Убиецът от пицария в Париж може да носи наказателна отговорност

Прокуратурата обяви, че нападателят ще се изправи пред съда
16 авг 2017 22:21, Петя Славова
3
Убиецът от пицария в Париж може да носи наказателна отговорност
Снимка: Twitter

Мъжът, който в понеделник вечерта се вряза умишлено с кола в терасата на пицария в парижкото предградие Сет-Сор и уби 12-годишно момиче, може да носи наказателна отговорност, заяви днес прокурор, цитиран от ДПА.

Още по темата

Проведената психиатрична експертиза е заключила, че мъжът е осъзнавал действията си, потвърди прокурорът на град Мо, Доминик Лоран, пише БТА.

Извършителят, който бе арестуван на място веднага след инцидента, се очаква да бъде изправен пред съд по-късно днес, за да бъдат официално започнати следствени действия срещу него за убийство при утежняващи обстоятелства.

Заместник-прокурорът Ерик дьо Валроже каза вчера, че разпитът на заподозрения протича много сложно заради "противоречивите му твърдения" и защото той давал "много объркани обяснения за мотивите си". Арестуваният казал пред следователите, че бил погълнал голямо количество лекарства, включително кодеин, в деня преди инцидента.

Освен загиналото момиче, други 12 души бяха ранени и петима от тях са в критично състояние след набега на шофьора с беемвето срещу терасата на пицарията. Всички намиращи се там в момента били повалени на земята.
Дьо Валроже изключи терористични мотиви за инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Парижпицария
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 6 години
"разпитът на заподозрения протича много сложно заради "противоречивите му твърдения" и защото той давал "много объркани обяснения за мотивите си"." - значи мюслюма седи и им плещи небивалици а те стоят мирно, записват си и вярват на всяка негова дума. Какво значени има какво твърди той и какво се обяснява. Затваряте го в кауша без да слушате обяснения, и го осъждате по бързата процедура на екстрадиция него и всички негови роднини до девето коляно с конфискация на всичко имущество
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Проведената психиатрична експертиза е заключила, че мъжът е осъзнавал действията си, потвърди прокурорът на град Мо"-това и следващото че "може да носи наказателна отговорност" въобще защо изобщо тоя прокурор ги споменава като е ясно че е тероризъм. Но въпреки това изключвал тази възможност. Да вади направо цветя и плюшени мечета и да се приключва