Заплашва ли наистина Русия националната ни сигурност?

Политолог: Всичко се дължи на извадени от контекста думи!
19 сеп 2017 12:52, Екип на Bloomberg
116
Заплашва ли наистина Русия националната ни сигурност?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Имаме системен проблем с разчитането на правителствените доклади. Голяма част от истерията, която беше произведена миналата седмица, се дължи на извадени от контекста думи, които представени по определен начин предизвикаха отзвук от двете страни на едно поляризирано обществено мнение. Това коментира политологът Стойчо Стойчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Има изострен лов от страна на медии, анализатори и коментатори на такива малки неща, за които ако се хванем, може да развием огромна тема на такава малка основа".

По думите му тълкуванието, че Русия е заплаха за мирна Европа, идва от ангажимента на Русия в украинския конфликт.

"Той има съвсем друго измерение, не става въпрос за вътрешна сигурности и тероризъм, а за преначертаване на държавни граници в 21 век – нещо, което в Европа беше мислено съвсем до скоро за недопустимо".

Политологът припомни, че Русия и САЩ бяха гарант за териториалната цялост на Украйна по споразумението за ядрено развъоръжаване на Украйна.

"Всъщност сделката тогава беше Русия, гарантирайки териториалната цялост на Украйна, да вземе всичките ядрени оръжия, които се намираха на територията на Украйна и те не бяха никак малко".

Стойчев добави, че нарушаването на териториалните граници и окупирането на територия в Европа оставя държавата, която го извършва, в много силна международна изолация, генерира напрежение, конфликт и сблъсък.

Ще преосмисли ли Европа санкциите си, наложени срещу Русия? 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз се страхувам от такива като тоя "специалист"... В съчетание с образователното ниво и морала на българите е лоша комбинация.
91
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украйна открадна руски територии с измама. Руснаците не прощават измамите.
90
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме притиснява Русия. Страхувам се от васалното "приятелство" със САЩ!
89
1
 
8
 
! Отговори
Млад пък плешив преди 6 години
Този мочко не звучи сериозно по теми, на които не е поне осъзнат съвременник. Отявлена ПРОПАГАНДА!
88
3
 
17
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
факт е че крим е руски а косово люпилник на наркотравик и бандити като на игил.а умните българи мислят че крим ще бъде база на сащ ама сте много тъ.пи. да го разберете
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФАКТ НЕОСПОРИМ Да, като си купихте дипломите за средно образование, сега ще плямпате безумици. Самарското знаме го изработи императорът за да си поделят с Европа Балконите. Нещастни плиткоумци негромотни ... фамилна черта. Подвличахте се нод комунистите, купувахте си с ракия партийните книжки, сега пък - с блюдолизничество - приватизационни имотчета.
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Писна миЧе кого интересуваш ти, бе, та пищиш? Друга *** не се вижда освен твоята, която е част от теб! Просташки изрази от пропаднало семейство и пияндурски заплахи... Се десе реска ***.
85
0
 
5
 
! Отговори
dr Mihail Nikolov преди 6 години
Kakvo ste kaze gospodina zurnalista i vsicki podobni umnici za otnemaneto na Kosovo ot Jugoslzvija,makar ce ima rezoljucija na OON namer 1244 garantirasta teritorialnata cjalost na Jugoslavija!?? tova li e vasata demokracija i moral!!!??
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Европа до сега било немислимо прекрояване на държавни граници. Този човек се прави на некомпетентен или просто иска да си изпее, което са му казали? Кой и защо създаде Косово? Разпределителя на дрога за Европа. Кой имаше сметка от това? Първо да отговори на този въпрос и после да коментира други неща.
83
11
 
5
 
! Отговори
Писна ми преди 6 години
Стига сте ни занимавали с таз кочинаСесе серето унищожи Третото Българско Царсто и Годпод го затри!Същото чака и расииката ако посмее01778
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Батка неграмотен си Вълчан войвода е писал до императора на Русия че ще му плати цялото мурабе , което включва и пенсиите на вдовиците за това има легенда за съкровището му
81
0
 
