Коалиция Ямайка – единствено възможна за Германия

Александър Андреев от DW пред Bloomberg TV Bulgariа
25 сеп 2017 14:52, Екип на Bloomberg
7
Коалиция Ямайка – единствено възможна за Германия
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Германците очевидно търсят някаква промяна, но вчерашният им вот показва, че мнозинството търси най-вече стабилност, приемственост и предсказуемост и искат Меркел за канцлер. Това каза Александър Андреев, гл. редактор на Deutsche Welle България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Загубите на двете големи партии могат да се обяснят със страховете и опасенията на част от германците от притока на бежанци и мигранти".

Не най-вероятна, а единствено възможна е коалицията на християндемократите със зелените и с либералите от Свободната демократическа партия, подчерта гостът."Наблюдателите шеговито наричат тази коалиция "Ямайка", понеже цветовете на партията в нея съвпадат с цветовете на знамето на Ямайка - черно за християндемократите, жълто за либералите и зелено за зелените".

"Социалдемократите, които в продължение на два мандата участваха в широка коалиция с християндемократите, вече оповестиха, че минават в опозиция. Решението им е разбираемо, защото участието им във властта отблъсна много техни привърженици, част от които гласуваха за "Алтернатива за Германия".

Това решение на социалдемократите е "леко безотговорно", защото "в сегашните трудни времена е по-добре Германия да се управлява от правителство с максимално широка подкрепа", каза събеседникът.

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
За гостите от Ямайка ще има ли също квоти?
6
0
 
2
 
! Отговори
men преди 6 години
джамейкъ ли ши я джамийка ли ши я, важно е гоуеми сърни мамби да бродят от кил до мюмюнхен и да опрашват русите пчелички докато чичо германец гледа и лъска бащунеца. и плаща масрафчето разбира се. да живэ еСССР
5
0
 
2
 
! Отговори
haha преди 6 години
deutsche wellepredstavitelnonqma sto
4
0
 
5
 
! Отговори
Западноевропеец преди 6 години
Като прочетох "Коалиция Ямайка", викам си - айдееееее, ойде коньо у реката, бабето сега ще покани и "гости" от Ямайка!:)
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DW--NEADEKVATNA INFORMAZIA,SAMO MANIPOLAZII I LAGI.
2
1
 
10
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Коалиция "Ямайка" заради цвета на знамето - хахаха! Добре, че не е само черно тогава, щото освен за пиратското, само за едно друго черно знаме се сещам. :)
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DW както винаги тотално неадекватни. Или може би манипулативно-нахални.