Брюкселски чиновници до София: Биете ли гейовете?

Представихме кандидатурата си за домакин на Европейската агенция по лекарствата
19 сеп 2017 16:00, Екип на Dnes.bg
203
Брюкселски чиновници до София: Биете ли гейовете?
Снимка: visualhunt.com

Хомосексуалните служители на Европейската агенция по лекарствата се притесняват, че правата им ще бъдат ощетени, ако тя бъде преместена в някоя от шестте европейски държави, които не признават еднополовите бракове. Това стана ясно по време на обсъждането на кандидатурата на България за домакин на агенцията, която трябва да промени местоположението си от Лондон в друга европейска държава, след като Обединеното кралство напусне ЕС през 2019 г.

Още по темата

София и още 18 града в Европа се състезават за домакинството на една от най-големите и престижни европейски агенции, която се занимава с лицензирането на лекарства и медицински продукти в ЕС.

Служителите са изпратили писмо до eврокомисията и до медиите, в което изразяват притесненията си за правата си в 6 държави, които се състезават за домакинството, сред които и България. Кандидатурата на страната ни беше представена днес в Постоянното представителство към евроинституциите в Брюксел от зам.-министъра на здравеопазването Мирослав Ненков и от зам.-кмета на София Дончо Барбалов.

"Българите сме отворени хора. Винаги сме живели на кръстопът в Европа и смятам, че хората с различна сексуална ориентация не са дискриминирани у нас", заяви зам.-министърът.

Той подчерта, че хомосексуалните всяка година провеждат своя парад в София и не са обект на несправедливост.

Кандидатурата на България залага основно на цената за издръжката на агенцията и на искането за справедливо разпределение на европейските агенции из ЕС. Според правителството, за европейския бюджет ще бъде най-евтино да пренесе агенцията в София, а справедливостта изисква България да получи поне едно домакинство - 10 години след влизането си в Съюза.

Според зам.-министър Ненков, България е готова да вдигне специална сграда в "София Тех Парк" в столицата, според параметри, зададени от самата агенция, с площ между 30 000 и 40 000 квадратни метра и да я предостави безплатно за ползване през първата година. Освен това, столицата е готова да задели един медицински център, който да обслужва само служителите и техните семейства.

Мирослав Ненков заяви, че здравната система в България "не е толкова лоша" и направо "чудесна за парите, които инвестираме в нея". Той изтъкна, че в София има 29 болници, 9 от тях - университетски, и че спешната помощ е напълно безплатна.

На семействата ще бъде дадена възможност да работят в София, а на децата – достъп до училищата – държавни и частни.

Като предимства на София се изтъкват още евтиният градски транспорт, наличието на 12 000 хотелски стаи и работна сила, от която 60% владее чужди езици. България се промотира и с близостта си до три планини и две морета, както и с възможностите за ски и голф, и със слънчевото време.

По данни на зам.-министър Ненков кампанията за българската кандидатура струва "по-малко от 50 000 евро".

След 10 дни Европейската комисия ще оцени 19-те кандидатури за домакин на ЕМА по 6 предварително зададени от европейските лидери критерии. Те са свързани с качеството на живот, свързаност с Европа, достъп до международни училища и до работа за семействата на служителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
0
 
! Отговори
А така преди 6 години
Бием ги - като Болен Сайдеров у ВИТИЗ :)
141
2
 
7
 
! Отговори
111 преди 6 години
По-добре да ги бием, защото ако ги гласим ще вземе да им хареса и после отърване няма от тях.
140
4
 
9
 
! Отговори
CH преди 6 години
От коментарите става много ясно защо тази агенция няма място в България! Манталитет, какво да го правиш!
139
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз предлага ергенско данък да въведем, че много се навъдиха.
138
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ги бием (с малки изключения), но скоро ще започнем, за тяхно добро.Защото у нас повечето от така наречените гейове се правят на такива от глупост (щото е модерно) или от тарикатлък (да спечелят нещо - покровителство,видове помощи и т.н.).
137
1
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
"столицата е готова да задели един медицински център, който да обслужва само служителите и техните семейства" -- привилегия по комунистическия тертип, още незабравен след почти 30 години..
136
1
 
3
 
! Отговори
Жълто преди 6 години
Брюкселски чиновници ама от Лондон. За жълтото заглавие нямащи много общо със статията няма какво да кажа? ***. Дори да има такова писмо е сигурно от 5 души пратено ама нейсе кликове да има...
135
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви войни какви 5 лв. Хомосексуализма процъфтява само сред хомосексуалистите. А в армията по време на война за такова нещо се е разстрелвало на място. Това се е смятало за недопустима слабост и се е третирало като предателство. Точно обратното е било в древна Спарта (Гърция), било е задължително войниците да са любовници (***). Смятали са, че така ще се пазят един друг и ще се бият по ожесточено. Оказало се, че са истрити от лицето на земята и сега за тях пише само в учебниците по исторя.
134
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки истински мъж обича гейовете. Аз например съм им благодарен за решението да минат на другия бряг. Все пак света е конкуренция за женските, колкото повече гейове толкова повече красиви мацки за нас истинските мъже. Нали знаете защо византийците-гърци мразели българите? Когато сме дошли наюг от Дунав и жените и мъжете се зарадвали но щастиети се усмихнало на жените и гейовете византийци ни намразили до смърт. Оказало се че секса ставал и с жени и сме им развалили кефа.
133
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
туй гей не беше ли ***?
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 83501То във всяка войан процъфтява това, докато не се стигне до някое населено място, където се почва с масовите изнасилвания.
131
7
 
13
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
Скоро ще ги и убиваме!
130
5
 
21
 
! Отговори
дедо Цоко преди 6 години
Ми натрисайте си еврогейщината и да видим кво ще стане аз лично нямам против тия хора, ама аре да не ми се качват на главата и да искат да ми задават тон в живота и наклон и денивелация на к**а, ОК?! Аз ако тръгна да ям кебапчета пред мюсюлмани, ще ме изправите пред съда и ще ме накарате да платя голяма глоба, а те могат всякак да ни маршируват по главите, така ли!?
129
4
 
4
 
! Отговори
83501 преди 6 години
До АнонименВ германската рамия процъфтяват хомосексуални контакти точно през двете световни воййни.
128
2
 
23
 
! Отговори
12859 преди 6 години
Бием ги, само ако много се помолят. Иначе просто ги чукаме. Но за брююкселски гейове ще има по-специални услуги и по-специална тарифа. Разбрахме се, нали!
127
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хитлер им изчисти нацията и 60 год- бяха окей....сега какво са..кой им взема решенията...какъв е резултата...тва ли е някогашна германия.и колите им вече гейски
126
0
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
биеме кой фанеме. петък вечер пред клео е плеър върсъс плеър
125
18
 
4
 
! Отговори
Гей преди 6 години
А комунистическия диктатор Путин защо не дава на гейовете да ходят по училищата да учат децата от малки да стават гейчета, а? Демократичните американски учени са доказали, че да си гей е нормално! В цивилизованите демократични страни от западна Европа гейовете свободно ходят в училищата да учат децата от малки да експериментират с телата си (с помоща на опитни хомосексуалисти) и да определят сами своя ***!
124
2
 
22
 
! Отговори
майка ви гейска преди 6 години
Колкото повече обществени гей прояви - толкова повече бой !
123
1
 
6
 
! Отговори
Бай колю касапа преди 6 години
Мчи бийм га уа. И српско слушаме и ги.....ивйем чат пат