Заради Манчестър, Тереза Мей свиква извънредно COBRA

Премиерката спира предизборната кампания на консерваторите
23 май 2017 06:38, Петя Славова
12
Заради Манчестър, Тереза Мей свиква извънредно COBRA
Снимка: Reuters

Британската премиерка Тереза Мей обяви, че свиква в 9 ч местно време в Лондон заседание на извънредната правителствена комисия

Още по темата
COBRA заради снощния взрив на концерта в Манчестър, при който до момента има 19 жертви и около 50 ранени, предаде Ройтерс.

Тя нарече случилото се "ужасен терористичен акт" и каза, че нейните мисли са с жертвите и със семействата на всички пострадали.

"Ние работим, за да установим всички подробности" на случилото са на голямата покрита зала в Манчестър по време на концерта на американската певица Ариана Гранде, подчерта Мей.

Британската агенция "Прес Асосиейшън" съобщи, че заради трагедията в Манчестър Мей е прекратила избирателната си кампания за насрочените за 8 юни предсрочни парламентарни избори.

"Източник в Консервативната партия каза, че кампанията на премиера за изборите е прекратена", посочва агенцията. Дали това е временна мярка предстои да се разбере.

Ужасният инцидент в Манчестър бе осъден от двете главни опозиционни партии - лейбъристката и либералнодемократическата. "Инцидентът в Манчестър е ужасен. Моите мисли са с пострадалите и със сътрудниците на нашите забележителни аварийни служби", каза лейбъристкият лидер Джереми Корбин, цитиран от БТА.

А лидерът на либералните демократи Тим Фарън каза, че "това е шокираща и ужасна атака, насочена срещу деца и млади хора, които просто се наслаждаваха на един концерт".

Ройтерс припомня, че пред последните дни предизборните анкети отчитат рязко съкращаване на голямата доскоро разлика между консерватори и лейбъристи в полза на първите.

По последни данни няма промяна в обявения брой на жертвите и ранените. Взривът е станали извън пределите на концертната площадка на покрития стадион на място за обществено ползване. Американски източници, цитирани от Ройтерс, виждат почерка на терорист самоубиец в атентата.

По думи на очевидци повечето зрители на арената са били деца и подрастващи. 23-годишната американска певица Ариана Гранде е идол на много млади хора от 2010 г., когато изигра ролята на Кет Велънтайн от мюзикъла "Победители". Сегашното й европейско турне промоцира третия й студиен албум "Опасна жена" .

То започна в американския град Фийникс през февруари и след Манчестър трябва да продължи на различни места в Европа - , включително Белгия, Полша, Германия, Швейцария и Франция, а после ще се прехвърли в Латинска Америка и Азия.

"Разбита съм! Съжалявам от дъното на душата си за станалото. Просто нямам думи", написа певицата в Туитър. Тя остана незасегната от експлозията, гръмнала малко след края на концерта й на "Манчестър арена".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Таню преди 6 години
Се се чудя, няма ли тия дни да катурнат и некоя качулата зелка?!? Ей така, за назидание на мустаклииите с похотливи очички и лицемерен изказ...
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мюзикала ПобедителиСегашното й европейско турне промоцира третия й студиен албум "Опасна жена" .опасна жена...Това е съвпадение и квантовата механика не може да го обясни.Но пък О,фортуна (от Кармина бурана)на Карл Орф-може.
9
1
 
5
 
! Отговори
българина преди 6 години
Ако искате свикайте цяло стадо кобри, но докато не прочетете какво са правили фесовете на балианите сте обречени на бейрутски сценарии. Исляма не се интегрира, той се дезингрерита, друг чалъм за 2000г не е измислен. Докато не се забранибв европа весеки ден ще е така до победата
8
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
ГолЕм праз! Ако ще и светия синод да вика, нещата си вървят, хората умират от безхаберие и свръх простотията на управляващи!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леко ми е притеснено да коментирам това събитие.Като онова с нашенския убавец пред восъчната фигура, не знам как е правилно да ГЛЕДАМ НА НЕЩАТА да не засегна международното положение.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа- убежище за варвари и лaйнянатa *** от азия и африка. Willkommen
5
0
 
7
 
! Отговори
е? преди 6 години
Да свика съседите от входа ако ще , след дъжд качулка ..
4
0
 
6
 
! Отговори
Кобра преди 6 години
Продължаваме напред!
3
1
 
2
 
! Отговори
Има ли значение? преди 6 години
Алоууу днес.бг!!! Не четете ли статията преди да я постнете ми е въпросът? Фийникс
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като ги свиква, кво от това? Ще върне убитите, или излекува ранените? Нещастни толерасти! Докато не се вземат радикални мерки, избиването ще продължи.
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бабичката си хвърля марулки на лебедите и й дреме на спаружената kaтepицa.