Грижата за мигрантите в Гърция: Препълнени килии, въшки, глад

Отношението към тях било унизително и нечовешко
35
Грижата за мигрантите в Гърция: Препълнени килии, въшки, глад
Снимка: Reuters, архив

Мръсни и препълнени килии, недостиг на храна и на питейна вода, полицейско насилие - Европейският комитет за предотвратяване на изтезанията към Съвета на Европа разкритикува днес условията, при които живеят хиляди мигранти в центровете за задържане в Гърция, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Още по темата
"Държането на хора в такива условия може да бъде счетено за нечовешко и унизително отношение, което може освен това да представлява риск за общественото здраве", казват експерти от паневропейската организация в доклад, изготвен след две посещения на терен, през април и юли 2016 г.

Делегати на комитета са посетили двайсетина лагера, полицейски управления и гранични пунктове, където мигранти са били държани в продължение на седмици, дори на месеци. Те са посетили и така наречените "горещи точки, лагери за регистриране на новодошли, на два острова в Егейско море.

В доклада се дава за пример бежански лагер в Солун, където по чаршафите имало въшки, "гореща точка" на остров Лесбос, където в един контейнер с площ 46 квадратни метра имало 43 души, и свидетелски показания, според които полицаи са ритали и удряли с юмруци мигранти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩОМ СИ НАЛЯГАТ ПАРЦАЛИТЕ, ЗНАЧИ ТАМ ОТ КЪДЕТО ИДВАТ Е ПО ЗЛЕ, А И СЕ НАЛАГА ДА РАБОТЯТ ,А НЕ ДА ЛЕЖАТ НА ГЪРБА НА ЕВРОПЕЙСКАТА НЕВЕРНИЧЕСКА СОЦИАЛНА СИСТЕМА .
21
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Я, че интересно! Думичката k.а.y.n е сред забранените, наред с м-----л и n-е-г-р-i.
20
0
 
1
 
! Отговори
EU преди 6 години
Абе дайте им още 400 млрд. и ще им сменят чаршафите.
19
1
 
0
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До НякойТака трябва така е било писано!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ ДА ГИ ПРИБЕРЕ МЕРКЕЛ, ДА ГИ НАСТАНИ В ПЕТЗВЕЗДНИ ХОТЕЛИ И ДА ИМ ДАВА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ.ЩО ГИ ДЪРЖАТ В ГЪРЦИЯ. МЕРКЕЛ Е ВИНОВНА.
17
0
 
0
 
! Отговори
men преди 6 години
айде чичо джунки, момченцата до 6 години у твоята резиденция а заради останалите на гърците 200 милиарда глоба и превръщането на крадените им земи у един голем концентрационен лагер. хем гъркините ше намажат малко голема царевица хем гърците ше се научат на работа докато им пощят срамните въшки на новоевропейците синове на шмеркелинa жоли. да живэ ЕСССР!
16
3
 
0
 
! Отговори
logika преди 6 години
te kato ve4e 3naqt , 4e ima na4in da sa po-dobre nqma da se vurnata 4e iskat da se ra3selqt-taka sie-Afrika ve4e ne stava 3a ziveene
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грижата за мигрантите в Гърция: Препълнени килии, въшки, гладАло тия на снимката не са нито сирийци нито бежанци, а нелегални висящи като воденичен камък на врата на гръцкия и европейския данъкоплатец. Така, че да си грабдат чукалата и да се връщат от където са дошли.
14
0
 
17
 
! Отговори
Тези скакалци преди 6 години
Никой не ги е канил. Вече опоскаха Европа. Ако парите,които се отделят за тях се даваха за местните жители,няма да има клошари,бедни и бездомни хора. Тия никак не са бедни. Тръгнали са с мноого пари,скъпи телефони и наглистта да живеят като търтеи. Да се връщат там от където са дошли!! Мюсюлманският свят е богат. Чий го дирят в Европа. Планът им е ясен. Не ми е жал за тях.Жал ми е за нашите сиромаси,които не са и сънували техните пари. Марш от Европа!!!!!
13
0
 
27
 
! Отговори
Циник преди 6 години
"ами да им сложат шведска маса - да ядат и пият по цял ден , да им вкарат в лагера и стотина *** - да им утоляват нагона , и да им дават по една торба с пари - е така , да си имат"---------------------------------------------Колега - това не е шега - партията на зелените в Германия раздава ваучери "Публичен дом" на афганистанци - да охлабят жилата, че немкините пропищяха - тези, които са се оттървали само с изнасилване...удушените и заклани след това - си мълчат!
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я пуснете някоя по сълзлива статийка,че кат гледам народа ги недолюбва нещо тез...
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е ли по-евтино да има кюта-оата. Даже може да дават и на млади войничета, да го гонят в гората, та да тренират мерника :)
10
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Остров Трикери в съвременен вариант.
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е в окопите. И ние, като войници имахме въшки. Какво остава, ако си Велик войник на Алаха!
8
0
 
47
 
! Отговори
gost преди 6 години
Никой с нищо не им е длъжен на тези хора.Освен че наружават законите, създават купища проблеми на момента а за в бъдеще ще създават много по големи проблеми, качвайте ги на корабите и кой от където дошъл.
7
0
 
35
 
! Отговори
месара преди 6 години
ами да им сложат шведска маса - да ядат и пият по цял ден , да им вкарат в лагера и стотина *** - да им утоляват нагона , и да им дават по една торба с пари - е така , да си имат !
6
0
 
41
 
! Отговори
Някой преди 6 години
До Анонимен"Ееее ами да се назначи персонал да им слугува, толкова е просто. "Персонал има, но животните са недоволни и винаги искат още.
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ееее ами да се назначи персонал да им слугува, толкова е просто.
4
2
 
59
 
! Отговори
Някой преди 6 години
До кристаПовечето от тях са от места, където няма война. Те не са дошли, защото другаде им е зле - изпратени са тук; идват, за да останат и да нацвъкат още като тях. Жалкото е, че белите жени са глупави и се въргалят с тях доброволно. Справка - Германия, Швеция, Великобритания...списъкът е дълъг.
3
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Държането на хора в такива условия може да бъде счетено за нечовешко и унизително отношение"Ако поискат да се върнат от където са дошли, не вярвам някой да ги спре. Проблема е, че те не искат да си ходят, а имат претенции някой да им осигури хубав живот. Повече от половината от навлеците са от места, където не са чували за война. Но пък използват момента да се наредят за безплатна кльопачка на европейската софра.