Юнкер: Разпадането на ЕС може да разпали война на Балканите

Той обясни, че не е хубаво и други да напускат съюза
25 мар 2017 12:25, Петя Славова
134
Юнкер: Разпадането на ЕС може да разпали война на Балканите
Снимка: БТА

Разпадане на ЕС може да разпали война на Западните Балкани. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в интервю за вестник "Файненшъл таймс", цитирано от ТАСС.

Още по темата

Юнкер заяви, че по време на посещението на вицепрезидента на САЩ Майк Пенс в Брюксел е отправил следното предупреждение към него: "Казах на вицепрезидента: Не говорете това, не призовавайте и други да напуснат (ЕС), защото ако ЕС се разпадне, ще имаме нова война на Западните Балкани", каза той, коментирайки предстоящото излизане на Великобритания от съюза.

"Ако ги оставим сами - Босна и Херцеговина, Република Сръбска, Македония, Албания, всички тези страни - ще имаме нова война", заяви Юнкер, цитиран от БТА.

"Хората мислят, че с излизането на Великобритания от ЕС всичко приключва. Не, това е само началото", каза той, посочвайки, че напускането на ЕС ще излезе на Лондон общо около 60 милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
до 106 преди 7 години
Вижте първо как се образува БВП. това не е само индустрия, а и всички услуги, вкл. адвокатски, банкови трансакции и др. непройзводства. Затова Русия и останалите бивши соц.страни имат сравнително нисък БВП, защото много от тези зслуги не са развити както на Запад. Така, че БВП не трябва да се надценява много.
91
1
 
1
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Че кой друг ще разпали войната освен Юнкер & Co., ако европейските народи не слушат заповедите им. Повече от ясно.
90
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще се разпадне нещо което е създадено доброволно. Никои не задължава никоя държава нито я заплашва нито нищо , ако искаш оставаш ако не чао като англичаните. Това не ви е СССР да идват ушанките със танковете и другаря сталин да праща на почивка във Сибир. ЕС е създаден по взаимен интерес ,това че едни политици защитават по добре интересите на народите си от други / нашите/ ние сме виновни ,нали ние избираме некадърниците които ни представляват .
89
0
 
5
 
! Отговори
Класация БВП 2015 преди 7 години
Брутен вътрешен продукт в USD :1 United States 17 419 000 000 0002 China 10 354 831 729 3403 Japan 4 601 461 206 8854 Germany 3 868 291 231 8245 United Kingdom 2 988 893 283 5656 France 2 829 192 039 1727 Brazil 2 416 635 506 0768 Italy 2 141 161 325 3679 India 2 048 517 438 87410 Russian Federation 1 860 597 922 763Коментарите са излишни !
88
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, тоя Juncker (много е интересно английското значение на името му), започна да ни "плаши" като Боко Тиквата: Ако не гласиваме за "ГЕПъР", България загива; тая брюкселска зелка, пък, ако се разпаднел ЕС - война на Балканите. Кой от кого гледа - не знам. НЕЩАСТНИ ОТПАДЪЦИ! (GARBAGE!)
87
2
 
5
 
! Отговори
т преди 7 години
Дъртака да не изпусне пари от ед
86
14
 
9
 
! Отговори
Европейският съюз преди 7 години
Европейският съюз да не е Съветския съюз ,че да се разпада. Европейският съюз е най-голямото политическо постижение на човечеството от както свят светува до наши дни. Европейският съюз е сложен жив организъм, който се развива и се променя. Това се случва в момента. Този тип съюзи е бъдещето на човечеството.
85
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да става на балканите Русия ще ни помогне. гейския съюз по бързо да се разпада че съсипа не само България ами и цяла европа.
84
3
 
10
 
! Отговори
кирил преди 7 години
До Анонименами щом не щеш руския чепик приготви си турския ибрик
83
4
 
