ЕС започва подготовка за втора фаза от преговорите за Brexit

През декември ще бъде дадена нова оценка
20 окт 2017 17:15, Елка Василева
4
ЕС започва подготовка за втора фаза от преговорите за Brexit
Доналд Туск. Снимка: архив, Reuters

Лидерите на 27-те страни членки, които ще останат в Европейския съюз след напускането на Великобритания, взеха решение на срещата на върха в Брюксел да започнат подготовка за втората фаза от преговорите за Brexit. Това съобщи в Twitter председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от ДПА и ТАСС.

"Заключенията за Brexit приети. Лидерите дават зелена светлина за начало на подготовката на втора фаза", написа Туск.

Двадесет и седемте държавни глави и правителствени ръководители отбелязват, че през декември ще дадат нова оценка дали има достатъчен напредък по основните въпроси, който да позволи преговорите да преминат към обсъждане на бъдещите взаимоотношения между ЕС и Обединеното кралство.

Британският премиер Тереза Мей заяви днес, че е уверила колегите си от ЕС, че Великобритания ще изпълни ангажиментите си към съюза, свързани с Brexit, предаде Ройтерс.

На въпрос на журналисти дали е казала на вчерашната вечеря в Брюксел, че е готова да увеличи британското финансово предложение, Мей отвърна, че е повторила основните точки от произнесената миналия месец реч във Флоренция.

Европейски лидери казаха, че Мей не е правила нови обещания и е повторила виждането си, че много от исканията на ЕС са неоснователни от правна гледна точка.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Доналд ТускЕСBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изхвърлен от полския народ като некадърник,приет от ЕС като такъв от най-висша европейска класа...и Англия да иска да бъде управлявана от такива "евро-ценни бръснаро-фризьорски" кадри?!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брюкселски бандити ,те погребаха България
1
0
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
КОЛКО ОЩЕ ЩЕ ПРОТАКВАТ ТОЗИ БРЕКСИТ БЕ ?! ДА СЕ МАХАТ ОТ ГЛАВИТЕ НИ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-СКОРО !