Ще посети ли Доналд Тръмп Великобритания?

Според "Гардиън" - не, според "Даунинг стрийт" - да
11 юни 2017 20:30, Петя Славова
8
Ще посети ли Доналд Тръмп Великобритания?
Снимка: БТА

Канцеларията на британския премиер Тереза Мей заяви днес, че няма промяна в плановете за официално посещение на президента на САЩ в Обединеното кралство, след като вестник "Гардиън" съобщи, че то е отложено, предаде Ройтерс.

Вестникът цитира неназован съветник на Мей, който бил в помещението, докато тя разговаряла по телефона с Доналд Тръмп. Според източника Тръмп й казал, че не иска да отива във Великобритания, ако там ще има големи протести срещу него. Разговорът се бил състоял през последните няколко седмици, твърди "Гардиън".

"Няма да коментираме спекулации по съдържанието на частни телефонни разговори", заяви говорител на Даунинг стрийт 10. "Кралицата отправи покана към президента Тръмп да посети Обединеното кралство и в тези планове няма промяна", каза говорителят, цитиран от БТА.

Засега Белият дом не е коментирал публикацията в "Гардиън", отбеляза Ройтерс. Агенцията припомни, че официалното посещение на Тръмп във Великобритания бе договорено по време на визитата на Мей във Вашингтон през януари. Не бе оповестено кога ще се състои то, но британски медии казаха, че то е насрочено за октомври.

По-рано този месец Тръмп бе остро критикуван във Великобритания заради публичните си критики срещу лондонския кмет Садик Хан след терористичната атака в Лондон. Тереза Мей се видя принудена да защищава Хан, който е от опозиционната Лейбъристка партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Румен до 3 преди 6 години
Бодряшко ура за полуграмотния *** от Банкя. Що ли само не му обърнаха внимание в немската преса. Сигурно защото ни завиждат за него.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не UK България ще посети за да се запознае с големия политик и държавник, строителя на Великата Българска Ограда.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но пък в какви ,,чекмеджета'', дай Боже всекиму...
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие се майтапите, но ген. Борисов усети пръв накъде дупа вятъра, натири каракачанчетата в чекмеджето и стана либерал. А Меркел и Макрон му правят четки и призовават да се инвестира тук. А "умните" лидери на Полша и на Унгария са изолирани. Българския народ показа мъдрост, като избра Борисов, а не Нинова.
1
4
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво на ген. Борисов, който с великолепната си изборна победа успя да мобилизира евроатлантическите сили в цяла Европа и така да смекчи последиците на Брекзита в Европа!Сега виждаме как световните медии са объркани в прогнозите си за това докъде ще се разпростре влиянието на ген. Борисов и по-точно, дали и американският народ ще се вдъхнови от блестящата му изборна победа и ще подкрепи про-европейските сили!Браво!