От Германия: Ако искаш в Европа, спазвай тукашните норми!

Който желае да се забулва, не желае да бъде част от европейския свят
12 юли 2017 20:15, Елка Василева
75
От Германия: Ако искаш в Европа, спазвай тукашните норми!
Снимка: архив, Reuters

Който иска да живее в Европа, е длъжен да спазва тукашните норми. А който иска изцяло да се забулва, явно не желае да бъде част от европейския свят, пише Райнер Херман във „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” (ФАЦ), цитиран от Дойче веле.

Щом си решил да живееш в Европа, си длъжен безусловно да спазваш валидните тук норми.

Ето защо е правилно решението на Европейския съд по човешките права, според което забраната на пълното забулване на женското тяло не нарушава Европейската конвенция за правата на човека.

Още по темата

Един от основополагащите принципи на Европа е равенството между мъжа и жената, друг такъв принцип утвърждава свободните контакти на гражданите в публичното пространство.

А всеки, който крие лицето си, дава с това знак на всички останали, че не желае да бъде част от тази общност.

Тук изобщо не важи аргументът, че жените носели никаб по религиозни причини.

Защото повечето жени в мюсюлманския свят носят не бурки, а най-обикновена забрадка.

В нашия свят тъкмо степента, в която една жена се забулва, е лакмус за желанието на мюсюлманите да се изолират.

Всяка жена, която носи бурка, явно не иска да е част от този свят, тя се съпротивлява срещу интеграцията.

Такива мюсюлмани дори не слушат собствените си ислямски теолози. Защото нека да припомним, че тези теолози изискват от мюсюлманите безусловно да спазват правото в приютилите ги страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: никаббурказабулване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
22
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Изтрещели германци. Това не го ли знаехте преди.Вече 3 поколения турци не може да интегрирате сега се чудите на тия.Турците поне са работливи ама тия новите не идват да работят а идват да ги храните безплатноКакто в Иран жената трябва да е покрита така в европа трябва да е открита.Който не му харесва редът да си ходи там от където е дошъл..
42
0
 
32
 
! Отговори
поговорка преди 6 години
"Който не работи не трябва да яде", а не да храним ония, които се плодят като мухите ивъшките, не учат и не четат книги, а живеят от социални помощи и правилно Европа ги гони.
41
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,да си го кажем направо - .. майката на Европа и ще я затриете с тъпите си решения и от алчност.И за това не са ви виновни арабите.
40
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че византийският император преди 13 века не е изгонил навлеците миришещи на конска тор нахлули през Дунава в земите му. Ако го беше сторил сега нямаше да има България и Щастливецът нямаше да е написал незабравимата си творба главният герой на която така точно пасва на народопсихологията на това полудиво все още племе.
39
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приютяваш ги и им даваш помощи от съжаление, защото са закъсали. Те продължават да ти прибират помощите, но искат още и още освен това. Длъжен ли си да се съобразяваш с тях? Не. Длъжни ли са те да се съобразяват с теб? Не, освен ако искат да си запазят помощите и да съжителстват с теб. Толкова по темата, никой европеец не се е родил, за да слугува на скапаните ислямисти.
38
0
 
35
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Има и друг примерен сценарий: ако банда дрипави кресльовци-*** се намърда в твойта къща без покана и нагло почне да те учи как да живееш и кому да се молиш,а после ти поиска къщата,жената и децата заедно с къщите,жените и децата на твоите приятели,коя е нормалната човешка реакция? Да викнеш баретите и да отстреляте цялата банда на секундата разбира се!
37
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От Германия: Ако искаш в Европа, спазвай тукашните норми!"Това чак сега ли се сетихте да им го кажете????Щото "ТЕ" са дошли в Германия с мисълта да градят Халифат.
36
1
 
41
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
Я какви пингвини. Тук в Европа ние пингвини нямаме и не искаме. Да си вървят там, от където са се довлекли.
35
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ни развързва ръцете да изритаме от Родината всички паразитни секти.
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Vie miusulmaniacite ste gosti,a nie sme nazna4eni ot Gospod za stopani na sveta- zatova badete liubezni da se razkarate,da ne vi razkarame nie!
33
1
 
28
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 6 години
Всяка жаба, да си знае гьола!
32
1
 
37
 
! Отговори
... преди 6 години
Само с приказки не става, трябват и действия. Питайте чичо си Орбан.
31
1
 
27
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Ако банда първосигнални психопати ти се намърда вкъщи без покана и нагло почне да ти нарежда как да си оправиш двора,спалнята и жената а като не я послушаш те малтретира с тояги,ножове и секири и посяга на твоите близки,коя е нормалната човешка реакция? Да я изхвърлиш с ритници и шамари от дома си,разбира се!
30
1
 
31
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Германците са прави- тия черни чували приличат на траурни манекени,в които са вкарани дървени или надуваеми имитации на хора.
29
44
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой на никого не е отишъл на гости. Земята е на всички и всички сме гости на този свят.
28
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам нищо против хората независимо какви са .Но общо прието правило е ,че който отиде на гости спазва порядките и изискванията на домакина,друг е въпроса ако не е сгласен Един разумен и интелигентен човек си тръгва без да създава проблеми .Обаче има и такива които смятат,че да са гост ти дава правото да налагат и тогава става нистина много лошо.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плюят го, като му носят ментетата :)
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брандът е Versace. Който комбинира Verssacee, е изначално сбъркан със стила. Бевърли Хилс в центъра на Пирдоп.
25
5
 
9
 
! Отговори
до 38 преди 6 години
Изобщо не е същото!.По голяма глупост скоро не бях чел!ФЛанелка ( се пише ) Версаче е достъпна за много потребители..."бранд"-да не е непремено нарицателно за лош вкус!Напротив - този, който го комбинира със стил..е окей!А виж бурката - е отвратителен пример на сексизъм...символ на средновековна човеконенавистна догма!
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да не ти е България, бе, колега, базови хора да ръководят :) Който крещи най-високо, да става депутат и даже премиер. И тоя мургаш Варели Симеонов да ти ръководи демографията.