Съюзник на Марин Льо Пен призова да се излезе от "затвора ЕС"

Нова национална валута ще има, ако я изберат
Обновена: 1 май 2017 21:41 | 1 май 2017 20:35, Петя Славова
71
Съюзник на Марин Льо Пен призова да се излезе от "затвора ЕС"
Снимка: БТА

Крайнодясната кандидатка за президент на Франция Марин льо Пен ще подкрепи една Европа на сътрудничество между нациите, докато съперникът й Еманюел Макрон иска да държи Франция в "затвора ЕС", заяви съюзникът на Льо Пен Никола Дюпон-Енян, цитиран от Ройтерс.

"Избирането на Еманюел Макрон, който е една по-млада, незряла и объркана версия на Франсоа Оланд, би означавало Франция окончателно да остане в затвора ЕС", каза на митинг на Националния фронт лидерът на малка дясна националистическа партия Дюпон-Енян, който миналата седмица сключи съюз с Льо Пен.

"Това, което е заложено на карта в неделя, което е заложено на карта през 2017 г., е спасяването на Франция", каза той, имайки предвид втория тур на президентските избори на 7 май.

Още по темата

"Това ще стане възможно само ако си върнем независимостта и изградим единствената Европа, която може да работи, Европа на нациите, на сътрудничеството по конкретни проекти", заяви Дюпон-Енян.
Льо Пен заяви, че Дюпон-Енян ще е нейният премиер, ако тя стане президент на Франция.

Ако в неделя Марин льо Пен бъде избрана за президент на Франция, "вероятно година по-късно" французите ще могат да си купуват франзелите с франкове, заяви заместник-председателят на Националния фронт Флориан Филипо, цитиран от Франс прес.

На въпрос на радио Франс ентер дали една година след евентуална победа на Марин льо Пен на президентските избори французите ще плащат франзелата си във франкове или в евро, Филипо отговори: "След година вероятно ще я плащате във франкове, нови франкове. Не стария франк, а нова национална валута."

Вчера Марин льо Пен заяви, че Франция ще има своя национална валута ако тя бъде избрана за президент. Тя добави, че тази национална валута ще е за ежедневните покупки, докато еврото ще се ползва само от "големите фирми, които се занимават с международна търговия".

Филипо заяви, че французите не трябва да се съмняват, че ще започнат преговори с ЕС и че ще се сложи край на еврото като обща валута. След преговорите, след шест, седем или осем месеца ще има "референдум, за да могат французите да се произнесат по постигнатото споразумение", каза той.

Марин льо Пен многократно е заявявала, че щом бъде избрана, ще започне преговори с ЕС, за "да върне на френския народ валутния му суверенитет". След тези преговори, които според нея ще отнемат шест месеца, тя предвижда референдум за членството на Франция в ЕС.

Според последното допитване на Ъпиниънуей, цитиран от Ройтерс, Еманюел Макрон ще спечели втория тур на президентските избори в неделя с 61 процента срещу 39 процента за Марин льо Пен. Макрон печели един пункт спрямо предишната анкета, а Льо Пен съответно губи един.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BULGARIA SI OSTAVA DALBOKO V ZONATA NA ZDRA4A, BEZ ZNA4ENIE KOI E SLEDVA6TIAT PRESIDENT NA FRANCIA- BEZ NIKAKVA IKONOMIKA, BEZ NIKAKVI STRUKTURI, BEZ NIKAKAV NAPREDAK, BEZ NIKAKAV PROSPEKT ZA BADE6TETO. NAZDRAVE !
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, то е ясно. Франция излезе ли от ЕС, всичко е дотам. Тя е основния двигател с Германия.
45
1
 
10
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 6 години
БАБА ВАНГА, ЩЕ ПОЗНАЕ, ЧЕ ЕС ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ.....
44
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С рубли ли ще смени еврото тая путинска ***.Само не знам защо всички противници на ес дават мило и драго да се набутат на софрата в брюксел и покрай себе си да уредят и половината си рода.
43
4
 
7
 
! Отговори
апропо преди 6 години
за защитниците на Маркс да спомена, че Енгелс е приветствал зверствата на башибозука през априлското въстание - казаха го по История.бг!
42
10
 
