В Германия арестуван още един заподозрян за екстремизъм в армията

Той подкрепял плана за нападение срещу високопоставени личности
9 май 2017 17:40, Елка Василева
6
В Германия арестуван още един заподозрян за екстремизъм в армията
Снимка: архив, Reuters

Още един заподозрян е арестуван в Германия във връзка с разследването срещу войника Франко А., заподозрян, че се е представял за бежанец, за да извърши терористично нападение, заяви прокуратурата, цитирана от ДПА.

Прокуратурата каза, че Максимилиан Т. - друг войник от германската армия, е бил арестуван в град Кел по подозрение, че е подкрепял плана на Франко А. за извършване на нападение срещу високопоставени личности, изразявали подкрепа за бежанците.

Има данни, че още един войник - Матиас Ф., арестуван миналия месец, също е бил част от дясната терористична група, сред чиито мишени били германският правосъден министър Хайко Маас и бившият президент Йоахим Гаук.

Според прокуратурата Франко А. възнамерявал да извърши нападение сам. Той се представял за сирийски бежанец, за да насочи подозрението към регистрираните в Германия кандидати за убежище.

Смята се, че ролята на Максимилиан Т. била да извини отсъствието на Франко А. от френския град Илкирш, където той служил, докато се представял за бежанец в германските провинции Хесен и Бавария.

Тримата мъже са заподозрени, че са купили незаконно огнестрелно оръжие в Австрия, с което да бъде извършено нападението. Оръжието било открито в тоалетна на летището във Виена миналия месец и довело властите до заподозрените.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
прилики преди 6 години
Той и Ердоган така прави в Турция.....
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Ти защо си против арабите - не знаеш ли, че при войната няма победители?!Всички дават жертви, а да определяш какъв бил интелекта на арабите не ти прави чест!Познавам българи като теб, които са "много вещи" в изказването си и от всичко разбират, ама могат да убият съпругата си за застраховка живот! Карай - българите нали сме винаги най! Арабите са ни виновни., защото ние сме безгрешни и сме стока! Нали?!
3
0
 
17
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
След 72г. останалите истински германци са шепа тормозени от терор патриоти....
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре,че са го хванали!Противопоставянето с насилие не е в полза никому.Ще пострадат и двете страни.
1
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално за привърженици на АзГ