Осем пакета с експлозиви конфискувани в поща в Атина

Те е трябвало да бъдат получени от високопоставени европейски представители
21 мар 2017 09:27, Елка Василева
4
Осем пакета с експлозиви конфискувани в поща в Атина
Снимка: архив, Reuters

Осем нови подозрителни пакета бяха открити и конфискувани в пощенски клон в северната част на Атина. Те са били предназначени за видни личности в европейски страни, съобщи полицията в гръцката столица.

Още по темата

Йерун Дейселблум, председател на Еврогрупата, и други високопоставени европейски представители, както и такива на мултинационални компании, е трябвало да получат тези пакети с взривно вещество, съобщи гръцкото издание Нюз.ин.

Миналата седмица пакети с експлозиви бяха изпратени до германския министър на финансите Волфганг Шойбле в Берлин в сряда и представителството на Международния валутен фонд в Париж в четвъртък. Вторият колет бомба рани служителката, която го отворила.

Отговорност за изпращането на пакета с експлозиви в Германия пое гръцката анархистка организация "Конспирация на огнените клетки". Според френските следователи вторият колет също е бил изпратен от гръцки анархисти, въпреки че за него така и не бе поета отговорност.

През 2010 г. "Конспирация на огнените клетки" предизвика безпокойство в Европа, като изпрати пакети с експлозиви до германското канцлерство и редица лидери. Анархистката организация твърди, че се бори срещу системата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До лолоСамо *** с мътен поглед от ракията , гледа празната си паница и псува орисията на ум.
2
1
 
7
 
! Отговори
до лоло преди 7 години
Браво!
1
1
 
13
 
! Отговори
лоло преди 7 години
Когато нещата в държавата не вървят,гърците стачкуват,трошват и палят,бият се с полицаиите,блокират граници,хвърлят бомбички и изпращат колети.Когато нещата в България не вървят българина пие,псува на маса Европа,и чака руснаците да дойдат да му оправят държавата.