След Brexit Англия си тръгва от ЕС без "тайни вратички"

Напуска и единния пазар, и митническия съюз
44
След Brexit Англия си тръгва от ЕС без "тайни вратички"
Снимка: Reuters, архив

Великобритания няма да остане в Европейския съюз чрез "тайна вратичка" и след Брекзита през 2019 г. ще напусне единния пазар и митническия съюз, обещаха днес двама британски министри, цитирани от Франс прес, в интервю за в. "Сънди телеграф".

След като имаха разногласия за необходимостта от евентуален преходен период след излизане на Обединеното кралство от ЕС, което по план трябва да стане през март 2019 г., министърът на финансите Филип Хамънд - привърженик на варианта с прехода - и министърът на търговията Лиъм Фокс, който беше против, изглежда са сближили вижданията си.

 "Искаме икономиката ни да остане силна и динамична в този период на промени. Това означава, че предприятията трябва да могат да бъдат сигурни, че когато само след 20 месеца напуснем ЕС, те няма да се окажат на ръба на пропастта. Поради това смятаме, че ограничен преходен период ще е важен за насърчаване на националните ни интереси и за гарантиране на по-голяма сигурност на предприятията. Този период обаче не може да е безкраен, това не може да тайна вратичка за оставане в ЕС", посочват пред вестника Хамънд и Фокс.

В този период Великобритания ще е извън митническия съюз и ще се явява "трета страна", а не страна по европейските договори, твърдят министрите.

Преговорите с Евросъюза за Брекзита започнаха през юни с обсъждане на три ключови въпроса: бъдещите права на европейските граждани, живеещи в Обединеното кралство, уреждането на финансовите ангажименти при раздялата и ирландската граница. Разногласията в британското правителството обаче породиха у някои европейски дипломати опасения, че преговорите ще се забавят по липса на яснота от британска страна, при положение че дискусиите за бъдещите търговски отношения би трябвало да започнат през октомври.

Нов кръг преговори е планиран за края на август в Брюксел, припомня АФП, цитирана от БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: АнглияЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АНГЛИЯ Е ПРЯК УЧАСТНИК В ОБИРАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ БЕРЛИНСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР В ПОЛЗА НА ТУРЦИЯ!!!СЛЕД КРАЯ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА АНГЛИЯ В ЛИЦЕТО НА ЧЪРЧИЛ ИСКА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ОКУПИРАНА ОТ ТУРЦИЯ!!!НАПИСАНО Е АНГЛИЯ Е НА СТРАНАТА НА ТУРЦИЯ ПРЕЦАКВА БЪЛГАРИЯ 100% ИСТИНА!!!НЕ ЗНАМ КАКВИ СА БИЛИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА НА АНГЛИЯ С ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ И НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА!!! СТАВА ДУМА СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО, ЧЕ АНГЛИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ЗА ТУРЦИЯ А НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха,чак сега започва да ми се прояснява какво се случва и защо Китай е ядосан.ЕС наистина може да го духа и затова е такава истерия.И защо е тази неоснователна атака срещу Голдман Сакс.Китай имат сделка с най-големия източник в света на нефт Венецуела,а като прибавим и БРИКС,Англия и нещата си идват на мястото.
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Англия се присъедини към БРИКС?Надали ще стоят гладни,както се пише.
37
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И когато Кипър е превзет от турците,макар,че са жителите му са били гръцкоговорящи,де факто турците откъсват територия от Англия,защото Кипър е бил английски.Англичани и турци винаги са били врагове.
36
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКога Англия е била с Турция?Те са воювали,англичаните освобождават арабите от турците и пак англичаните спираха Турция да не влиза в ЕС.Те винаги са се мразели,не знам как е сега.
35
0
 
8
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Пенко след 5 години в ЕС ЩЕ ИМА НОВИ ДВЕ ДЪРЖАВИ.
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Динамиката в ЕС е мощна и в разширяване. Процеса неможе да се забави. И Гърция неможе да излезе, няма как да плати.- ще се мъчи така си направиха социалистите. АНГЛИЧАНИТЕ ИМАТ КАК ДА ПЛАТЯТ , АКО НЕ ИЗЛЪЖАТ ЕС.
33
3
 
17
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До ПЕНКОПенко, Британската общност е нещо като ФИФА или ЮНЕСКО, това не е държава. А че Европа най-после ще се обедини в една държава е добре за нас европейците - бедни или богати.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Canada i Australia protektorat hahaha . penko penko . mnogo si zle
31
12
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
Даваме ли си сметка : Колко по-голяма от Европейския съюз е Британската общност/ империя/ !!? Канада и Австралия все още са протекторат на кралицата.а и др. !!! Кой контролира повече пазар? Мразя английската корона /която три пъти е "пречукала" България/,но с швабензите и франкулите никога не сме имали шанс /само дето някои българи се "наполеончат" /!!! ЕС си е проблем за самата нея /няма съюз между самобогати и самобедни/!!!Майната и на причината-еврейското частно банкерско "дело" !!!
30
2
 
