2 седмици преди вота: Меркел е пред социалдемократите

Германският канцлер води с 13% пред конкурента си
10 сеп 2017 15:16, Петя Славова
23
2 седмици преди вота: Меркел е пред социалдемократите
Снимка: БТА

Блокът ХДС/ХСС, чийто лидер е германският канцлер Ангела Меркел, разполага с подкрепа от 37 процента. За Германската социалдемократическа партия тя е 24 на сто.

Това сочи проучване на социологическия институт "Емнид", съобщи вестник "Билд ам зонтаг", цитиран от ТАСС.

По този начин две седмици преди изборите за Бундестаг блокът ХДС/ХСС изпреварва втората по подкрепа формация ГСДП с 13 процента.

Третото място си поделят Лявата партия и "Алтернатива за Германия" - с по 9 процента. Еднакъв е и рейтингът на Зелените и Свободната демократическа партия - по 8 процента.

Проучването е проведено сред 1800 германски граждани между 29 август и 6 септември. Изборите са на 24 септември, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
муспи преди 6 години
До Анти ГЕРБКраят ще е много далеч след като в този Съюз не се споменава думата - еврейски, още повече че съюз въобще няма, всичките изброени дивашки племена се докарват от евреите в Европа за да я унищожат.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това е наистина така,а не медийна пропаганда(подобна на нашите "социологически' проучвания),значи германското стадо,по нищо не се различава от булгаристанското и по същия начин си търси ликвидацията!Това означава,че цялото юроспийско стадо вече окончателно е зомбирано,подобно на нашето и с неиморвено настървение си "избира" унищожителите!!!Ами,ако всичко това е дезинформация...?
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уж я замерват с домати...
13
0
 
15
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
След всичките злини, които Меркел нанесе на Германия да я изберат отново за канцлер, си е чиста лудост. От друга страна като гледам в България какъв *** управлява вече трети мандат, то това е напълно възможно. Явно хората в Европа са с тотално промити мозъци. Хубавото е, че на всяко нещо /добро или зло/ му идва края. При тази политика на ЕС /пардон: европейско, азиатско, арабско, африкански/ съюз, краят няма да е много далече.
12
0
 
12
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Ще кажете - до такава пък степен да ни подражават в изборите?! Сякаш Бойко Борисофф е натоварен от синедриона да им проведе тези избори!
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кой му пука. Германците Д.Г.Д.
10
0
 
11
 
! Отговори
Циник преди 6 години
В Бирмингам са заклали правоверни....ся Мурксул ще каже - видяхте ли , права бях!
9
1
 
10
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
...Не, просто им правят яки промивки. Представи си помията на Дойчестан Джазира, която четем тук всяка седмица...Аз само гледам и слушам новините по медийте и възприемам със собствените си сетива това което се случва около мен и мисля със собствения си мозък. Не чакам някой медиен политически слугинаж да ми промива мозъка, като ми "обяснява" новините.Да правят така и немците ,българите а и всички хора по земята.Затова сме разумни същества.
8
0
 
13
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Изборите в Германия са пародия...Почти като у нас!В едни ФАЩ ...2 × 4 и чуссс..Мурксул ще умре в памперса...но няма да пусне камшика...16 години ли..Направо да я обявят за първия пожизнен канцлер...поне няма да пръскат милиони за предизборна къмпания...да ги налеят директно в гушите на араби...и африканци!
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До точкаНе, просто им правят яки промивки. Представи си помията на Дойчестан Джазира, която четем тук всяка седмица и я утрои + малко хибридна пропаганда и лъжливи новини за руска намеса и заплаха = готови избори по европейски.
6
4
 
3
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Пфуууууууууууу, най-после една подходяща статия за трола!! Ей ся гледайте колко поста ще изака и кво плюене ще падне:)
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако баба Ангела спечели, ще е началото на края, не че онзи въртоглав социалист е по-добре, но все пак!
4
1
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Боко да прати Цецо-шестака един ден преди изборите при г-жа Меркел.Тоя не е губил 10 поредни избора на ГЕРБ(освен президентските) и Меркел да го...хване,за кадем.
3
2
 
13
 
! Отговори
точка преди 6 години
Или немците са полудели,или лудата Меркел трябва да си ходи.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин да анексира Германия, ако спечели Акбаркел.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Проучването е проведено сред 1800 германски граждани между 29 август и 6 септември."===Тия 1800 ша да са представителна извадка от всички 82 млн. души, живеещи в Германия.И Килърито водеше на Тръмп и всички бяха сигурни в победата й. Да видим.