Експерт: Пред Европа предстои тежко председателство

Илия Лингорски и Георги Киряков за изслушването на Мария Габриел
Обновена: 20 юни 2017 21:15 | 20 юни 2017 20:50, Красимир Ангелов
6
Експерт: Пред Европа предстои тежко председателство
Снимка: Bulgaria ON AIR

На Европа ѝ предстои много тежко председателство, защото са налице сериозни геополитически процеси с неясна развръзка. На първо място стои неяснотата около Brexit, също така водещи са взаимоотношенията на Европейския съюз с Турция, с Русия, както и бъдещата война в Близкия Изток и нейното развитие. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" Илия Лингорски, председател на Европейския институт за стратегии и анализи.

"Американският президент Доналд Тръмп, при последното си посещение в Брюксел, на практика покани целия ЕС да се включи с нов военен сблъсък в Близкия Изток. От друга страна пък събитията в Западните Балкани вероятно ще продължат да се развиват в негативен аспект", коментира още той.

Още по темата
На изслушването в Европарламента на Мария Габриел беше зададен един основен въпрос, свързан с достъпа на малки и средни предприятия до новите технологии, посочи политологът Георги Киряков. Пред Bulgaria ON AIR той обясни, че това е цялостен икономически проблем както за Европа, така и за малкия и средния бизнес, който е двигателя на европейската икономика.

"Дейността на Мария Габриел по тази тема е изключително важна. В бъдеще много ресурси ще бъдат концентрирани в областта на киберсигурността и киберотбраната. Те ще бъдат центъра на "новото бойно поле" в следващите 20 години", подчерта Георги Киряков.

Той уточни, че ако Мария Габриел положи основите на истинска европейска политика в тези две сфери, това ще даде възможност и на периферните страни като България да получат повече внимание за насочване на общите европейски ресурси за развитие на технологиите и икономика с по-голяма добавена стойност.

"В противен случай ще станем една евтина аутсорсна дестинация в индустриалната икономика на Германия и Холандия, което не е в наш интерес", отсече Георги Киряков.

На изслушването в Европарламента Мария Габриел отговаря на депутатските въпроси пред две основни комисии - от секторите промишленост и изследвания и култура и образование, както и пред още три допълнителни, между които тази по правните въпроси и комисията за граждански свободи и права.

Пряко от Брюксел се включиха Ангел Джамбазки от ОП и Емил Радев от ЕНП, които бяха категоични, че Мария Габриел е била отлично подготвена за изслушването в Европарламента.

"Кандидатът ни за еврокомисар успя да обедини своите колеги, част от въпросите бяха провокативни, но тя отговори на всички от тях", посочи Емил Радев.

Видео от разговора вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС не е лошо като идея, ама е лошо това, което е в действителност в момента, цялата световна система обслужва интересите на масоно-капиталистите, не и на народа, а последствията за планетата ще са потресаващи за хората, реалността зад завесата е малко по-друга и това е онова, на което му предстои да се разпадне.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, целият свят е масонски проект, а всичко, което не е изградено от любов и състрадание, за най-висшето добро на цялото, а от алчност, егоизъм, материализъм, злоба, агресия и т.н., предстои да се разпадне, като създателите и поддръжниците на такъв свят предстои да умрат, ако не се адаптират към промените, като космоса мн прецизно ще ги подбере вибрационно, любовта е ключа да продължите в новата парадигма на планетата, мултиизмерността преминава през сърдечният център.
2
0
 
8
 
! Отговори
мария НЕгабриел преди 6 години
До вчера неизвестна и непозната, а днес вече най-добрата. Ето защо и фирмите търсят за работа хора на 20 г. с опит в работата. Откъде да го имат този опит ? Ами и те като Мария Габриел си знаят.
1
0
 
9
 
! Отговори
евро преди 6 години
Да *** и експертите! Глупости дрънкане от сутрин до вечер... И тоя открива топлата вода...