18
 
! Отговори
Еди от многото преди 7 години
СТИГА С ТОЗИ ПОПУЛИЗЪМ БЕ ГОСИН ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ДЕМОКРАТЕ. ЗАЩО ПЛАШИШ ХОРАТА САМО И САМО ДА СИ ЗАПАЗИШ ЗАПЛАТАТА, КОЯТО СЪМ СИГУРЕН ЧЕ НЕ Е МАЛКА. ЕЙ И ВОИНА ЩЕ ЗАПАЛИТЕ САМО И САМО ТАКИВА КАТО ТЕБ, И КАТО ГОСПОЖА YES ДА МОЖЕ ГОЛЕМИ СУМИ ДА ВЗИМАТЕ И ДА ГОВОРИТЕ КАКВОТО ВИ КАЖАТ ГОСПОДАРИТЕ ВИ, И БАНКОВАТА ОФШОРНА СМЕТЧИЦА ДА СЕ ПЪЛНИ ЛИ ПЪЛНИ.
82
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин и Ердоган са се договорили. Северна поддунавия за Путин, южна подбалкания за Ердоган. В това няма никакво съмнение. Тези които ще разпалят войната са т.наречените патриоти и дпс-то, които две партии са създадени от кремъл, и двете под надзора и режисурата на бсп(бкп), изпълняваща стриктно сценария написан от кремълските господари. Жална им майка на свестните българи. Който има акъл да изчезва, руският чепик отново ще стъпчи свещената българска земя.
81
3
 
3
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
до Анонимен 96: Спри да гледаш само БТВ .... промит ти е мозъка. Както и този на kiro, а и на много други ... истината трябва да се гледа не само от една страна. Но такива като вас, завършили с неимоверно усърдие 12-ти клас, няма как да го разберат.
80
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
естествено че не е хубаво софри от сутрин до вечер на 83 години огромна заплатаи накрая ако се разпадне ще има война на балканите ами те всички войни в европаса почвали от балканите този сега ли разбра историята изобщо да не ни плаши с нато и ес спасението е русия всичко друго са празни приказки на гмо мозъци
79
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия подготвя кървава война на Балканите след което ще дойде да ги "освободи" както освобождава в момента Сирия и Донбас. Някой може ли да посочи поне една държава в света която е постигнала напредък и стабилен просперитет след т.н. "освобождение" от Русия. Няма такава държава - пее Слави Трифонов.
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От какво се оплакваш? Нали пак твои хора ще организират търговията около войната. Къде оръжие, къде крадени пари ще се препират... Нали за това са конфликтите - да могат правилните хора да реализират комисионни. Като махнахте талибаните и отглеждането на мак и събирането на реколтата скочи. Много консултанти, много нещо... Виж в Либия потече мед и масло по улиците и понеже не са свикнали да носят *** с големи грайфери и сумати и народ загина падайки от щастие и благодат.
77
0
 
7
 
! Отговори
timi преди 7 години
И Юнкер нещо не запознат със нещата Между Европа и Нато има голяма разлика и да се разпадне Европа няма да се случи нищо защото и сега Европа разчита на Нато а там са Американците ако се разпадне Нато тогава ще е голяма бедата защото всички мисии на балканите се изпълняваха от нато а не от Еропа а всеки знае че 70 процента във такива мисии са американски и Англискии войски чисто европеиските да ли стигат и 30 процента особено на лидера Германия дето е забранено по закон Воиските им да участват
76
1
 
9
 
! Отговори
Bai Hoi преди 7 години
До Анонимен 90Явно не си живял в близост до роми - било то и такива, които "българиеят" - според теб !!!Най-много се радвам да чета писанията на пишман патриоти и националисти като теб - не могат да четат и пишат на родния си език - но са Чисти Българи ?!!! Бай *** сте Вие, не патриоти - ***,несретници !!!
75
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Юнкер: Разпадането на ЕС може да разпали война на Балканите"Не, Може, а със сигурност ще разпали война на Балканите. Руските глашатаи вече бродят по Балканите, организираха преврат в Черна Гора, организираха безредици в Македония, а от седмица организират погранични провокации и диверсии по българска граница с Турция чрез верните си слуги и платени маши като така наречените "Обеднели Патриоти", затриващи България за шепа копейки под ръкоплясканията на Путин и неговата кремълска компания.
74
18
 
4
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
ами поне не оскотяват по Азиатските блатата и пиене на спирачна течност 3-то поколениеТова причинява кремълското джудже на населението си с пропагандата. САЩ винаги е бил и ще е наш приятел. Разберете най накрая ние не пием одеколон и спирачна течност, не оскотяваме по блатата и не искаме да сме Сомалия дрънчаща с ракети
73
20
 
6
 
! Отговори
kiro преди 7 години
Как удобно забравяш какво стана преди това в Кипър и Косово. В Кипър турците се наддигнаха и искаха автономия, в Косово Милошевич избиваше хиляди на ден и не само в Косово. За Босна и Херциговина не си чувал, нали? НАТО се намеси и конфликта спря. НАТО се намеси и в северна Африка и конфликта спря. Русия се намеси в Украйна и Сирия и конфликта още е там вече с години.