800 британци симулирали отравяне на Балеарските острови

Така получавали обезщетения от хотелите, обяснява испанската полиция
21 окт 2017 08:25, Петя Славова
32
800 британци симулирали отравяне на Балеарските острови
Снимка: Reuters

Испанската полиция съобщи, че е открила около 800 случая, при които британски туристи са подали на Балеарските острови оплаквания за фалшиви хранителни отравяния, за да получат обезщетения от хотелите, предаде Франс прес.

Полицията съобщи в комюнике, че е открила и 77 адвокатски кабинета, създали практика за депозиране на лъжливи оплаквания, нанесли значителни икономически щети на туристическия сектор на Балеарските острови и на Испания.

От януари миналата година на Балеарските острови имаше съществено увеличение на броя на жалбите за хранителни отравяния срещу хотели, предлагащи пакети "ол инклузив". Броят им е нараснал със 700 на сто, уточнява полицията. Според силите на реда щетите са на стойност 4,5 милиона евро и феноменът засяга и Канарските острови, както и районът на град Бенидорм, много популярен сред испанците.

Според хотелите специализирани адвокати бродят край тях, като предлагат услугите си безплатно, надявайки се да получат комисионна, ако клиентите им получат обезщетение, пише БТА.

Според испански специалисти по туризма, повишеният брой на жалбите е свързан с "вратичка" в британския закон за защита на потребителите, който не изисква клиентите да представят медицинско удостоверение. В някои случаи е било достатъчно да представят фактура за покупка на медикаменти, за да получат обезщетение.

Проблемът е достигнал такива измерения, че британският външен министър Борис Джонсън се е пошегувал със стомасите на британците, заявявайки, че те са станали сред най-чувствителните в Европа.

През 2016 г. 17,8 милиона британски туристи са посетили Испания, която от години е сред предпочитаните от тях дестинации, припомня АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕДНАГА В ЗАТВОРА, И ТУРИСТИТЕ, И АДВОКАТИТЕ-- ТАМ ХРАНАТА Е ЗДРАВОСЛОВНА.
23
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Уж доскоро партньори в ЕС ама англичаните пак надцакват испанците. Навремето редовно са им причаквали корабите, които се връщат натоварени със злато от Южна Америка и са ги плячкосвали. Така де, какво ще се разкарват чак дотам! Че и сега: защо да си плащат почивките на испанците, като може и гратис да излезе.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британец и на снимка да го видите му думнете един в блюдкавата сура.
21
0
 
5
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
Егати организацията. 800човека , а тук не можем да изкараме 80 човека на протест срещу мизерните заплати и пенсии.
20
5
 
0
 
! Отговори
The Best преди 6 години
Лъжи!
19
0
 
14
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Правилно,от село съм!Селото ми се казва Пловдив!Тук изобщо сме големи селяни!А аз съм най-големия!А сега на въпроса!Това че туроператорите имат финансови претенции е ясно!Не е ясно защо хотелите им плащат без медицинско от токсикологията,за това става въпрос!?Английското законодателство си е едно,а испанското-друго!А и елементарната логика го изисква!
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британците са си типични евроатлантици - ако могат да изклатят някого безнаказано изобщо няма да се замислят. Е те затова нямам никакъв мерак да си имам работра с евроатлантици. Не очаквам нищо добро от тях и така не ме разочароват.
17
2
 
3
 
! Отговори
Русия преди 6 години
Ми като стоят гладни в смешната си страна, ще се натравят.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да му мислят тези хотели които искат англетата като туристи.
15
0
 
46
 
! Отговори
Балкантурист преди 6 години
Англичаните са най-пропадналите туристи, които посещават нашите курорти и винаги гледат да те прецакат, това им е национален спорт.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиникЦиклик, пак зацикли. Препоръчвам ти цианид
13
4
 
10
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Щети за 4.5 000 000 евро....ама вчера Французчето се оплакваше, че Спас от Кочериново извършил чудовищно престъпление....и при тях такива неща нямало....
12
0
 
33
 
! Отговори
Ха преди 6 години
Пияните ингилизки селяци се били натровили.Ами по полека с пукницата и дрогичката.Не е от храната!
11
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Седят двама БГ "гъзари" на Слънчака и гледат един швед, толкова пиян че чак се изпуска в гащите си. Едното БГ вика на другото:-Виждаш ли тия яките ***? Когато тоя ги изхвъли, ще си ги купя от секънд-хенда-Гъзенце си ти, брато, гъзенце си
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Те са се усетили, ама я се оплачи на хотела, където шефа е още с манталитета, който е имал, когато е бил в СИК преди 20 години. Ще те нашамарят и ще те пратят да си ходиш. И ни полиция, ни инстутуции ще ти помогнат.
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A у нас британците пък лъжат, че са им откраднати вещи, за да приберат застраховката.
8
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
англичаните са отре.пки всеки който е работи с подобни ще го потвърди. подли лъжат нямат нито вяра нито някакви ценности изобщо повечето са жалки пияници
7
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типични английски номера, същото го правят и в България!!! Нагли поданици на кралицата-рептилка!
6
5
 
16
 
! Отговори
колбасарчето Месси преди 6 години
Всеки ден забърквам Дяволските смески,алхимик не може мене да замести.Кучешко от вчера, котешко от днeска,вие вярвайте в реклами - хуморески.Ако знаехте, какво месо сте яли,сто пъти да сте ми кожата одрали.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама един от тия в слънчака дали не се беше натровил истински с "марково уиски" и вика :Хелп ,хелп с изцъклен поглед и жажда за живот