След Brexit Англия си тръгва от ЕС без "тайни вратички"

Напуска и единния пазар, и митническия съюз
44
След Brexit Англия си тръгва от ЕС без "тайни вратички"
Снимка: Reuters, архив

Великобритания няма да остане в Европейския съюз чрез "тайна вратичка" и след Брекзита през 2019 г. ще напусне единния пазар и митническия съюз, обещаха днес двама британски министри, цитирани от Франс прес, в интервю за в. "Сънди телеграф".

След като имаха разногласия за необходимостта от евентуален преходен период след излизане на Обединеното кралство от ЕС, което по план трябва да стане през март 2019 г., министърът на финансите Филип Хамънд - привърженик на варианта с прехода - и министърът на търговията Лиъм Фокс, който беше против, изглежда са сближили вижданията си.

 "Искаме икономиката ни да остане силна и динамична в този период на промени. Това означава, че предприятията трябва да могат да бъдат сигурни, че когато само след 20 месеца напуснем ЕС, те няма да се окажат на ръба на пропастта. Поради това смятаме, че ограничен преходен период ще е важен за насърчаване на националните ни интереси и за гарантиране на по-голяма сигурност на предприятията. Този период обаче не може да е безкраен, това не може да тайна вратичка за оставане в ЕС", посочват пред вестника Хамънд и Фокс.

В този период Великобритания ще е извън митническия съюз и ще се явява "трета страна", а не страна по европейските договори, твърдят министрите.

Преговорите с Евросъюза за Брекзита започнаха през юни с обсъждане на три ключови въпроса: бъдещите права на европейските граждани, живеещи в Обединеното кралство, уреждането на финансовите ангажименти при раздялата и ирландската граница. Разногласията в британското правителството обаче породиха у някои европейски дипломати опасения, че преговорите ще се забавят по липса на яснота от британска страна, при положение че дискусиите за бъдещите търговски отношения би трябвало да започнат през октомври.

Нов кръг преговори е планиран за края на август в Брюксел, припомня АФП, цитирана от БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: англияес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се притеснявайте за англия те не стават членове като слепи като нас на всякаде където ни свирнат брексита не стана от народа а от управляващите със сигурност има неща които незнаем и няма да бъдат казани докато не дойде момента те не напускат току-така тях не ги мисля защото съм сигурен че ще бъдат по добре после да му мислим ние защото след всяко обединение има разделение разликата е в жертвите никога не трябва да забравяме това
19
3
 
32
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
СЛЕД 2019 Г. СЕБЕСТОЙНОСТТА НА СТОКИТЕ В АНГЛИЯ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ ,ТОЕСТ ЦЕНИТЕ ЩЕ ПОСКЪПНАТ ,А ПОКУПАНЕЛЬНАТА СПОСОБНОСТ НА АНГЛИЧАНИТЕ ЩЕ НАМАЛЕЕ !ГАРАНТИРАНО ОТ *** !
18
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС има толкова много да спечели от Brexit. За целта например трябва да регулира строго пазарите, за да принуди банките да преместят колкото се може повече работни места на континента. Освен това, не бива да се позволява преходен период, той би бил от полза само за Великобритания понеже ще им даде повече време за реакция. Изобщо този период, в който Великобритания изсмукваше всички финансови работни места от континента трябва да се прекрати и Brexit е чудесен повод затова.
17
4
 
23
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
До АнонименИ КАКВО ЩЕ СПЕЧЕЛИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОТ ТОЗИ ДОГОВОР С КИТАЙ ?!КИТАЙ ПРОИЗВЕЖДА ВСИЧКО И ДЕФАКТО САМО ЩЕ ИЗНАСЯ СТОКА ЗА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ,ТОЕСТ КИТАЙ ЩЕ ПЕЧЕЛИ ,А ВЕЛИКОБРИТАНИЯ САМО ЩЕ ПЛАЩА ! ПЕЧЕЛИ НЕ ТОЗИ КОЙТО ПЛАЩА ,А ТОЗИ КОЙТО ПРОДАВА ! ТУРЦИЯ НЕ НАПРАЗНО СЕ СТРЕМИ КЪМ БЕЗМИТНАТА ЗОНА НА ЕС ,ЗА ДА ИЗНАСЯ СТОКА БЕЗ ДА ПЛАЩА МИТО ПОНЕЖЕ СЕГА КАТО ПЛАЩА МИТО АКО ИМА ПЕЧАЛБА ОТ 70 % ,ТОГАВА КОГАТО НЕ ПЛАЩА МИТО ЩЕ ИМА ПЕЧАЛБА ОТ 100 % ! АНГЛИЧАНИТЕ СЕ ИЗДЪНИХА С ТОЗИ БРЕКЗИТ !!!
16
2
 
