Юнкер: България е истинска история за успеха!

Борисов е: Чудесен европдемократ, убеден, със силата да убеждава
17 яну 2018 13:30, Елка Василева
108
Юнкер: България е истинска история за успеха!
Жан-Клод Юнкер и Бойко Борисов. Снимка: Reuters

България е истинска история за успеха, която може да бъде пример за държавите от Балканите, заяви пред Европейския парламент в Страсбург председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер при представянето на приоритетите на нашата страна като председател на Съвета на ЕС.

Срещата в София е важна стъпка за Западните Балкани, посочи Юнкер и допълни, че присъединяването към ЕС не пада от небето, за него трябва да се работи.

България доказа, че може да гради мостове и да помага за постигането на европейски решения, каза председателят на ЕК и посочи, че страната ни е постигнала много, особено в областта на икономиката и ще може в обозримо бъдеще да се присъедини към чакалнята на еврозоната и към самата еврозона.

Юнкер е уверен, че българското председателство ще свърши чудесна работа.

Една от най-приятните страни на българското председателство е, че ще виждам Бойко Борисов по-често, каза шефът на ЕК.

Още по темата

Запознах се с отличната подготовка на българското председателство, посочи Юнкер.

По думите му на първо място трябва да завърши работата по големите теми - миграция, цифрова икономика и сигурност. Ще трябва да решим къде да харчим повече, къде по-малко и къде – по-различно, каза Юнкер.

Той призова премиера Борисов и полското правителство да работят конструктивно, с откритост, за постигането на компромис по въпросите на върховенството на закона в Полша. Ролята на председателството е да постига компромис, но и да проявява твърдост, поясни председателят на ЕК.

По въпроса за напускането на Великобритания той коментира, че няма да има печеливши, а губим всички. Мисля, че напускането е катастрофа, поражение. Вината тежи на плещите на мнозина. Искаме британците да останат и ако те пожелаят това, трябва да имат възможността. Дори да напуснат, има текст в договора за ЕС, по който да се върнат и бих улеснил това. Не бих искал никого да притискам, заяви Юнкер.

Премиерът Борисов е чудесен европейски демократ, убеден, със силата да убеждава, опитен. Вярвам, че под негово ръководство председателството ще бъде успешно, завърши Юнкер, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
4
 
! Отговори
киреза 70 преди 6 години
БЪЛГАРИЯ,СЛЕД 1989 Г.,Е ИСТИНСКА ИСТОРИЯ НА ПРОДАЖНОСТТА,ПОДЛОСТТА,ЛЪЖАТА,УБИЙСТВАТА ПО УЛИЦИТЕ,УНИЩОЖЕНИЕТО НА СОБСТВЕННИТЕ СИ ГРАЖДАНИ ЧРЕЗ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО....НАШИТЕ ПОЛИТБАНДИТИ ПРОДАВАТ МАЙКА БЪЛГАРИЯ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ....ЕТО ТОВА Е ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ,КАКВАТО НЕ СМЕ ИМАЛИ ПОВЕЧЕ ОТ 1000 ГОДИНИ....ПОТУПВАНЕ ОТ АРАПЧЕТА Е ГОРДОСТТА НА ЛИЛИПУТЧЕТАТА БЪЛГАРСКИ....ПФУ....ГРАБЕЖИ ЗА ЧУЖДИ ФИРМИ...И ТОВА Е ГОРДОСТ....БЪЛГАРИЬО,ЗА ТЕБЕ ТЕ УМРЯХА.....ГОСПОДИ,КЪДЕ СИ?
89
1
 
0
 
! Отговори
До 89 преди 6 години
Е, аз работя в чужда фирма, и ме уважават и имат респект, но искат здрава работа. Не работя с ръцете си. И да ти кажа - уважават този който може да каже Не и да устоява мнението си. Ако ли не сте такива и се умилквате може лесно да ви изхвърлят като неблагонадежни мижитурки
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се има предвид, че "похвалата" идва от люксембургският промишлен алкохолик (едва ли има нужда да давам доказателства), работата е ясна.
87
0
 
6
 
! Отговори
до анонимен 88 преди 6 години
Няма да е зле да посетите психиатър- за доброто на заобикалящите ви! Поогледайте се, поослушайте се- със сигурност ще е от полза, най- вече за вас! Не че притежателите на жълта книжка не са защитени от закона, ама дружко си е и обществото официално да го заяви. Поздрави, искрено пожелавам лечението да е ползотворно!
86
2
 
3
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Ние с моя приятел Бойко имаме една обща идея - като идвам тука, да се говори на турски, НДК да си има 4 минарета, Ал. Невски само едно, но най високото в света! На Околовръстното едни гейове и транси!
85
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай *** като бай ТОШО и алкохолика като Брежнев ! Няма разлика !
84
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успех от вред е - пример за добре изпълнен геноцид.
83
1
 
15
 
! Отговори
етнически турчин преди 6 години
Не можах да разбера този Юнкер защо ни хвали,Като евтина работна ръка ли или че сме много послушни защото нямаме възражение на тях.
82
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 88Поработи малко в мрждународна фирма и ще рабереш какво мислят за нас западняците, *** гербер...астки.... и как ни плащат жълти стотинки заради имиджа на такива м..утри като великия Борисов
81
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ББ е голям политик, уважаван от ЦЯЛА ЕВРОПА. Пукайте се от яд хейтъри! :))))БЪЛГАРИЯ Е МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТА И УВАЖАВАНА СТРАНА.
80
1
 
15
 
! Отговори
Belgian Gay Fighter преди 6 години
Юнкер е пияница и откачалник...............за нашия Бай *** -или добро или нищо. Той е назначен да може толкова. Тъжното и страшното е ,че света се управлява от олигофренни и пияници. Амин
79
1
 
5
 
! Отговори
ретро преди 6 години
Тия от снимката да се не намляксат като бивши *** а?
78
1
 
13
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Бокото е с червен конец на ръката против Уроки! В *** сигурно са му сложили китка здравец. Сигурно си има лична врачка на държавен щат да му прави магии за международни успехи. Но иначе е християнин, православен, с църковни въпроси се занимава. Мдааа...тя простоватостта и под костюм личи
77
1
 
8
 
! Отговори
?? преди 6 години
Юнкер има странно чувство за хумор!
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 70"Никога не късно да станеш за посмешище, особено на стари години...:)---Е, да, де! Ама на тия двамата им стана навик! :)
75
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как да не е,Тук като в страната на чудесата,Който каквото поиска го получава.
74
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОДЛЕЦ !ела ти живей с 200 ? заплатата.. или 100? пенсия ! гнида гнусна !
73
0
 
3
 
! Отговори
... преди 6 години
И това ми го казва бивш селски кмет.
72
21
 
5
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
До КикоТолкова РУСОФИЛИСТИЧНА ЖЛЪЧ за европредседателството на България се изля и се лее, че нямам думи
71
2
 
14
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Поведението на Бойко, комсомолския патос на пресата и медиите (подлизурсковски) и изобщо цялата истерия около ЕвропреЦедателството ни, недвусмислено ми напомня поведението на Бай Тошо и атмосферата в НРБ повреме на посещенията на Леонид Брежнев и Юрий Андропов през 80-те!