Европа поощрява агресията спрямо себе си!

Експерт: Методите за противодействие са неадекватни
21 апр 2017 09:00, Петя Славова
70
 Европа поощрява агресията спрямо себе си!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Европа поощрява агресията спрямо себе си. Досегашните методи за противодействие на терора са неадектватни. Военните методи се оказват несъстоятелни. Стратегическата концепция и организация за национална сигурност не отговаря на предизвикателството.

За това алармира експертът по сиггурност Христо Смоленов в студиото на "България сутрин" след снощния терористичен акт в сърцето на Париж, при който загина полицай, а двама други са в тежко състояние.

Според него да се хвърлят обвинения срещу френските или британските служби е нечестно от страна на политиците, които създават ситуация на безсилие.

Още по темата

"Френските полицаи много съвестно си гледат работата. Терористите направиха френския президент Оланд жалък. Тероризмът не  може да бъде контриран с военни или полицейски операции. Борбата с тероризма трябва да бъде специален приоритет на ЕС", каза още Христо Смоленов.

Той е на мнение, че убийството на Осама бин Ладен е било преподчиняване на Ал Кайда и тя е била трансформирана в "Ислямска държава".

"Някой има интерес да сме в насипно състояние. Редно е България да преосмисли собствените си приоритети. Самоубийственият път на Европа ме притеснява. Води се мощна психологическа война срещу цивилизацията на Европа", обясни експертът пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът Николай Кръстев се съгласи с мнението, че отглеждаме собствените си убийци. Той посочи пропуските на френската външна политика в Близкия Изток като причина за ставащото във Франция в последната година и половина.

"Франция първоначално подкрепяше сериозно режима на Башар Асад, а сега се обърна срещу него. Това създава напрежение във Франция", подчерта той.

Eкспертът по сигурност проф. Николай Радулов посочи в телефонна връзка в сутрешния блок, че се изискват много познания, нови умения и съоръжения в борбата срещу тероризма.

"Изоставането на службите след падането на Желязната завеса още не е преодоляно. "Ислямска държава" си е поставила за цел да разбие ЕС. С поделяне на част от общите ресурси няма да стане. Подобни вълци единаци ще се появяват непрекъснато във Франция", коментира той за Bulgaria ON AIR.

Социологът Мира Радева е на мнение, че докато има богати страни, които акумулират висок стандарт и такива, в които има война и бедност, това напрежение ще се засилва.

"Терористичните актове стават ежедневие. Този акт няма да засили влиянието на Марин льо Пен, а обратно - ще стресне французите и ще ги накара да търсят умерени решения", сподели тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Bulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно изказване. - сами си поощряват агресията.
34
0
 
16
 
! Отговори
Циник до 39 преди 7 години
Мурксул вече е "експерт" в изказване на съболезнования! Както казват немците:"Повторението прави майстора!" Сигурен съм, че на сираците останали без майки, и бащи ще им е леко на душата, че Мурксул, и Оланд им съчувстват! "Же суи....Чарли" Айфеловата кула стана като дискотека с цветомузика - ту френско, ту белгийско, ту немско, а наскоро и руско знаме! Ама европейските пишманполитици няма да се предадат - зад бронираните стъкла на лимузините, и 24 часовата охрана!
33
1
 
10
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Саудитска Арабия ще смени флага на 37 VLCC-та собственост на Bahri (държавната шипинг компания) като за причина се изтъква да имат по-голяма сила/глас в IMO (меджународната Морска Организация). Така де имат пари и си купуват власт. Лек пример за реално какво става в европа. Супер много араби (млади млади) учат в англия и тн платено 9високо платено), но не приемат никаква друга култура, а университетите за да им угодят правят всичко. SA най-големия финансист на терористи.
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошото е, че наш Боцко е като жабата която като видяла, че подковават коня и тя вдигнала крак. Целият ЕС, гейовете които се правят, че ръководят, е абсолютно инертни и лъжливи. Избиват им хората а те едно и също, единни сме и няма да ни победят??? За каква сигурност да се говори, такава няма изобщо. Амуджата бил известен и оставен свободен. Путин ги трепе веднага, а тия франсета каро на заколение, чакат си реда. И не само франсетата а и в Англия. Оставили са аллахакбаровците да правят каквото ис
31
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 7 години
До ВинДа! Ако е експерт - задължително трябва да предложи решение! Аман от "експерти", които само манипулират (с) факти! Всички знаем, че има терористи! Отгледаха ги реди 30 години КГБ и ЦРУ! Сега, когато са на по 50 години - естествено използват други, по-млади, да им вършат мръсната работа! Лошото е, че ще трябва да минат поне още 30-40 години преди тези, обучени от КГБ и ЦРУ, да изчезнат от лицето на земята! И още поне 25 години след това, за да се уталожат нещата! Каквото сам си направиш..
30
1
 