8
 
! Отговори
до 82 преди 6 години
През 17-ти век населението се увеличава с донски казаци бягащи от "демократичните" реформи на руския цар Петър Велики, дето уж ги бил цивилизовал, поевропейчил.ха , ха , ще ме убиеш направа , то в това село през 17 век е имало 4-5 сламени къщи с 20 човека население , дошли двама казаци и станали 22 ***, това ли е великото преселение на народите , я се събуди малко да не те събудя аз с един шамар зад врата
80
5
 
13
 
! Отговори
до 64 преди 6 години
факта е че нямаме един патриот , истински ..като Левски , Ботев и другите такива които да харесват Русияте пък всичките са обичали америка и англия нали , нищо че не са знаели даже къде се намират , даже са и твърдели сигурно че няма робство ами е имало присъствие както ни смениха сега историята тук не говорим кой кого обича а търсим днес кой е агресора в световен мащаб , само че това май се оказват твойте задокеански братя а не Русия
79
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЪРБИЯ---Е ЕДНА МАЛКО ДЪРЖАВИЦА!!СЪРБИЯ-----ИЗОБЩО НЕ Е БИЛА НИКОГА ...... СФРЮ!СФРЮ---го създаде Сталин, при подялбата на Европа , с куцото куче Рузвелт!
78
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЪРВОТО ПРЕНАЧЕРТАВАНЕ НА ГРАНИЦИТЕ В ЕВРОПА ГО НАПРАВИХА САЩ, КОИТО ОТЦЕПИХА ИСКОННАТА СРЪБСКА ТЕРИТОРИЯ КОСОВО И СЪЗДАДОХА НОВА ДЪРЖАВА.
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, ЧАК ПЪК НЕОСПОРИМ. ДРЪН-ДРЪН.
76
10
 
8
 
! Отговори
ФАКТ НЕОСПОРИМ преди 6 години
"РАЙЩАДСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ" от 8.07.1876г. е СПОРАЗУМЕНИЕ МЕЖДУ ,РУСИЯ И БИВШАТА АВСТРОУНГАРСКА ИМПЕРИЯ , ЗА ПОДЯЛБАТА НА БАЛКАНИТЕ , ПРИ ПРЕДСТОЯЩАТА РУСКО-ТУРСКА ВОЙНА .НЯМА НИКАКВО "ОСВОБОЖДЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ"-----просто има опит за подялба на територии...ОТ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ !ИСТИНСКОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ ---Е "СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ"!!!ТОЧНО ЗА ТОВА--РУСИЯ Е ПРОТИВ ТОВА "СЪЕДИНЕНИЕ"...И ПРЕДИЗВИКВА БЪЛГАРО-СРЪБСКАТА ВОЙНА 1885г.!!!
75
5
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Оставете кой български революционер какво казал на другия или какво писмо му написал.Вижте потърсете малко повечко информация за силистренското село Айдемир.Отидете и в самото село, питайте местните, като не вярвате на интернет!През 17-ти век населението се увеличава с донски казаци бягащи от "демократичните" реформи на руския цар Петър Велики, дето уж ги бил цивилизовал, поевропейчил.Къде бягат забележете - в Османската Империя! Султанът им е дал право на църкви, оръжие, атамани и т.н.!!!
74
6
 
7
 
! Отговори
ПОПРАВКА: преди 6 години
ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ /Гаврил Хлътев/-----Е ЛИЧЕН АГЕНТ НА РУСКИЯ ДИПЛОМАТ В ТУРЦИЯ, граф ИГНАТИЕВ И ПРИТЕЖАВА ОТ НЕГО ПОЛСКИЯ СИ ПАСПОРТГ.Бенковски/ , ЗА ДА ОРГАНИЗИРА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ В БЪЛГАРИЯ ---КАТО ПЪРВОПРИЧИНА ЗА РУСКОТО НАХЛУВАНЕ В БЪЛГАРИЯ И ПОДЯЛБАТА Й С ТУРЦИЯ!
73
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 70, 71Странно, Захари Стоянов се обръща към някакъв БЕЙ?! И дълбокомислено обявява, че руският камшик болел повече от турския ... о, да не би ЯТАГАН, а? Нещастни предатели... Използвате казани или неказани случайно от някаква лична обида думи, за да позорите велики хора. Използвате, че са мъртви... Мapoдери!