Стрелба южно от Барселона: Терор и в Камбрилс

Там са ранени шестима граждани и един полицай
18 авг 2017 07:18, Петя Славова
16
Стрелба южно от Барселона: Терор и в Камбрилс
Снимка: БТА

Каталунската полиция заяви, че в град Камбрилс, южно от Барселона, е в ход полицейска операция срещу възможен "терористичен атентат", предаде Ройтерс.

Още по темата

Не е ясно по какъв начин операцията е свързана с вчерашния атентат в Барселона, предава БТА.В съобщение в Туитър каталунските служби за реакция при спешни ситуации се обърнаха към хората в крайбрежния град Камбрилс с призив да "си стоят у дома или на безопасно място".

Стана ясно, че шестима заподозрени са били убити в намиращия се южно от Барселона град при действия срещу терористичен атентат, при който били ранени петима граждани и един полицай. Двама от ранените са в тежко състояние.

Полицията посочи, че засега не може да каже как са пострадали ранените в Камбрилс граждани и полицай. Местни медии съобщиха, че автомобил се е врязал в полицейска кола, а полицията застреляла нападателите, единият от които размахвал нож. Съобщава се също, че заподозрените са блъснали граждани с кола.

В хода на операцията в Камбрилс органите на реда са застреляли няколко души, но според полицията ситуацията в момента е подконтрол. В съобщение в Туитър тя посочи, че операцията в града продължава и отправи призив за предпазливост.

Каталунската полиция заяви, че предполага, че атентаторите в Камбрилс са свързани с нападението в Барселона и взрив в Алканар, който е бил свързан с атентата в Барселона.

Каталунската полиция заяви също, че след като е било установено, че атентаторите са били с колани с експлозиви, сапьори ще извършат няколко контролирани експлозии.

Екип сапьори е взривил коланите с експлозиви, носени от петимата заподозрени в Камбрилс, предаде Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
do 12 преди 6 години
Да, да - зад клавиатурата и монитора може и до Юпитер да отидеш.
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А га правихте паради в подкрепа на емиграцията на диваци не ривахти? Каква гордост е даси ляво либерално промито зомби, което "не се страхува" докато му газят родата !
12
1
 
14
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Питаш как се забранява религия? Ми много просто, ще ползваме опита на СА например, или Иран, може и Пакистан!
11
3
 
36
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
нема се коситеживотът продължаваще победим с гей-паради
10
3
 
24
 
! Отговори
mnenie преди 6 години
Накрая комунистите ще излезе, че са били прави. Те искаха да изкоренят религията и етническите различия. Колкото и брутално да е изглеждало, след едно-две поколения всички щеше да се забрав
9
15
 
15
 
! Отговори
от Уикипедиа преди 6 години
При атентата в черквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500; повечето от които умират от раните си. # Умират 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-*** майори, 9-*** капитани, 3-*** депутати и множество граждани, включително деца. # Целта на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната, включително и цар Борис III. # Т.е.: БАШ-ТЕРОРИСТИТЕ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на МЕСТАН и любовно ГО целуна в устата . . .# от Уикипедия.
8
0
 
6
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Още да ги приветстват ... И да ги питат кога ще им отидат на крака ...
7
1
 
31
 
! Отговори
men преди 6 години
спокойно лекарите без граници ще внесат днеска неколко лодки с по 1000 патладжана и камилосношители които ще заместят падналите герои.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Терорът поражда нов терор, но жертви са винаги невинните!
5
12
 
0
 
! Отговори
До 1: преди 6 години
Как се забранява религия. В затвора казваш. Ами ти ли ще ги надзираваш и храниш в затвора?
4
2
 
9
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Май се почна.
3
0
 
31
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Убиха 5, а само днес в Европа ще влязат безпроблемно повече от 5 потенциални терористи.
2
22
 
1
 
! Отговори
ДО 1 преди 6 години
***
1
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, малки ли ви е Европеци? Забранете тази гнъсна религия, всички радикални в затвора и лагери, разрушете дждниите и центровете им. В закона да бъде прието, приемането и разпространението на тази религия да е престъпление. Тогава Резньовците ще разберат, че милост няма да има. Иначе, ще има още и още такива избивания. И до кога???