Окончателно след първи тур: Макрон - 23,75%, Льо Пен - 21,53%

Вътрешното министерство на Франция обяви официалните резултати
Обновена: 24 апр 2017 08:20 | 24 апр 2017 08:05,
80
Окончателно след първи тур: Макрон - 23,75%, Льо Пен - 21,53%
Снимка: Reuters

Окончателните резултати от първия тур на изборите във Франция показват минимална преднина от около 2 процента на Еманюел Макрон пред Марин Льо Пен.

Според данните Макрон получава 23,75 на сто от гласовете. Това сочат окончателните резултати, съобщени от френското министерство на вътрешните работи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата
За водачката на крайнодесния Национален фронт Марин льо Пен са гласували 21,53 на сто от избирателите.

Трети е консерваторът Франсоа Фийон с 19,91 процента, следван от крайнолевия кандидат Жан-Люк Меланшон с 19,64 на сто, се казва в съобщението на вътрешното министерство, цитирано от Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
2
 
! Отговори
пророка Олег преди 6 години
Макрон е *** на статуквото и САЩ. Въртяха, сукаха , изкараха го напред 2%, при положение че вчера беше обратното. Педдалската ЕС и САЩ олигархия няма НИКОГА да оставят народите да решават съдбата си. Нито атентати,, нито бежанци и изнасилвания ги интересуват. защото тия същите неща са продукт на самите тях! ЕС и САЩ са анти-народни и човещки образувания, които за съжаление не можем да отстраним за сега. Но да не забравяме,че нито една империя не е била вечна - саморазпада е факт.
66
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин губи части !! От 7ми Май , денят в който Макрон ще спечели изборите най - малко 75 на 25 ще е денят в който всички видове атентати и терористични актове ще приключат във Франция и ще се преместят в Германия ! Путин единствено спечели в Англия поради простата причина , че англичаните са високомерни и той ги изигра , но това вече и англичаните го разбраха и може би на 8ми Юни ще му го покажат здравата ! *** махни си ръцете от СВОБОДНА ЕВРОПА ! Махай се и ни остави на МИРА!! *** долен !
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз също мисля че Макрон ще победи с резултат от 55% до 65% на втория тур. Разликата от 10% ще се влияе от извършените атентати от руските служби на френска територия през 2-те седмици до балотажа. Всичко разбира се ще бъде представяно като извършено от руския клон на тайните служби в Сирия ИД.
64
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На гадюхата Путин не му остава нищо друго, освен да продължава с атентатите във Франция от името но ИД, за да спаси руската инвестиция наречена Льо Пен.
63
0
 
2
 
! Отговори
ВИТАНОВ преди 6 години
Какъв прекрасен ден за европейските борси ! Дай Боже всеки ден избори във Франция !
62
1
 
2
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Анонимен 70"...разпадът на ЕС е неизбежен..." Хайде пак ще повтаряме кремълските влажни мечти. ЕС да не е СССР че да се разпада???
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Французите, засега малко, после ще има и голямо браво. Аз мисля, че онази стигна тавана на вота си. На балотажа Макрон ще води поне с 10-15 %, гласовете на останалите кандидати ще се прелеят основно при него, вероятно ще се мобилизират и хората, които искат ЕС. Това ще е вот за и против съюза. А на филофобчетата, вещаещи разпад на Европа, Апокалипсис и товаришч Путин на розов еднорог, гол до кръста, разбира се, та, след втория тур ще напиша следният тръмпизъм: АЗ.НАЛИ.ВИ.КАЗВАХ !
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИменно, колко глави отрязаха в името не демокрацията. Демокрацията за това е деморкация, защото се ражда в реки от кръв! Който не е съгласен с демокрацията - шат ***, така е най-демократично!
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разпадът на ЕС е неизбежен.
58
2
 
4
 
! Отговори
камен преди 6 години
Победи банкерската мафия !
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Франция показа че е велика и демократична страна.
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, за това, че си е свалил учителката, шапка му свалям, хората си се обичат от много години. Това, което ме притеснява, е кариерата му на инвестиционен банкер при Ротшилд, въртящ сделки за милиарди след следване на философия.
55
4
 
4
 
! Отговори
не е виц преди 6 години
Еманюел Макрон е бабо***ц! Той е на 39 годинки, а баба му, пардон съпругата му е на 69! (Не е виц)
54
3
 
4
 
! Отговори
До ха ха преди 6 години
Ако не знаеш, да те светна:1. "Големият Макарон" едва стига Метър и нещо2. Това е същата безлична фигура, като сегашни Оланд, сложена на поста, за да може лесно да го манипулират3. Това е поредния голем крадец на държавна длъжност 4. Ако някой ще яде нещо, то това ще са французите, ако тази шушумига замести предишната шушумига като президент на Франция.
53
5
 
4
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Путин ще яде големия Макарон!
52
5
 
9
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Франция-каква дива страна...Политически борби,сума кандидати,втори турове и т.н.Съвсем друга работа си е Рассия. Там единствената интрига е дали Путин ще поиска да му преброят 86 процента или като истински демократ ще се задоволи със 70....
51
3
 
8
 
! Отговори
франселюб преди 6 години
Френските медии изчакаха до секундата да завърши изборният ден и обявиха прогнозните резултата- изключително точни. БГ медиите също реагираха много бързо.Прогнозните и реалните резултати съвпаднаха, с разлика в стотните.Но, някои другари във форума продължават да изкривяват нещата.А истината е една: Франция на ЕС победи.Честито!
50
5
 
8
 
! Отговори
валери преди 6 години
Макрон е марионетка на Ротшилд и Сорос , нагласиха предварително нещата за неговата "победа" - смешни компромати срещу най-сериозния кандидат Фийон и съперник Льо Пен , която няма как да бъде избрана , победи банковата мафия !
49
3
 
5
 
! Отговори
опорна точка преди 6 години
Всички освен Путин са маскари! Само той - китка! Сутрин слънцето занего изгрява, да го види!
48
5
 
7
 
! Отговори
keef преди 6 години
опомнили се от шока, путлерастите пищят! музикаааа. Ротшилд управлявал света. Ами вие путин ли сикате и ким чен *** ли да го управляват?