Веган родители уморили бебето си с растителни млека

Белгийски съд прати майката и бащата в затвор за 6 месеца
14 юни 2017 17:30,
110
Веган родители уморили бебето си с растителни млека
Снимка: архив, Reuters

Белгийски съд даде 6-месечни ефективни присъди на родителите на 7-месечно бебе, което почина от обезводняване и недохранване заради неправилната диета, прилагана от родителите му.

Майката и бащата на бебето Лукас бяха признати за виновни, защото умишлено отказали да отидат на лекар, въпреки че видимото състояние на детето им било лошо и то отслабнало рязко.

Семейството, което живее в северната провинция на Белгия – Фландрия, давало на кърмачето растителни млека. По време на процеса майката обясни, че причината за това е, че тя нямала кърма, а детето имало непоносимост към изкуствените формули.

Още по темата

Растителните млека, най-често оризови и бадемови, обаче нямат същите свойства като майчиното мляко или специалните смеси за кърмачета.

Родителите, които са собственици на магазин за биохрани, решили по свое усмотрение да дават на бебето заместителите на млякото.

Въпреки че виждали, че малкото момченце не се развива нормално, те не се обърнали към педиатър. Едва в последния момент те посетили лекар хомеопат.Той забелязал спешната ситуация и повикал линейка, но бебето починало на път за болницата.

Прокурорът смята, че родителите са били небрежни към отрочето си, което на 7 месеца тежало едва 6 кг и поиска присъда от 18 месеца затвор. Родителите оспорват това. Според тях то ту се подобрявало, ту се влошавало и затова те не потърсили веднага медицинска помощ. Когато се решили, вече било късно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: бебебелгияприсъди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
26
 
! Отговори
Идиокрация! преди 6 години
Веганството е тежко психическо заболяване! Веганството води до прогресивно оглупяване, загуба на мускулна маса, нарушение на хормоналния баланс, понижен имунитет и други проблеми. Изключително опасно е при децата защото те растат и имат нужда по големи количества протеини, мазнини, витамини, и минерали.... а голяма част от тези елементи могат да се набавят само чрез животинските продукти. Месото(особено рибата), млякото и яйцата съдържат почти всички необходими елементи за растеж.
43
1
 
29
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
По 6 месеца за умишлено убийство?! Толерастите вече преминаха всякакви граници.
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябвало да се яде само растителна храна. Ами тези кучешки зъби за какво са? Да разкъсвам марули ли? Тия двамцата които са уморили зорлем хлапето малко са се о.ср:али. Да бяха прочели още книжки да видят от какво се нуждае човешкия организъм. А за тоя Пол Брег не съм съгласен. Гледах по Дискавъри един който ядеше само растително. На 50 г, кръвоносните му съдове бяха като на 25г, обаче костите като холандско сирене. Остеопороза. Мерси от треви. Всичко е ген, имаш ли го дълголетието, си е твое
41
2
 
17
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Стреса при убийството на морков!Животните имат мозък и когато той загива ,загива и тялото!При морковите е по-различно те са живи във цялото си тяло и ако плодовете са дар ,то корените са организма!Яжте само плодове ,нехуманно е да се консумира живо растение ,ядките пък са децата на растенията ,вие детеядци такива злобни!
40
1
 
15
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Най-дълголетни са военните ветерани.Демек трябва да направим световна ,че да изкараме до 100.А колко съдистично си късат марулките ,да имало повече витамини ,а тях ги боли ли боли ,те също имат рецептори ,но не могат да пърхат с листа.Гризкаме си морковчета и на "каймица" в пасатора ,злодеятели.Аз коля едно прасе ,а той 200 стръка,че и коренчетата им ,да ги лишава от наследство.
39
1
 
5
 
! Отговори
Швед преди 6 години
От старите ора съм чувал с учудване и възклицание.."Хм.. трева ше ям - го.в но ше прая..!"
38
1
 