16
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Агресията срещу себе си му се вика харакири, разликата е че се прави в името на някаква честби кауза, а тук каква е каузата!?!? Изтребването на белия човек в европа без бой
29
3
 
11
 
! Отговори
ей хора преди 7 години
Какво ни занимавате с *** Париж,у нас с години са ни тровили с уран в водата!това не е ли тероризъм?затова по гробищата няма място вече......
28
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Летях от Лисабон за София през Париж. В Париж останах при приятел американец. В автобуса от Орли до центъра бели бяхме само 4 души. Останалото от кафяво до черно и миришеха. В метрото пълно със смръдливи и белите бяха изключение. И мръсно! Бях решил да остане няколко дни но като видях каква гмеж се движи по улиците на другия ден си букирах билета за София и с облекчение се махнах. В автобуса една снежинка ни гледаше нагло. Тренирам бокс и казах на Дейвид, да му забия една, той умря от страх. Е??
27
2
 
9
 
! Отговори
"Мустафа" преди 7 години
За постигането на определени политически цели,се намеси и Религията,което е крайно не желателно.Свидетели сме как АнтиИслямска държава се постига такива резултати.
26
4
 
19
 
! Отговори
Орбанист преди 7 години
Вие не разбирате ли, че целият политически "елит " на Европа е купен, или заставен да следва определена политика на прикрита ислямизация на Европа?!!! И нашата си мутра, и останалите... Орбан е едно малко изключение, но ще му намерят цаката и на него!!! За съжаление! Управлява едно тайно правителство в сянка, не тези пионки на сцената... !!!Това правителство е ционистко, мразещо хората и имащо за цел да ни затрие!
25
13
 
11
 
! Отговори
факт преди 7 години
Стига вече глупости,аз ли разбих арабския свят с разни преврати и революции?аз ли съсипах съдбата на милиони араби?не това направиха запада и сега и занапред ще си плащат....
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Няма да се учудя ,ако след време брадатите инженери вдигнат паметник на Меркел ханъм и брюкселските лентяи."Тия и това не могат бе, те знаят само да рушат.
23
2
 
17
 
! Отговори
Циник до 29 преди 7 години
Прочетох те! Това е лошото - Европа е организъм , който се опитва да се бори с нападналите го па*разити...но всекидневно управляващите я - и бият слонски инжекции с едничката цел - да приспят имунната и система!Това за което преди европейците са водили войни - днес се случва - без пушка ***! Няма ясен враг - и няма да има Виена!Ислямската зараза пълзи - спонсорирана от собствените ни изкарани с труд пари!
22
1
 
5
 
! Отговори
Вин преди 7 години
до смЕх Ще бъде интересен паметник!Коранът забранява да се изобразяват по какъвто и да е начин хора или животни,така че ще трябва да е нещо като плоча!
21
2
 
17
 
! Отговори
Вин преди 7 години
до *** Така е!За съжаление от много време,който се осмели да каже истината е обявяван за ксенофоб,расист или най-малкото популист!Дано прочетеш преди да ме изтрият!
20
3
 
20
 
! Отговори
Циник до пич преди 7 години
Глупости са това което си "издрискал" , скритата безработица в Германия е 5 000 000 , осведоми се, и тогава пиши! И "подема" на Германия не е благодарение на търтеите, а ВЪПРЕКИ ТЯХ!!! След Шрьодер Германия "осъмна" с нас 33 000 фирми за временна заетост - форма на новото индустриално робство! А такива като теб - могат да вярват на лъжите на Меркел , във феята на зъбките, и дядо коледа как се спуска в комина с торба подаръци! Лапнишарани бол!
19
3
 
17
 
! Отговори
зевзек преди 7 години
поредната стъпка към на края на измисления ?врей$ки съюз
18
1
 
18
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Няма да се учудя ,ако след време брадатите инженери вдигнат паметник на Меркел ханъм и брюкселските лентяи. Те и в сънищата не са предполагали, че ще бъдат поканени с цветя и плюшени мечета да завладеят старата и изкуфяла Европа от вътре.
17
5
 
11
 
! Отговори
нема нужда преди 7 години
Експертът Христо Смоленов беше в СДС,преди да се разбере че е бил всъщност в ДС!
16
1
 
11
 
! Отговори
само глупости преди 7 години
Просто политиците не признават че има проблем. Преди да решаваш проблема трябва да признаеш че съществува. А и без обща граница няма да се оправят нещата. И ако а.рабите не спрат да водят десетина войни помежду си ще изнасят войната на европейска територия - Сирия, Йемен, Либия, Египето, Сомалия и няколко още. За 4-5 години в никой западен вестник не прочетох един сериозен анализ Как ще се води войната изток-запаз