Лондон започва процеса по Brexit на 29 март

Великобритания е информирала Евросъюза тази сутрин
Обновена: 20 мар 2017 14:33 | 20 мар 2017 14:30, Елка Василева
14
Лондон започва процеса по Brexit на 29 март
Снимка: архив, Reuters

Британското правителство ще активира на 29 март член 50 от Лисабонския договор за задействане на процеса за излизане от ЕС, съобщи говорител на британското правителство.

Още по темата

"Постоянният представител на Великобритания в Брюксел информира Европейския съюз тази сутрин, че Великобритания ще задейства член 50 на 29 март", заяви говорителят, цитиран от БТА.

От своя страна Европейската комисия съобщи, че е била предупредена за решението на Великобритания да задейства на 29 март чл. 50 от договора за ЕС.

Бяхме предупредени, готови сме за началото на преговорите, очакваме писмото, заяви говорител на комисията. Първата стъпка след получаването на писмото от Лондон ще бъде утвърждаването на посоките за преговори от Съвета на ЕС, поясни той.

Говорителят уточни процедурата, според която ЕК незабавно ще препоръча начало на преговорите. Тази препоръка ще трябва да бъде одобрена от Съвета на ЕС с предоставянето на мандат на комисията да преговаря. На 29 март се очаква обща декларация на 27-те останали държави от ЕС.

От тази дата - 29 март, започват да текат двете години, през които трябва да бъдат договорени условията за излизане на Великобритания от ЕС.

Говорителят на британското правителство каза още, че кабинетът на Тереза Мей няма планове за провеждане на предсрочни парламентарни избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: ВеликобританияЕСBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
КОфти преди 7 години
Заради нагло престъпни техники внедрявани ударно чрез наркотизирани бюрократи има постоянен чуваем шум от тежко терористична техника на друга цивилизация.колеги да прослушат ЛОндон по телефони..
9
0
 
2
 
! Отговори
спрете car скенерит преди 7 години
Веднага да забранят повреждането на острова с включени фарове и бели скенери денем и нощем.Заради тежки увреждания острова подава, че имало активирани над 3 000 000 аномални зони до 1990 година надежно охранявани от атмосферния океан..възможни са тежки увреждания на огромни региони .
8
2
 
2
 
! Отговори
TAKA KAZVAT: преди 7 години
NEW YORK - LONDON - MOSKOW - TOKYO ! DRUGITE SA SAMO GARNITURA KAM OSNOVNOTO ! :)))))))))))))))))) NAPRED BRATIA BULGARI,NIE OT OSTROVAT NA MAGLATA I DAJDOVETE NE MOJEM DA SE MERIME S VAS- VSE PAK VIE STE GRAJDANI NA EC , A PAK BRITANIA ZA RADOST NAPUSNA TOZI POTAVA6T KORAB NAVREME....
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ли ще стане с клана "Кобурготски- Живков и с-ие"? С очакваните резултати от отхвърляните засега,но предстоящи референдуми в Шотландия и Ирландия май "Велико-британия" ще става "Малко-бръсната-ния"!Колко прав е бил Ленин:"Кадрите решават всичко!"...Кралицата одъртя и изкуфя,Даяна се разгони и "случайно загина", Маргарет затвори и продаде мините,заводите и електроцентралите, в кралския двор и парламента- льольо до льольо,гей до гея...Мъка,г-н президент П.Стоянов!Остана спомена за Битълс!
6
2
 
9
 
! Отговори
correctly преди 7 години
Пише се : Ain't no sunshine when she's gone, така се пее в песента. Е да, няма слънце без Велика Британия в посткомунистическия Евросъюз някак си.... няма да е същото. В Брюксел се правят че не им пука, но те си знаят какво ще им струва това отцепване, не само като икономически щети.
5
1
 
3
 
! Отговори
Реве Марко Тотев преди 7 години
I no sunshine when she's gone...
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NAPRED BRATIA BULGARI, NIE OT LONDON I BRITANIA SME S VAS ! USPEH V IZBORITE, GLASUVAITE ZA BULEXIT SLED TOVA .
3
4
 
7
 
! Отговори
123 преди 7 години
Хаирлия да е. Сега в Британия, по - късно в останалите държави.
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който иска да бере ягоди и да си купи баро кола с десен волан - да побърза, че скоро далаверата свършва!
1
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-бързо! Да празнуваме излизането на предателите и агентите на САЩ в Европа.