Британската полиция освободи 6 от 10-те задържани

Всички са били заподозрени за кървавата атака в Лондон
25 мар 2017 08:28, Петя Славова
11
Британската полиция освободи 6 от 10-те задържани
Снимка: БТА

Британската полиция освободи без обвинения шест от десетте задържани за атаката близо до парламента в Лондон, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Шестте лица, две жени и четирима мъже, са арестувани в Бирмингам, където доскоро живеел и атентаторът Халид Масуд. Всички те са задържани по подозрение за подготовка на терористични актове.

Четири души остават в ареста, пише БТА.

Полицията предполага, че Масуд е действал сам, но иска да разбере дали има други, които са му помогнали да подготви атаката.

Британският министър по въпросите на Близкия изток и Африка Тобаяс Елуд, който оказа първа помощ на наръгания при атентата полицай, беше удостоен с почетно звание от кралица Елизабет, съобщи политическият кабинет на британския премиер, цитиран от Ройтерс.

Елуд заедно с министъра по въпросите на сигурността Бен Уолас, взел дейно участие в координирането на реакцията на британската държава на атаката, бяха назначени за членове на така наречения Таен съвет - орган, който съветва монарха още от времето на норманите и се състои от високопоставени политици, съдии и епископи

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се, че ще ги пуснат! Нали са приятели на "приятен човек" и ревностен градинар. Сигурно и те са "периферни" като атентатора. Трябва всеки от тях да извърши атентат, за да попадне тепърва в полезрението на службиге.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толераски евроатлантически ценности...
4
0
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 7 години
Браво изключително правилно решение от страна на полицията .
3
0
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Как ще задържат мирни граждани мюсюлмани, най-малкото БХК и още 100 подобни организации ще осъдят Великобритания. Ето, че ги и пуснаха. Вече си мисля, че Европа се управлява от арабския свят. Пълна толерастия.
2
0
 
11
 
! Отговори
Дежа вю преди 7 години
"Ние ги хващаме-те ги пускат!"-Тиквоний Банкянски
1
0
 
8
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Вай-вай,сичкото мю.сли жихадис!