Германия иска от милиардите, предназначени за роми у нас

Германски министър: В България ромите изобщо не се приемат!
8 авг 2017 16:15, Елка Василева
118
Германия иска от милиардите, предназначени за роми у нас
Снимка: архив, Reuters

Германия опитва да пренасочи към себе си милиарди евро от ЕС, предназначени за ромите в Румъния и България, пише британският вестник "Дейли експрес".

Йоахим Щамп - министър за интеграцията в провинция Северен Рейн-Вестфалия, заявил, че Румъния и България не използват както трябва средствата от Европейския социален фонд, предназначени за ромите.

На България, където живеят 750 000 роми или 9,94 процента от населението, са отпуснати 6,5 млрд. лири стерлинги за периода 2014-2020 г., като 4,6 млрд. идват от Европейския социален фонд (ЕСФ).

На Румъния са отпуснати 20,7 млрд. лири стелинги, като 14,4 млрд. идват от ЕСФ, за същия период в помощ на нейното ромско население, което надхвърля 1,1 милиона души или над пет процента от общия брой население.

Според Йоахим Щамп двете страни отказват да използват парите за ромите, затова тези средства трябва да бъдат пренасочени към Рурска област. Този регион в източната част на провинцията Северен Рейн-Вестфалия е най-голямата градска зона в Германия и третата по големина в ЕС. В двата най-големи градове на тази област - Дортмунд и Дуисбург, живеят най-много имигранти от Румъния и България, пише "Дейли експрес".

Щамп е заявил пред германската медийна група ВАЦ: "Тези средства трябва да бъдат предоставени на градове като Дортмунд и Дуйсбург".

"Дейли експрес" цитира Щамп да казва, че в България ромите изобщо не се приемат: "Те са третирани като пета категория граждани. Образованието на децата не е гарантирано там. България трябва да разбере, че ако продължава да позволява това, проблемът ще се задълбочи".

Британският вестник припомня, че Румъния не е успяла да използва дори една пета от общо 17,8 млрд. лири стерлинги за ромската общност, предвидени в предишната бюджетна рамка за периода 2007-2013 г.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: германияРумънияроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ромите в Германия за кратко време станаха интелигентни хора!!! така е когато живееш между интелигентни ставаш интелигентен а между крадци ставаш крадец!!! кралица държава
68
1
 
24
 
! Отговори
Не ние не приемаме преди 6 години
ромите, а те не приемат нас!И се опитват да наложат своя модел на бит и манталитет,но същевременно желаят ние да им осигурим издръжка.Вярно е, че не можем да се справим с този проблем при сегашния законов режим, който е наложен у нас не и без участието на Запада.Затова, ПРИВЕТСТВАМ ПРЕТЕНЦИИТЕ НА ГЕРМАНИЯ.Но при едно условие - да вземат нашите роми там,в Рурска област и да си ги интегрират.Нека вземат за целта и всички милиарди,които ЕС отделяза интеграция на ромите от Бг.Халал да са им!
67
2
 
9
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Ще им пренасочим и роми. Те знаят как да се справят с тях
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И без туй не стигат до ромите, а само до тарикатите!
65
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесна новина!!! Ще секнат париците за БХК и ще спрат да защитават миганите! И ще им се разкаже играта най- сетне! БРАВО! ДАНО ИМ ВЗЕМАТ МИЛИАРДИТЕ.
64
0
 
5
 
! Отговори
Българина преди 6 години
България ще стане Шеейцария само когато на мястото на всеки нежив нечовек има по един жив българин! Предлагам в държавния бюджет да има субсидия за всеки нечовек хвърлил бг личната карта и напуснал България! За количества ще има и бонуси по две
63
2
 
14
 
! Отговори
KING OF KINGS преди 6 години
На Германия можем единствено да изпратим ромите да си ги гледат там. И без това вече в Германия е пълно само с близко източни човешки отпадъци. Какво ще е за тях още един милион от боята?
62
4
 
17
 
! Отговори
българина преди 6 години
Съгласен съм България да плаща дотации на всяка държава за взет нечовек с цялата му родствена ***. Нещо като такса за съхранение на ядрените отпадъци, но без право на връщане!
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност е идейно. С "милиардите", които са отпуснати за "ромите" - да им купим по един билет за Германия! Еднопосочен. И там да им платим за 2-3 месеца една квартира! После, който се върне - пак му купуваме билет и го пращаме примерно във Франция. И така, докато никой от ромите не се върне.Воалла - интегрирали сме ги! В чуждите държави!
60
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даваме им и милиардите, и ромите! Ама да не стане после - "*** милиардите ги изхарчихме, на си ви ромите". Не, такъв филм не се прожектира - вземат и милиардите и ромите и следващите поне 1000 години да си ги държат!!!
59
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
швабите да си взимат и милиардите и ромите заедно с тях ,и ние ще им кихнем още 1-2 милиарда отгоре подарък,няма да познаете как рязко ще дръпнем напред след това
58
0
 
22
 
! Отговори
Rds преди 6 години
Това е супер щом се крадат от бг политиците и разни бг организации по-добре немците да ги вземат
57
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съгласен съм - да взимат парите, комплект с така наречените роми.Това е най-доброто решение.Там да си ги възпитават и приобщават както те си знаят.Стига са ни учили нас, ние как да правим това.
56
0
 
30
 
! Отговори
Точно така преди 6 години
Правилно, парите трябва да се отпуснат на германия и ромите да се заселят там.
55
1
 
24
 
! Отговори
Хюго Бос преди 6 години
Ами да ги вземат и да ги интегрират у тях, да покажат нагледно. Ама не онова интегриране в газовите камери- него вдички можем и искаме, ама тези, дето го измислиха сега се правят на хуманисти лицемери и ни размахват пръст...Хораааа, как допуснахме *** да са 10% ? Защо сме такива *** и се напълнихме с *** и *** подобни?!
54
2
 
23
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Работни места за тях има , просто ги мързи . Аз лично предложих на една да помага в домакинство срещу 30 лева на ден и тя се врътна и ми каза , че са малко . Руснаците и англичаните давали повече ... А дъщеря и не ходи на училище , получавала детски от Германия , тъй че нямало защо да ходи . Е айде коментирай... За какви хора става въпрос ?
53
0
 
27
 
! Отговори
Неа до 58 преди 6 години
Не, не , не далече си от истината . Те ходят на училище само ако имат осигурен обяд , за който родителите на българчетата плащат а те не . Отделно постоянно им се подаряват дрехи и обувки от различни фондации , нпо-та и случайни дарители . Отделно им се извиняват отстътвията на поразия , пишат им се оценки така с мижане, защото в най добрия случай се научават да сричат !!!
52
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за бедните или бездомни българи защо не се отпускат пари?Това е дискриминация.
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото парите ги дават на техните ромски босове и потъват незнайно къде,а трябва да се създаде програма с обучение,включително и професионално,да им се създадат работни места.Хвърлят им по 30-50 лева на избори и те не избират по-доброто,което да им осигури по-добър живот и работа,а гласуват за каквото им платят или кажат.
50
2
 
22
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Да взимат парите както и останалите 750 000 от етноса . Даже и те разбраха че тук интеграцията е проформа . По хубаво да няма пари за тях . Чудесна новина !