Скандалът с подкупните граничари – атака по България

Евродепутатът Емил Радев твърди, че това е удар заради Шенген
11 сеп 2017 09:07, Петя Славова
44
Скандалът с подкупните граничари – атака по България
Снимка: архив, Булфото

"Поредната атака срещу българските гранични полицаи, неподкрепена въобще с факти и доказателства". Така коментира пред БНТ евродепутатът Емил Радев скандала с обвиненията от страна на холандска евродепутатка Кати Пири спрямо българските граничари в корупция.

Още по темата

"Такива клевети срещу нас в даден момент стават основание за това ние да не влизаме в Шенген например. Това е атака по България", обясни той.

Скандалът тръгна, след като Пири написа писмо до българския й колега Ангел Джамбазки, че е получила близо 200 жалби от граждани на ЕС - турски гастербайтери, пътуващи транзит от България към родината си. Те твърдели, че български граничари ги тормозили с  подкуп от 5 евро до 300 евро.

"Пътниците от турски произход са принуждавани да чакат по 14 часа под слънцето. Българските гранични полицаи ги насилват да дават подкупи, по неизвестни причини им налагат парични глоби, принуждават ги да мият автомобилите си с цел дезинфекция. Онези, които отказват да им плащат, са оставяни да чакат дълго по опашките", разказа холандският евродепутат.

"Няма да допуснем имиджа на България да бъде уронван по такъв брутален начин", коментира още случая Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
14
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Всеки турски тираджия с документите е приготвил и 5е. такса за митничаря.
16
1
 
7
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Ами нормалните българи си купуват винетки а теб малко са те драли макар, че митничарите са задължени да продават на вход и изход винетки и то по закон. При отказ трябва да дойде кат и да ти издумка 400лв акт!
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 55В Холандия, дрогата не е "легализирана", а проституцията е много добър източник на такси. Тя си е нещо, което винаги го има. Разликата е, че подкупите по границите им не са легални.
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
""Няма да допуснем имиджа на България да бъде уронван по такъв брутален начин", коментира още случая Радев."Ами контролирай си хората, бе ! И какво, ще ми кажеш, че няма корупция по границата ли ?
13
4
 
6
 
! Отговори
Ss преди 6 години
Стигнах до миенето на автомобила и съм сигурен,че не става въпрос за граничари ( онез дето ти сакат паспорта и талона) ама нали тъпите анадолци( кюрди) са казали граничари им сакат си мият колите с цел дезинфекция значи са те а нащи дето никва идея си нямат за ко иде реч пак ще го отнесът
12
2
 
15
 
! Отговори
аз преди 6 години
До анонименИма много лесен начин да се пресекат тези "атаки" по България - оправете си бакиите! Тогава вече няма да има за какво да ни "атакуват"!
11
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютна истина си е другарю партиен секретар на БКП радев .Сънародниците ти са си корумпирани азиатски варвари .
10
14
 
9
 
! Отговори
55 преди 6 години
Точно Холандия ли ни критикува, където дрогата и проституцията са легализирани и жените стоят на витрини и се продават като стоки и холандските власти не правят нищо.
9
3
 
12
 
! Отговори
Do 1 преди 6 години
Като ти сакат пари граничарите пусни сигнал. Имат камери вътре и всичко ще си излезе наяве! На мен защо никой полицай не ми е сакал пари нз...
8
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
за какво се натискат да работят на границата за едната дьрж заплата тя е бонусосновното е от рушвети
7
8
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Оплаквате се, че чакали 14 на слънцето. Какво очакват, митницата да им осигури хотел с басейн?
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
g-h Radev ne e ataka a e istina vsqka godina se vra6tam vav bg i pla6tam na mitnicata i sas vinetkite ni lajat imal sam sli4ai za 8 leva edin mitni4ar se cigane 1h
5
3
 
13
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
всичко това е клевета...завиждат на БГ заради ултра високия ни жизнен стандарт...нашите граничари и митничари са най неподкупните в света...чисти са като капка вода...как не ги е срам западняците...чак и аз щях да си повярвам...човек като лъжи постоянно и в един момент започва да си вярва...
4
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слагайте тол системата на входа и на изхода от България, както е в Гърция, но им напраскайте по 20 евро на кола. Да ги видиме на кого ще се жалват едноклетъчните. европейски граждани били.
3
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турските гастербайтери като не искат да видят на слънце да си вземат чадъри или пък да си купят самолетни билети, но пък няма да могат да пренасят обратно дрога към ес. Това и е приблемът. Просто са им хванали дрогата. Арее у анадолуууии
2
5
 
19
 
! Отговори
варненец преди 6 години
Ама верно, заради Шенген ще да е ....Добре че е г-н евродипутата че да ни каже истината.
1
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вас, господа евродепутати, може и да не ви спират и изнудват неподкупните ни граничари. Но на НАС, обикновените българи и чужденци, ни ДЕРАТ кожите, за да си строят вилички, да си купуват мерцедеси и за да се отчитат на висшестоящите си!