Швеция иска да върне 5000 мигранти на Унгария, но – не!

Будапеща отказва да ги приеме, макар че ги е регистрирала
28 мар 2017 09:07, Елка Василева
69
Швеция иска да върне 5000 мигранти на Унгария, но – не!
Снимка: архив, Reuters

Швеция се опита да върне в Унгария пет хиляди пристигнали от там мигранти, но унгарските власти отказаха да ги приемат, съобщава агенция ТАСС. Сега вероятно въпросът ще се решава в съда, пише в. "Свенска дагбладет".

Министърът на правосъдието и миграцията на Швеция Морган Йохансон заявил пред изданието, че са получили делата на почти пет хиляди лица, регистрирани като бежанци в Унгария. "(...), но когато ги връщаме обратно, там не ги приемат", посочил министърът пред в. "Свенска дагбладет".

Шведското правителство е обърнало внимание на Унгария, че нарушава Дъблинския регламент, съгласно който бежанците трябва да получат убежище в първата надеждна страна, в която са пристигнали. Ако след това бежанец отиде в друга държава от ЕС, то трябва да бъде върнат в първата страна, в която е пристигнал.

Йохансон отбеляза, че отговорността за спазването на Дъблинския регламент е на Европейската комисия.

Европейският комисар за миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос ще се опита да убеди унгарските власти в необходимостта да приемат мигрантите, пристигнали в Швеция от Унгария, но ако това не стане, следващата стъпка на кралството ще бъде да се обърне към съда на ЕС, заяви министърът на правосъдието Морган Йохансон.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: УнгарияШвециябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички емигранти в клоаката германия -меркелината си умре за тях
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам едно жестоко предложение. Стари кораби, прогнили и закотвени в средата на езерото Балатон и там , настанени милите "добре дошили" на Меркел, докато сами не пожелаят да се върнат в родния си Афганистан, Паокистан, Иран, Ирак и т.н.
55
0
 
12
 
! Отговори
аман преди 7 години
Бахтън от "гости" и ДОСТ-и!
54
1
 
17
 
! Отговори
Прости селч0 н-р 60 преди 7 години
До Прсти бгарипървата сигурна страна е Турция и мн. други преди нея. Освен това дъб. регламент едва ли някога е подписван с която и да е камиларска страна, още по малко африканска. Така че мн. уважаваната пап.ла4 от ядрени физици да си седи у дома и да си пооправи родната кочинка.
53
26
 
1
 
! Отговори
Прсти бгари преди 7 години
Плана на европа за бежанците беше да са разпределени из всяка страна членка по малко , но източна европа орева (типично за нашия *** и изостанал манталитет). Бежанците не са кръвожадни вампири , а хора като нас. Факта си е факт. Атентатите станали за последните 3 години се броят на пръстите на двете ми ръце , като над половината от атентатите не са извършени от бежанци , а от хора пребиваващи в страната от години. Фактите са си факти.
52
2
 
7
 
! Отговори
ty преди 7 години
А, всъщност, защо Шведите искат да ги върнат ?! Има ли такава опция ?!
51
0
 
24
 
! Отговори
ty преди 7 години
Евала на унгарците
50
1
 
6
 
! Отговори
:))))))))))))))))))) преди 7 години
VSI4KOTO DJIHADISTKO DA SE VARNE OT ZAPADNA EVROPA V IZTO4NA EVROPA-TAKA SME SE RAZBRALI NIE GOLEMITE V DABLIN !
49
0
 
21
 
! Отговори
Томас Барнет преди 7 години
е шеф-идеолог и теоретик на Глобализацията, вижте неговите книги. Той пише:"Ние искаме в Европа една ножа светлокафява раса с IQ90, хора достатъчно ограничени да разсъждават, но всеоще годни да работят. Всяка година 1,5 милиона мигранти от Третия Свят трябва да идват в Европа ". Смяната на Европейското население е планирана отдавна. Ако не реагираме навреме, Европейците ще станем малцинство в собствените си държави до 2050 г. Да действаме в името на нашите деца и внуци !
48
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми хубаво, *** след като МИГРАНТИТЕ (не бежанци) не искат да стоят в страната, в която са били регистрирани, какво да прави Унгария? Напуснали са Унгария самоволно и са се отправили към Швеция. Унгарците ли са виновни?! Нали бяха лозунги от страна на Германия и Швеция "Refugees welcome!", докато Унгария беше против? Сега изведнъж не ги щете, Унгария (която не ги е искала поначало) да си ги вземела. Простотии.
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"да публикувате откъде идват данните. Има такава законна концепция, нарича се copyright" Всички "сериозни" статии са купени от информационните агенции като Ройтерс и т.н., които им ги изпращат на пакет срещу такса. Оттам идват новините на всички официални медии и затова навсякъде са еднакви и общественото мнение в различни държави може да се ръководи от едно място. Могат да се ползват и само се превеждат и допълват. Тия от "Свободно време" са крадени повечето.
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То това Дъблинско споразумение има за цел да ги върне всичките тези джихадисти е источна Европа, но това няма да стане. Ду.петата на доста шведки ще свирят на черни флейти, те по принцип са си леки жени, а и обичат цветнокожи.
45
0
 
22
 
! Отговори
Без значение преди 7 години
Прав си,но специално в Швеция са адски наивни.Аз в момента съм в Швеция и моя позната,която си е шведка твърдеше, че няма нищо лошо в "бежанците" ,тя нямала против държавата им да приема такива...Не съм спорила с нея -нямаше да ме разбере..Само се надявам да не страдат след време ,заради глупостта си.
44
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дъблинския регламент го нарушиха лично Меркел и Юнкер и те трябва да бъдат съдени
43
21
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 7 години
В Бьлгария да идват!
42
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Шведското правителство е обърнало внимание на Унгария, че нарушава Дъблинския регламент, съгласно който бежанците трябва да получат убежище в първата надеждна страна, в която са пристигнали."Със самолет ли са отишли там или са копали тунели до Унгария (в сърцето на Европа)?Значи да считаме, че евентуални останалите страни около Унгария не са надеждни? Включително и ако са влезнали през България, пак значи България не е надеждна?АХАХАХАХ!!!
41
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 26Ами отказваме да ги приемаме и толкова. Имаме си достатъчно хрантутници!
40
0
 
25
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Е някой ще обясни ои разликата между убежище и интеграция и други вариации. Като ги е регистрирала Унгария им е осигурила убежище. Ама те са искали нещо повече и са тръгнали да го търсят на север. Да ги върже ли?
39
0
 
45
 
! Отговори
швайца преди 7 години
продължение:Значи за нормални европейци, за транзитно преминаване имаше изисквания да имаш документи, визи и пр. а тези преминават през 10ки страни свободно и имат права. Не разбирам, какво се промени за тези 15-20 години. През всичките години, най-големият им страх бяха българите и румънците. И до скоро ми правеха предавания за проблемни роми от балканите в немските градове. Защо и дума не се обелва вече за тези бежанци? Не може да са толкова наивни в западна Европа...
38
4
 
30
 
! Отговори
един там преди 7 години
Сега, по логиката на седер***стите, дето постоянно говорят за огромната територия на Русия, да кажем, че Швеция и Унгария имат приблизително еднаква население, обаче Швеция е почти 5 пъти по голяма по територия от Унгария! По тази логика в първата страна място за тези "бежанци" има много повече! Значи е редно те да си останат в Швеция!