Тереза Мей иска Брюксел да плати милиарди по Brexit-a

Британският премиер отхвърли евроисканията за компенсации
21 май 2017 11:00,
103
Тереза Мей иска Брюксел да плати милиарди по Brexit-a
Снимка: Reuters

Брюксел трябва да плати своята "сметка по Brexit-a" за милиарди лири за откупването на британския дял в Европейската инвестиционна банка и други съвместни проекти, заяви Тереза Мей пред The Sunday Telegraph.

В интервю за изданието британският премиер каза, че "парите, плащани в миналото" от кралството трябва да бъдат приспаднати от окончателната сметка.

Тя настоя, че Великобритания има финансови "права", които трябва да бъдат уважени по време на дискусиите за плащанията, но има и "задължения" към общността, която напуска.

Позицията на Мей представлява ясно отхвърляне на твърдите искания на някои държави от Европейския съюз (ЕС), според които кралството не може да има претенции за връщане на нейните дялове от европейските активи.

Според информациите, идващи от Брюксел, се очаква преговарящите от страна на ЕС да поискат сума между 60 и 100 млрд. евро от Великобритания за покриване на вече договорените но неосъществени плащания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
0
 
! Отговори
Англомразещ преди 6 години
Да ми падне на мен тази безочлива, нагла, крадлива баба. Ще забравят кога за последен път е стъпил английски крак на Европейска земя. Да се вдигне бетонна стена по висока, по широка от Берлинскана пред островчето. Тогава малоумната баба да си говори отвъд каквото ще . Ама нали е баба МЕРКЕЛ и тя е същата - ламтящи за пари и кражби дърти вещици. Ще се разберат по между си с тайни договори как нас да крадът.
91
1
 
0
 
! Отговори
popa преди 6 години
попска дъщеря. личи си. колко курбани е яла. ехеееее...баща и пастор Мей така ли я е възпитал?
90
1
 
2
 
! Отговори
Таню преди 6 години
До ПрофесорИ с бели, добре поддържни зъби. Това е то прайм-министър!
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно и се иска по-съкрушителна победа на изборите юни месец.Озверелия британски избирател с удоволсвие попива такива "новини".
88
1
 
11
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Лесна е Терезиа щом рита срещу мнозинството - аут от всички европейски бенефити и готово.
87
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква била работата! Те затова се изнизаха от ЕС, за да им платят. Сигурно само ще се надяват
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наскоро Меркел открито заплаши британците че ще си платят ако сложат ограничение на приема на мигранти и горна граница не можело да има. Сега е ред на на Мей да заплашва Меркел чрез Брюксел със заплащане.
85
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ша рониш ти крокодилски съзли по ЕС и коремчето ша ти се влачи под дъжда в Лондон.
84
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тикво в последния момент откажи пътуване. Англичаните са много умни и коварни хора. Ще те преметнат. Искай помощ от ЕС. Тереза е много опасна. Няма да успееш. Ще ти кажат толкова лъжи, че ще те объркат тотално. Просто го режи и не го допускай в пределите на България и ЕС.ПРАВИ КАТО ТЯХ. УСМИХВАЙ СЕ, ЛЪЖИ ГИ, ЛЪЖИ ГИ. Обещай им това, обещай им онова и когато дойде момента им покажи ДУДУЦИ.АНГЛИЧАНИТЕ СА НАЙ-ХИТРИТЕ И КОВАРНИ ХОРА. НИКОГА НЕ ИМ ВЯРВАЙ. НИКОГА!!!
83
7
 
6
 
! Отговори
Ти преди 6 години
Тикво, ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ АНГЛИЧАНИТЕ СА МНОГО УМНИ И КОВАРНИ ХОРА.ТИКВО, ТИ КОГА СИ ПРАВИЛ БИЗНЕС С АНГЛИЧАНИ?ТИКВО, КАК ЩЕ ГИ ПРЕМЕТНЕШ? Сега, когато БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ЗАЩИТИ ПРАВАТА НА ЕС.ТИКВО, ТИ ЩЕ СЕ ПРОДАДЕШ ЗА МНОГО ПАРИ, НО ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ТЕ СВЕТНАТ С ФЕНЕРЧЕ. АКО ПЪК СЛУЧАЙНО ТЕТЕЗА ТЕ МИНЕ БЕЗ ПАРИ ПАК ЩЕ ТЕ СВЕТНАТ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРЕШ, ЧЕ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ЗАСТАНЕ СРЕЩУ РИМ. ЩЕ ТЕ СТЪПКАТ. ИСКАЙ ПАРИ. ИЗЛЪЖИ ТЕРЕЗА ПО НАЙ-БРУТАЛНИЯ НАЧИН И ОЧАКВАЙ ОТ НЕЯ НОЖ В ГЪРБА И ЛЪЖИ.
82
4
 
15
 
! Отговори
Gorskio преди 6 години
Той и Тръмп искаше мексиканците да платят за стената, ама май няма да го огрее...
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно бившите консерватори са станали националисти,а лейбаристите - леви радикали.Да излизат на улицата и на ружьо.
80
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая е типична английска грозотия. Плаши! Там се раждат най-грозните бели жени на земята.
79
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брекзита зацикли още преди да е започнал. Всеки ще вади някакви сметки и ще ги поставя на масата. През това време ще обявят референдума за Брекзита за незаконен и всичко ще приключи по живо по здраво. Вече намериха и основания за обявяването му за незаконен. Забраната за участие в него на британски граждани които повече от 15 години живеят в други държави на ЕС които са няколко милиона и не са били допуснати до референдума.
78
13
 
3
 
! Отговори
Австро-Унгария преди 6 години
Австрия и Унгария отново ще се обединят и към тях ще се присъединят и бритишите. После се глобализират със Евразийская съюз и Юнкер е пътник и заминава за Сирия да иска убежище или ще го обесят на върбите.
77
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немците искат да обяват война на британците и да си играят на нацисти, но ги е страх и са насъскали Брюксел да им върши черната работа.
76
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От мафията и европейският съюз се излиза само по един начин -мъртъв ! Тва е доживот ще си плащат и тъй докат пак се върнат официално. Брекзита е само за пред народа
75
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС се разпада соpocоидите пак вряскат злобно и безсилно браво на британците така се прави. Нервите им вече не издържат на евро-бюрократите Тереза Мей им спря кражбите ха-ха-ха -ха.
74
2
 
0
 
! Отговори
Istinata преди 6 години
Do Vse edno...Vinagi sum bil slab po pravopis.ne sum glupav.prosto sum malko negramoten
73
3
 
4
 
! Отговори
Май, май е преди 6 години
НИТО ЩЕ ИМ СЕ САДЕ, НИТО ТЕ ЩЕ ПЛАТЯТ. ИДЕЯТА НА ТАЯ С ПРОБЛЕМЕН ВИД Е ДА ЗАЯВИ, ЧЕ НЕМА ДА ПЛАЩАТ ДОРИ И ДА ДЪЛЖАТ. ТАКА ПОЛИТИЧЕСКИ АНГЛИЯ ЗАЯВЯВА, ЧЕ Е ПИТО, ПЛАТЕНО. ОТДЕЛЕН СЛУЧАЙ Е ДАЛИ Е ОСТИНА.