5
 
! Отговори
sega преди 6 години
руските *** да не реват срещу нас, те доброволно свлиха гащите 1989-а, сега се сърдят, че сме отишли при по- добър съюзник...
41
1
 
5
 
! Отговори
Хех преди 6 години
До Анонимен50Ами аз не съм написал ЗАЩО, и дали това има нещо общо с чeрнитe. Относно "ислямска Франция" също нищо не съм написал, а Вие явно си мислите че можете да четете мисли. А и от къде знаете че аз не съм ислямист? Може би това ми е целта? От това си правя извод, че Вие сте най- обикновен "платен" който за да прибере няколко левчета трябва да пише срещу всеки, който е против кандидатите на статуквото. Но както и да е - Поздрави и успешен ден на всички!
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако тая спечели, и после наистина започне да си испълнява предизборните обещания аз ще емигрирам във Франция. ---------:) Ако мислиш, че черните идват във Франция от ЕС много ти здраве :) Всичкото черно влиза във Франция от техните бивши колонии, ИМАТ СИ ФРЕНСКИ ПАСПОРТИ и никой неможе да ги спре. Дали са вън или не в ЕС Франция ще стане ислямска
39
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До каймак АМ--------------------------Мани, само като си спомня какво беше в България ПРЕДИ да влезем в ЕС и тръпки ме побиват. Стояхме в ЗАТВОРА БЪЛГАРИЯ, нямаше работа, мутри, убийства. Сега работя в затвора в ЕС и ми е добре
38
6
 
16
 
! Отговори
каймак АМ преди 6 години
Колко правилно се е изразила жената , само !???
37
7
 
18
 
! Отговори
Хех преди 6 години
Ако тая спечели, и после наистина започне да си испълнява предизборните обещания аз ще емигрирам във Франция.
36
4
 
4
 
! Отговори
45 преди 6 години
Като те чета колко си интелигентен се чудя какво ли може да ти вземе човек ?!
35
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми в северна корея капиталите се владеят от шепа хора и го преразпределят, там е върл комунизъм. Отивай там ако ти харесва. Комунизма е идеология която взема от интелигентните и дава на неконкурентноспособните, това наблюдаваме в момента с бежанската криза в Европа. Крапитализъм.
34
5
 
21
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
ЗАПОМНЕТЕ ! ВЛАДЕЕНЕТО НА КАПИТАЛИТЕ ОТ ШЕПА ХОРА И ТЯХНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ОТ СЪЩИТЕ НЕ Е ИДЕОЛОГИЯ А ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ! КАПИТАЛИЗМА Е ПО ПРЕСТЪПЕН ОТ ФЕОДАЛИЗМА ДОРИ. СРАВНИМ Е С РОБСТВОТО И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИНАЧЕ !
33
6
 
9
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
ДО 42 ПРОЧЕТИ НЕЩО ОТ МАРКС И ТОГАВА ГО СПОМЕНАВАЙ М.А.ЛОУМНИКО ! НЕ ГО ХВЪРЛЯЙТЕ ХВЪРЛЯЙТЕ НЕУКИ Т.В.АРИ В СВЯТ КОЙТО ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ Е КРИТИКУВАЛ И ОСПОРВАЛ ! НИКОЙ ПРОКЛЕТ КАПИТАЛИСТ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е УСПЯЛ ДА ГО ОБОРИ И НИКОГА НЯМА ДА УСПЕЕ, ПОНЕЖЕ Е НЕВЪЗМОЖНО !
32
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
живеем в културно марксистка ционистка ***, която ще се разпадне от самосебе си.
31
4
 
28
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
ЕСесовците ЗАЕДНО С ГЕРБАДЖИИ, РЕФОРМАТОРИ, ДОСТ, МОСТ, КУНЕВЦИ, ИВО ИНДЖЕВЦИ, ПЛЕВНЕЛИЙЧЕТА, ПЕД.РУНГЕЛИ, ЛИБЕРАЛИ ! ДО СТЕНАТАААТА ! ЗАРЕЕЕДИ .................... ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ! ИЛИ ТЕ ИЛИ НИЕ !
30
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейският съюз е провал и поради тази причина ще се разпадне независимо дали льо Пен ще стане президент или не!
29
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофиле, не се хабете! Пенка няма дя стане президент.
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление на нашенските *** - лъо Пен няма да спечели.