Още един арестуван за атентата в Манчестър, вече 16

МИ-5 разследва как се е водило наблюдението на камикадзето Абеди
29 май 2017 09:23, Елка Василева
11
Още един арестуван за атентата в Манчестър, вече 16
Снимка: архив, Reuters

Полицията в британския град Шоръм бай си е арестувала тази сутрин 23-годишен мъж, заподозрян във връзка с атентата, извършен миналата седмица на попконцерт в Манчестър, съобщи ДПА. Извършват се и обиски в района на Манчестър и Чешър.

Досега във връзка с нападението, отнело живота на 22 души, бяха арестувани 16 души, 14 от тях остават под стража. Двама бяха пуснати, без да им повдигнати обвинения.

Още по темата

Полицията смята, че терористът, взривил се в края на концерта на американската певица Ариана Гранде, е бил част от терористична мрежа.

Британската служба за сигурност МИ-5 започна разследване на това как се е водило наблюдението на камикадзето Салман Абеди, съобщи Би Би Си. Източник от правителството призна, че службата за сигурност е проучвала информация терориста, преди той да извърши нападението и че МИ-5 три пъти е получавала предупреждения за екстремистките му възгледи.

Още преди пет години познати на Абеди са казали на властите, че той подкрепя екстремизма и насилието. Според службата за сигурност Абеди спадал към групата хора, за които трябва да се прецени дали представляват опасност.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Лихвите преди 6 години
Всички държави който са имали колонии по цял сват,идва времето където лека полека ще трябва да си плащат.Бог ще реши как
10
0
 
2
 
! Отговори
Б.Х. преди 6 години
Дрън Дрън та пляс.Глупости нс таркалета
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как са водили надблюдението като са го пуснали да ходи тук-таме,че да си ходи за последно сбогом,че и още къде,че и запоследно да звънка на вънка 15 мин. преди да гръмне,че то от толкова разходки не му останало време да си опознае изделието без инструкции,което му връчили на бързо,камо ли да го прави,да се поти над него,да бере страх да не вдигне мазето и него с прах до някой си етаж,явно за това е звънкал да пита кое как се дърпа и някой да му помогне за ответ,че концерта свършва,а уж титуляр.
8
0
 
3
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
Голямо разследване на службите.И за този,и за предишния имали данни,наблюдавали ги.Като спрели да ги наблюдават-атентат.Всеки е невинен до доказване на противното,вината се доказва с извършване на атентат.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Лондон са 50 на 50 но Лондон не е Великобритания. Най популярните имена за 2017 са Емма и Лиам. Мохамед е на 50 позиция.
6
1
 
4
 
! Отговори
Именца преди 6 години
Добри данни от Уикипедия, иначе най-популярното име е Мохамед, и още повече, че тук рядко можеш да срещнеш англичанин.
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не пишете глупости като не знаете.Последното преброяване на населението в Великобритания от 2011 г показва че 86 % са бели 7.5 % от Азия и останалите са черни,или други. Това са фактите!!!!!
4
1
 
6
 
! Отговори
До Сашо преди 6 години
Абсолютно сте прав! Даже и мюсюлманин кмет на Лондон си избраха. Не знам дали им трябват 10 години, но всеки вижда, че ще са мнозинство един ден.
3
1
 
5
 
! Отговори
Сашо до 2 преди 6 години
Те щото са 23000 мислиш. Мюслутата на острова е въпроса на 10години и ще са мнозинство
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека арестуват всичките мусли в Англия да ги разпитат 2-3 дни в арестите. Терора в Египет срещу християни макар и същите мъймуни като извършителите показва нетолерантост примата към друговерци. Защо Европа трябва да търпи фанатици?
1
1
 
10
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
Сега вече могат 100% да са сигурни, че представляваше опасност. Жалко за младите хора. Бог да ги прости.