В британския парламент: Отмяна на европейското законодателство

Камарата на общините в Лондон гласува с мнозинство закона
12 сеп 2017 07:42,
7
В британския парламент: Отмяна на европейското законодателство
Снимка: Reuters

Британската Камара на общините подкрепи тази нощ Законопроекта за отмяна на европейското законодателство (Repeal Bill) с 326 гласа "за" срещу 290 против. Така законопроектът преодоля първото си голямо препятствие в парламента, но много депутати обещаха да внесат промени в него, преди той да стане закон, предаде Асошиейтед прес.

Целта на законопроекта е хиляди закони и регулации на ЕС да се трансформират в закони на Обединеното кралство, когато то напусне ЕС през 2019 г. Това е необходимо, казват консерваторите, за да се избегне хаос след Брекзита.

Още по темата

Но опозиционните депутати, подкрепени и от някои консерватори, заявиха, че ще се опитат да внесат промени в законопроекта на следващия етап, когато текстът му бъде обсъждан подробно преди окончателното гласуване, тъй като според тях той дава прекалено големи права на правителството да променя закони, информира БТА.

Лейбъристите се опитаха да блокират процеса на обсъждането на законопроекта, призовавайки правителството да направи някои отстъпки, но след продължили повече от осем часа дебати, депутатите отхвърлиха с 318 гласа срещу 296 поправките на лейбъристите. На второ четене законопроектът бе одобрен с 326 гласа "за" при 290 против.

Сега законопроектът, който ще стане един от най-важните конституционно значими законодателни актове в британската история, отива за обсъждане в комисиите на Камарата на общините.

Очаква се този процес да продължи не по-малко от седмица и е възможно да започне едва през октомври, предаде ТАСС. После следва трето, заключително четене в долната камара и след като бъде приет, ще отиде за разглеждане от горната камара Камарата на лордовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
18
 
! Отговори
ХАХА преди 6 години
Къде са тези , които казваха че Брекзит няма да има, а?
2
0
 
5
 
! Отговори
Ей Сидни, преди 6 години
разстоянието е около 300км. лично съм го минавал. Вярно, като за континент не е далече, но ти сега да не вземеш да кажеш, че и самолет имаш.
1
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много добре! А дано скоро и при нас.