Разпитват Туск над 8 часа в полската прокуратура

Делото било от "силно политически характер"
20 апр 2017 07:12, Елка Василева
15
Разпитват Туск над 8 часа в полската прокуратура
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск беше разпитван в продължение на повече от осем часа при закрити врата от полската прокуратура. На излизане, след като даде показания, той заяви, че делото, по което беше призован като свидетел, е от "силно политически характер", предаде Асошиейтед прес.

След като излезе от сградата на прокуратурата, Туск заяви пред репортерите, че не може да даде подробности за показанията, които е дал при закрити врата, тъй като представляват тайна. Единствено каза, че са се отнесли към него гостоприемно, като са му предложили "чай, кафе и вода". "Цялото дело е със силно политически характер", заяви Туск.

Той каза също, че се е явил за разпита "от уважение към полската държава". По думите му обаче той е уведомил прокуратурата, че ще се позове на дипломатическия си имунитет като председател на Европейския съвет, ако сметне, че следствените действия имат за цел да му пречат да си върши работата.

Докато беше в сградата на прокуратурата, отвън го чакаха негови привърженици със знамена и транспаранти. Те наричаха Туск "нашия европейския президент" и заявиха, че винаги ще го подкрепят в Полша, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

По-рано беше съобщено, че става дума за разследване срещу двама бивши шефове на полския военен контрашпионаж - генералите Януш Носек и Пьотър Пител, заподозрени в сътрудничество с руската Федерална служба за сигурност без разрешението на тогавашния министър-председател Доналд Туск. Един от заподозрените твърди, че Туск е бил информиран за контактите с руските тайни служби и е дал съответното разрешение.

Туск заяви, че дясното полско правителство се опитва да го дискредитира чрез очерняща кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Доналд ТускПолша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 7 години
Бре , бре ,за всички неудачи и престъпления по света се оправдават с руснаците!
10
1
 
3
 
! Отговори
Циник до 9 преди 7 години
Шефа на либералите в Германия беше ге*й!Едати - народен представител в Бундестага беше ДОКАЗАН педофил...из всички немски партии гъмжи от лесбийки, и гейове!Не по-различна е ситуацията в БрюкселТи си говори каквото щеш - аз не съм сляп!!!Толерастки дрънканици като твоите - валяло!Затова Европа заприличва на ***!
9
1
 
0
 
! Отговори
до циник преди 7 години
Четеш статия за разпит в полицията,за генерали,шпионаж и т.н. и почваш да си мислиш за транссексуални.Това не е нормално.Ако утре се разхождаш по улицата и като минеш покрай дърво,сграда или пейка,и това пак ти навява мисли за транссексуални според мен трябва да поговориш с някой.Може би в теб има някакви скрити желания,които да доведеат до психоза и носене на женски дрехи.
8
0
 
1
 
! Отговори
Коце Маца преди 7 години
До ххНе знам колко е достоверна подобна информацияно тя противоречи на историческата действителност, защото за даподпише подобна "заповед" за назначението на *** в редицитена СС, Хайнрих Химлер трябва да е бил най-малко на 3 шнапса . . .
7
0
 
2
 
! Отговори
Циник до 6 преди 7 години
А кьорав като теб - се усеща най-късно тогава, когато сина му облече пола, и чорапогащник на фигурки!Тъпанче - прочети кой е Марк Дютро...какво е направил...откъде е...и т.н.Замесени са педофилски кръгове от най-високо правителствено ниво....в БРЮКСЕЛ...А ТИ СИ САМО ПРОССС!
6
0
 
1
 
! Отговори
до циник преди 7 години
Човек на който му се привиждат транссексуални нявсякъде,обикновенно имат проблем със свочта оринетация,и най вероятно самият той е транс.
5
0
 
2
 
! Отговори
Разпутин преди 7 години
*** резила, ако се окаже че и Туск е "къртица" на Кремъл в Европейския съюз !?
4
3
 
1
 
! Отговори
хх преди 7 години
(дядото на Туск е бил в СС)Ако е верно значи човека е читав .Чист еврорпеец, чудесно.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя не беше ли авер на Тиквата
2
5
 
10
 
! Отговори
zeus преди 7 години
ЕС е същата *** като при нас, тук БКП управлява наследствено, там нацистите (дядото на Туск е бил в СС)
1
8
 
14
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Туск - още един предател на вековната европейска култура! Продават Европа - шепа транссексуални оядени чиновници в Брюксел!Клакьор на Мурксул!!!