7
 
! Отговори
до 38 преди 6 години
Абре то и аз да лежа като султан и за нищо да не мисля и на мен ще са ми органите като на пеленаче.Написал бил книга дето го хранила цял живот ,а колко баби на 90 си копат с мотиката и до 100 изкарват.Цялата глупост с хилядолетния човек е пълен абсурд,и да изглеждаш на 20 и да си във форма с такива органи ,удря часа и я инсултче ,я инфарктче ,ако се закучиш и рак ти пращат.Защо ви е да сте 200 годишни кога не може да ходите и ви сменят памперса.
37
3
 
12
 
! Отговори
до 38 преди 6 години
Не се казва Пол Берг, а Пол Брег - любимият полумитичен герой на всички вегетарианци, веганци и пр. И това със сърфа е легенда, официално човечецът се е споминал на 81 от инфаркт.
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
- Ами мога да ти дам онова нещо което не си го виждал от 8 години!Мъжът скочил , прегърнал я ентусиазирано й и викнал:- Наистина ли носиш ракия?
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
44, като каза за месо се сетих за онази история: Стюардеса в самолет и самолета катастрофира нощно време и...пада в океана. От всичките в самолета само тя оцелява със спасителната жилетка и се събужда на сутринта на брега на един остров. Тръгва тя по острова и вижда по едно време един човек да пече месо на плажа. Отива до него и го пита:- Кой си ти, къде съм аз?- Аз съм Пустиняк от Враца и от 8 години съм сам на този остров. Искаш ли да ядеш?- Да много съм гладна.- А ти какво ще ми дадеш?
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вегани, да ми кажете, че месото е вредно и не трябва да го ям. е все едно аз да ви накарам да ядете месо щото е вкусно! Иддиоти!
33
3
 
17
 
! Отговори
Природата е създала преди 6 години
човека като месоядно същество. Ако някой се опитва чрез свои правила да промени този факт, значи той се опитва да разчовечи създание, дошло на този свят като екземпляр от вида Хомо Сапиенс.Никой няма право да взима такова решение по отношение на друго човешко същество, което в момента зависи от него и все още не може съзнателно да взима решения.А пък онези, които са решили да разчовечават себе си, да бъдат така добри да се изселят някъде сред дивата природа и да не претендират за човешки права
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 41 Съдбата на Пол Берг доказва онази наша приказка...яж , пий и си носи новите дрехи, защото живота е един и не знаеш кога и от какво ще пуккнеш!
31
1
 
14
 
! Отговори
Циник до 41 преди 6 години
Кавказци....японци...живеят по толкова...и без да са чували за тоя!Хелмут Шмидт умря на 95 пушеше като комин!.99% е ген!
30
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пол Берг знаете ли го кой е? Той не е ядял месо, не е пиел и пушил, само плодове и зеленчуци и един път в годината е правил прочистване - диета само с вода за 40 дни. Написал е книга за здравословното хранене. Смятал е да живее до поне 120 години. И умира на 95 години качен на сърф и една вълна го събаря в океана и се удавя. След като му отварят тялото за аутопсия и патолозите не могат да повярват какво виждат- органите му били като на 45-50 годишен мъж.Не е практикувал физически труд!
29
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност веганството е най-полезно, но когато вече си зрял човек и не се натоварваш физически. Я да питам всички тия вегани смешници как ще издържат на моята работа, където на ден вдигам 10 тона със собсвените си ръце. Че те на първата седмица на моята работа и ще измрът!
28
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво де, родителите вегани. Ама защо трябва да налагат веганството на невръстното си дете? Да го хранят както си му е редът, пък то като достигне определена възраст само ще реши веган ли ще е, меган ли ще е. Освен това ние сме бозайници, кой бозайник скубе билки в гората и ги дава на малките си, вместо да им дава да бозаят?
27
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В случая с циника неговото "майчино" мляко всъщност е "бащино" мляко. Менмилх, с това е захранен от малък ;)Пхахаха
26
6
 
4
 
! Отговори
Сурай преди 6 години
Ауе мен зашто *** триита уе апак *** не го триити а уе еиииии
25
2
 
27
 
! Отговори
чит преди 6 години
Тия постни мозъци как не разбраха най-накрая, че човек е ВСЕЯДНО животно! Срещу природата не се върви, защото тя си взима своето! Горкото дете при какви *** се е родило!