Exit from Brexit: Хиляди протестират в Лондон срещу Brexit

Организаторите оценяват участието на около 50 000 души
9 сеп 2017 20:28,
48
Exit from Brexit: Хиляди протестират в Лондон срещу Brexit
Снимка: Reuters

Десетки хиляди хора излязоха днес по улиците на Лондон, за да протестират срещу плановете на Великобритания да напусне Европейския съюз, предадоха световните агенции.

Демонстрацията, която бе подкрепена от ирландския певец, текстописец и политически активист Боб Гелдоф, премина през центъра на града и се отправи към британския парламент, където се спря на Парламентарния площад.

Демонстрантите, събрали се пред сградата на парламента, бяха облечени в синьо и жълто - цветовете на ЕС, и размахваха знамена на ЕС, посочва ДПА, предава БТА.

Някои държаха големи плакати с лозунга "Излизане от Брекзит" ("Exit from Brexit").

Организаторите оценяват участието на около 50 000 души.

Целта на т.нар. "Народен марш за Европа" е да "се обединим, да преосмислим и отхвърлим" Брекзит, според организаторите, цитирани от Асошиейтед прес.

Протестът е в неудобен момент за правителството, тъй като в понеделник за първи път долната камара на парламента трябва да гласува закон за излизане от ЕС, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия барабар с Меркел вън от ЕС
39
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя протест е същия като платения "протест" спонсориран от Бойко Суджука и гербаджийската ***.Умни и красиви, ранобудни студентюги и пропчее корумпирана ***.
38
4
 
7
 
! Отговори
Калеко Кинчо преди 6 години
"...тъй като в понеделник за първи път долната камара на парламента трябва да гласува закон за излизане от ЕС, отбелязва ДПА."========================КО РЙЕЧИ??!?? Мче нали втора година вйечи мина откак туй са гласува бря, вии нящо са побъркахти!!!!!
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кисело ли е грозденцето?
36
15
 
15
 
! Отговори
аз преди 6 години
ЕС ще се превърне в арабо-африканско гето. Постепенно народите в ЕС ще се обезличат,границите ще изчезнат и тази сбирщина ще бъде контролирана много лесно. ЕС се управлява от няколко човека с болни мозъци.
35
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мюсюлмани от всички страни, Обединявайте се!!!!!
34
32
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брекзит е продукт на хибридната война, на Путин срещу запада,както и на хамелеона,с руски корени,Борис Джонсън.
33
11
 
34
 
! Отговори
Икономист преди 6 години
Великобритания ще си предоговори условията и ще стане част от Европейското икономическо пространство - както Швейцария, Норвегия и Исландия. И без това нито искат Шенген, нито еврото и са против обща европейска армия. Тоест нямат работа в ЕС. Пак ще имат достъп до общия пазар и ще въведат квоти за работници от ЕС. Схемата е измислена, ние да му мислим с Баце докъде ще я докараме.
32
8
 
19
 
! Отговори
Точно определение за преди 6 години
Съвременен английски политик - арогантен, високомерен, изтънчен и много устат *** !
31
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересното е че има и други статии за ЕС, в които българите свободно изразяват мнението си против съюза и искат и ние да се махнем. Но на статии за Брексит и правото на английското общество да защити държавата си да виждате нещо нередно в коментарите и минусите?
30
14
 
22
 
! Отговори
реалист преди 6 години
До viva EUаз направих бакалавър и магистратура в германия и сега съм на специализация в лондон. махнах се от бг много преди да влезем в ес, и честно казано хич не ме огря това европейско слънце. като отивах 1999 в германия имаше виза, парични гаранции, успех, и т.н. десетки препятствия, само най-мотивираните успяваха. след ес -2007 германия започна да се пълни с роми и всички чакаха помощи. гледам лондон същата работа.. е и кво ми е дал тоя съюз? всичко сам съм си постигнал в тоя живот
29
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Охооо, ама тук си имаме цяла армия платени! Така като гледам по минусите, някой яко пуска, а? КОЛКОТО И ДА ОБЪРКВАТЕ ОБЩЕСТВОТО ТО СЕ СЪБУЖДА И ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ И НИЕ ОТ ТАЗИ ПОМИЯ НАРЕЧЕНА ЕС. АЗ СЪМ ЗА БРЕКСИТ!
28
8
 
24
 
! Отговори
viva EU преди 6 години
До Анонимен 17що бе преди това беше мед и масло ли :D, аз пък обиколих къде ли не, направих една магистратурка в чужбина и са си харча високата заплатата от фирмата дето , ако не бяхме в ЕС нямаше да е тука, с кеф. Това, че тебе те мързи и си търтей си е твой проблем. А си представям ако не бяхме в ЕС къв коптор щеше да е вече......
27
28
 
8
 
! Отговори
Бенямин Франклинов преди 6 години
Европа без Великобритания е една провинция. Някога и ние си мислехме, че Брекзитът е панацеята за Америка, ама на - без нея не можем и до ден днешен... Щото от Лондон се управлява светът.
26
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Платени *** протестъри! 99% от британците предпочитат Евразийско-анадолския съюз пред потъващия кораб ЕС! Ун, Ердоган и Путин са единствената надежда за противопоставяне на соросоидната *** и спасението на света!
25
18
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
И да протестират все тая !Евр.еите от Ситито са решили да извадят UK от ЕС и никой не може да ги спре!Какво са имали предвид-те си знаят,но никога няма да навредят на интереса си!Най-вероятно за ЕС се планират едни лоши неща и Лондон се оттегля навреме.
24
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Левите безработни протестъри илизат по команда на господаря Сорос, сигурно им е платил наемите за септември.
23
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интелигентното общество гласува ЗА Брексит! Не против! Да се поправя, защото сметнах че сме на едно и също мнение.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Седнал да ме поправя ***, моля ти се. Ама така като съдя по минусите, не си само ти неграмотен. Така е при всички пропаднали държави.
21
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 26 ***, ти грамотен ли си? Не можеш ли да разбереш, че точно това съм написал и аз? Отмяната му ще е ПОБЕДА НАД ИНТЕЛИГЕНТНОТО ОБЩЕСТВО (ДЕМЕК ЗА СМЕТКА НА МАЛОУМНОТО) а не НА интелигентното! Връщай се в училище!