14
 
! Отговори
Caucasian преди 6 години
Ню Пакистан ще отиде в канала. Ама щом тъй са решили.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А, дано ,ама надали " Всичко е прах в очите ще им дадат всичко че футите гадни ,мръсни .
28
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПИЯВИЦАТА ГЪРЦИЯ АКО СЕ МАХНЕ ОТ ЕС ДОРИ БИ МОГЛО ДА СЕ КАЖЕ НЕЩО, ЧЕ ЩЕ ПОВЛИЯЕ ЗЛЕ НА ЕС ИЗЛИЗАНЕТО И!!!НО ЗА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕ МОГА ДА СЕ СЕТЯ ДОРИ 1 ПРИЧИНА КОЯТО ЩЕ ПОВЛИЯЕ ЗЛЕ НА ЕС!!! МОМЕНТАЛИСТИЧЕСКИ ДА СЕ МАХАТ!!!МАХНАТ ЛИ СЕ ЕВРОТО ЩЕ ПОСКЪПНЕ СПРЯМО ДОЛАРА С ПОНЕ 5% МИНИМУМ ОЩЕ! А КАТО ВИДЯТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ КАК СЕ СКАПВАТ НИКОЙ НЯМА ДА ИСКА ДА СЕ МАХНЕ ПОВЕЧЕ :DВАЖНОТО ТУК Е КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО ДА БЪДЕ РАЗПРОДАДЕНО ЗА ПОКРИВАНЕ НА ДЪЛГОВЕТЕ НА РАЗПАДНАЛАТА СЕ ДЪРЖАВА!
27
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ИМА ИКОНОМИКА ЗА ТРИЛИОНИ :DТОВА , ЧЕ ЩЕ НАПУСНАТ ЕС ИМ Е ПЛЮС САМО, ЧЕ ЩЕ СИ СПЕСТЯТ 10 МИЛИАРДА ГОДИШНО И ДО ТУКА :DТО ИЗОБЩО НЕ Е САМО БЕЗМИТНАТА ЗОНА!!! ТОВА СА ЕДИН КУП ТАКСИ КОИТО СЕ СПЕСТЯВАТ СЕГА ДОКАТО СА В ЕС!! ЦЕЛИ ФИНАНСОВИ ОТРАСЛИ ВСЯКАКВИ ЩЕ ПОСТРАДАТ А ТЕ СА ОСНОВНОТО В ИКОНОМИКАТА ИМ!!ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ВИНАГИ Е БИЛА НА СТРАНАТА НА ТУРЦИЯ И Е ПРЕЦАКВАЛА БЪЛГАРИЯ!!! ТЪЙ, ЧЕ ИЗОБЩО НЯМА ДА ГИ ЖАЛЯ :D
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯКОЙ ПАК ВИ ЛЪЖЕ!!!! :DВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ПРЕДИ 2029-ТА ГОДИНА :D ТЕ НЕ СА ТОЛКОВА ГЛУПАВИ!! ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Е ПРЕД ПРАГА НА РАЗПАД НЕ САМО ИКОНОМИЧЕСКИ НО И ТЕРИТОРИТОРИАЛЕН!!!НАЛИ АКО ИЗЛЕЗЕ ОФИЦИАЛНО ЩЕ НАСТАНЕ ЛУДНИЦА В ДЪРЖАВАТА ИМ :D ЕДНИ ЩЕ ИСКАТ ДА СЕ ОТДЕЛЯТ! ДРУГИ ЩЕ ИСКАТ ДА ВОЮВАТ С УПРАВЛЯВАЩИТЕ! ТРЕТИ ЩЕ ИСКАТ ДА ПОГНАТ КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО ДА ВЪРНЕ ОТКРАДНАТА ПАРА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ :D ЛУДНИЦА!! :DПРОБЛЕМА С НЕЛЕГАЛНИТЕ ЩЕ Е КАТО ВЯТЪР СПРЯМО БУРЯТА БРЕКЗИТ ;D
25
4
 
27
 
! Отговори
citizen преди 6 години
Вярно е, че англичаните винаги мамят и променят правилата в тяхна полза. Но тоя път политиците ги прецакаха , преследвайки лични интереси. Камерън организира референдума с цел да затвърди позиции преди изборите, даже и той не очакваше Брекзит-а да се случи. Великобритания лежи на стари лаври, била е най-голямото държавно обединение в света над 100 години, но както писа един коментатор по-долу света е динамичен. Само с врътки и пинизи не става.
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Поредният..То това го знаем само съвременниците на тези събития. Вълна от фалиращи въгледобивни мини, фабрики, затваряне на железопътни линии, масова неграмотност сред плебса, почти фалирало здравеопазване, масови стачки. Добре, че тогава швабите и франсетата се смилиха и ги вкараха в ЕИО, щото ги чакаше революция като тази във Франция, когато гилотината не е смогвала да реже зелките на разните там крале, графове, барони, маркизи и всевъзможни търтеи.
23
15
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ЕС е едно недомислено АПК като нашите които имахме с една ненужно голяма и скъпо платена администрация,повечето от решенията грешни в полза на управляващите.Както АПКатата се разпаднаха това ще стане и с ЕС трябва тази раздута администрация да бъде намалена и останат кадърни които да работят там за да има ЕС.
22
1
 
21
 
! Отговори
Би преди 6 години
Англия винаги е правила въртели на Европа...Забави US инвазия през 2СВ,прецака Папата, който отказал да разведе кралицата и си направиха своя религия. Скоро Канада, Австралия ще се откажат от кралицата. Света е динамичен, а Англия женска...
21
1
 
40
 
! Отговори
55 преди 6 години
Като се има предвид, че Тереза Мей се е водила за проевропейски настроена преди референдума, а сега с такава ярост говори против ЕС, излиза че всичко е било едно голямо лицемерие и повечето британски политици за били за напускане.