48
 
! Отговори
**** преди 6 години
Около 80% от икономиката на британците е в областта на услугите. Предимно във финансовия сектор. Икономиката им силно зависи от европейския пазар. Още от сега се усеща спад , цените се покачват и ги чака голяма криза. Експертите в бизнеса им го казаха още по време на кампанията за Брекзит, но старите и неуките гласуваха напук и сега младите и интелигентните ще берат ядове .
15
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЛЯ БЛЯ БЛЯ!!! САМО ПРИКАЗКИ!!!ОЩЕ УТРЕ ДА СА НАПУСНАЛИ!!! НО УВИ ИСТИНАТА Е, ЧЕ И СЛЕД 10 ГОДИНИ ОЩЕ ЩЕ СМЕ ПО-СРЕДАТА НА ПРЕГОВОРИТЕ И ТЕ НЯМА ДА СА НАПУСНАЛИ:DDВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДАВА 10 МИЛИАРДА ЧЛЕНСКИ ВНОС А ВЗИМА 20 МИЛИАРДА САМО ОТ ФОНДОВЕТЕ ВСЯКА ГОДИНА!!!НО ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ИЗНАСЯ ЗА ЕС И ЕДНО ИЗЛИЗАНЕ ЩЕ И СТРУВА 100-ЦИ МИЛИАРДИ ЗАРАДИ БЕЗМИТНАТА ЗОНА НАПРАВО ЩЕ СЕ СКАПЕ :DНО НИТО ГЪРЦИЯ НИТО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЩЕ НАПУСНАТ НЕ ПРОСТО НЕ ИСКАТ ДА НАПУСНАТ :D
14
3
 
32
 
! Отговори
Поредният.. преди 6 години
До Анонимен 13==================... симпатичен англофил, който не иска да си спомни в каква икономическа кондиция е приета великата Британия в ЕИО през 1973. След повече от десетгодишно пълзене по корем пред французи и немци.
13
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обединено кралство се нарича в момента. Велика е била, когато са имали много колонии. Сега в по-голямата си част е колониано блато. Лондонистан е наричан и Лаййнниистан, заради кафявото му население.
12
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най- интересното е ,че не спират коментарите как Ангглия ще потъне и ще се превърне едва ли не в страна от "третия" свят- защо тогава се кахърите , ами оставете ги да си "потъват" , а вие сте седнали да се "тревожите" за тях какво ще стане след Брекзита!2 Търгувайте с Русия , С.Корея , Венецуела , Катар и благоденствайте , не берете грижа за англичаните ... само че някак тихо не се споменава ,че Англия вече слючи с Китай договори , за които ЕС може само да мечтае ...фалшиви новини!!
11
35
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англия не напуска ЕС, ами би шута на ЕС. ЕС е бита карта.
10
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-хубавото идва след слагането на акциз за всички стоки като неевропейски. Свърши препродаването на китайски стоки без мито. Да видим потребителите маннгали - тининговани хангличани колко ще купуват. Туристически визи за ходене в ЕС, по-скъпи почивки, заради отслабващата лира....
9
3
 
29
 
! Отговори
Ооооо.. преди 6 години
До факт...има, има икономика на Острова. Която в една огромна своя част просперира благодарение на огромния пазар на ЕС. Най-сладките дялове от британската икономика - специалните права в областта на фондовата търговия, финансите, сертификационните агенции и пр. след излизането ще й бъдат отнети. Тогава ще е истинският цирк!
8
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англия наричана Велика Британия малко по-малко отива в миналото
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голями разбирачи брях...
6
4
 
42
 
! Отговори
aa1830 преди 6 години
Англичаните са кофти комбинация от високомерност, мързел, лицемерие, претенции, арогантност свикнали от миналото винаги някой да им робува и върши черната работа, ограбиха света в миналото и винаги имащи се за нещо по-специално! Имах позната стюардеса обиколила целия свят и разказваше че такива претенциозни и заяждащи се за дреболии пътници като англичаните няма. Като са толкова специални по-добре без тях!
5
11
 
12
 
! Отговори
Чипаноско преди 6 години
Явно брутанците са уредили зделка с индийци и големо взимане даване с африканците! За туй нещат да останат в ЕU!
4
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав им път. И къде в англия има англичани не е ясно, само пакистански и други ***, араби и источноевропейски роби да им работят. държава кендзев
3
5
 
33
 
! Отговори
Tobi преди 6 години
Да се махат и никога повече да не се връщат!Никой не ги иска тия
2
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да вярваш на англичанин все едно да правиш съюз с дявола..
1
5
 
39
 
! Отговори
факт преди 6 години
Каква икономика има на острова?след напускането на ЕС,Англия постепенно ще запада...