Хиляди освиркаха Тръмп в Брюксел, не бил добре дошъл

10 000 пацифисти, феминистки или антикапиталисти протестираха
20
Хиляди освиркаха Тръмп в Брюксел, не бил добре дошъл
Снимка: Reuters, архив

Американският президентът Доналд Тръмп пристигна вчера в Брюксел на първата си визита в НАТО и ЕС. Докато той бе на среща с членове на белгийското кралско семейство и с правителствени ръководители, в белгийската столица се състоя протест с участието на около 10 000 души - пацифисти, феминистки или антикапиталисти, дошли да покажат на Тръмп, че не е добре дошъл, предаде БТА като се позова на Франс прес и ДПА.

Още по темата

След като бяха посрещнати на летището от премиера Шарл Мишел, президентът и съпругата му Мелания се отправиха с кортеж към двореца, за да се срещнат с краля на Белгия Филип и съпругата му кралица Матилда, както и с висши членове на правителството. Остатъка от деня Тръмп прекара в американското посолство.

Целта на демонстрацията срещу Тръмп имаше за цел да привлече вниманието към сексизма и расизма на президента, а също да разкритикува позициите му за климатичните промени и социалните права, казаха организаторите.

Някои от участниците в проявата носеха плакати с текст "Без забрана, без стена" - протест срещу опитите на Тръмп да попречи на граждани от няколко преобладаващо мюсюлмански страни да влизат в САЩ и срещу плановете му за изграждане на стена по границата с Мексико. Някои демонстранти бяха в костюми на Статуята на свободата.

Утре президентът Тръмп ще се срещне с представители на ЕС, а по-късно ще участва в среща на държавните и правителствените ръководители на страните от НАТО - организация, която преди време нарече "отживелица".

"Ние ясно му показахме, че НАТО не е остаряла организация", каза белгийският премиер, цитиран от информационна агенция Белга, след днешната си среща с Тръмп. Имаше съмнения в политическата воля на Вашингтон да има отношения с Европа, но Тръмп показа желание да поддържа силна оста между Европа и САЩ, каза Мишел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-долнитеи слоеве се наричат у`тайка
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кралят на Белгия прие главатаря на тероризма Тръмп. 110 сега и до 350 милиарда по-късно помощ за терористите. Това е равносметката от посещението му в Саудитска арабия. Меката и развъдника на терористи се облажиха с доста пари, сега всички доволни а нашите *** мълчат като дупета в нови ***.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блгодарение на медиите.
9
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
и на мен путин ми праща редовно пари в люлин да викам срещу воината
8
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия протестъри какво ще правят после с рублите в Брюксел?
7
23
 
16
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Дори и гладуващи...пак предпочитат да стоят в САЩ, но не и да отидат в замния путински рай Россия.А...странното е, че при първа възможност...руснаците бягат в САЩ-лошите фашисти.
6
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
роби на джуджето
5
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите са бита карта, никой никъде не ги иска вече и по стандарт гонят Индия само в Пенсилвания има 15 000 бездомници и клошари.Раздават пици на бездомните по някакви програми дори и купони за храна не им дават вече една пица и туй е.
4
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма пипане -Тръмп е зверски силен !
3
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хей нека си свиркат, Тръмп е дошъл да им покаже един среден пръст и да тегли няколко псувни към НАТО и отива да си пие водка с Путин.
2
5
 
25
 
! Отговори
Недялко Недялков преди 6 години
Дреме му на *** на бай Дончо.
1
10
 
30
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Ше свиркат я, Сорoс им е платил!