гей-демокрадльовци при евентуалното му посещение в държавата на победилата организирана престъпност и член на Европейския съюз на международно организираните престъпници? Всички признават,че "купуването и продаването на гласове е престъпление", но и всички партии организирано "търгуват" ! Знаят се кредитните милионери,но осъдени няма! Всичките били болни от болестта на хубавото Ленче- кадъра на честния Симеончо!
47
0
 
22
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
То и Иран, и Либия ни дължаха пари, ама къде са? А това, че изпращаха наши войници в Афганистан и Ирак заради американски интереси, това кой ще го плаща?
46
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Погледа на снимката е красноречив-изплашен като човек чул присъдата си.
45
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В САЩ не се слагат недоразумения за президенти както в България.(Плевнелиев)Зад тях стоят хора които ги насочват и управляват.Тръмп е антитеза на Клинтън.Тръмп е промяна на политика и икономика.Следва Европа до 1 година.А Меркел вече е пенсионирана.Разликата между САЩ и Европа е като между България и Европа.
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво му се възхищавате на този Тръмп . Иска пари, забранява да стъпват бежанци ....чудесно нали ? С тази разлика, че те са причината за тези бежанци , тези нагли, арогантни кр*вари . Германия хвърля пари за да храни милиони бежанци, които наглеците трябваше да хранят и сега същите *** размахват пръст . Да им се връща ...и стига с този телешки възторг към тръмп , ако е на европа президент -да, но иначе той не дава пет пари за вас
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия да се изплЪти? демек да си изплати дълговете в натура? Аз спирам да чета тук, това е недопустимо, айде че новите журналисти са самоуки и невежи - ***-дойди, ама при наличие на безплатен софтуер, който коригира правописа и да се допускат грешки като тази е недопустимо. Чао!