Моника Маковей: Случващото се в Румъния - политическо боричкане

Провокирано е от гласа на улицата, заяви тя пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 23 яну 2018 09:47 | 23 яну 2018 09:40, Елка Василева
6

Ключов ден за северната ни съседка е днес. Румънският парламент гласува вот на доверие на новото правителство.

Социалдемократите имат парламентарно мнозинство и изходът е предизвестен.

Мартина Ганчева потърси бившия правосъден министър и настоящ евродепутат Моника Маковей, за да я попита за политическата криза, за борбата с корупцията и още много други теми.

По думите ѝ това, което се случва в Румъния само по себе си не е политическа криза, а по-скоро вътрешнополитическо боричкане, провокирано от гласа на улицата.

"Надявам се българското европредседателство да бъде успешно и докато то трае, аз да мога да изпълня целите, които съм си поставила", сподели пред Bulgaria ON AIR евродепутатът.

Какво още каза Моника Маковей вижте във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко и Компания най-много ги е страх от тая жена! Тя беше казала че ако й дадат 3 месеца, ще ги вкара всичките в затвора! Бокича се нааака и после дружно я оплюха!
3
7
 
2
 
! Отговори
резултат преди 6 години
Просто Маковей беше цецката на "реформата"- комисарят за поръчката за специфичния начин за борба с корупцията и сега като се видя плачевния резултат- ЕС ни лук ял... абе балканска работа. Корупция се бори с икономика и инвестиции и мощно строителство на инфраструктура- после борбата става по- лесна и хората стават по- честни.
2
2
 
12
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Румънците са същата работа като нас и в кражбите и в корупцията.обаче има една съществена разлика-там имат вяра в бъдещето на страната си и дори краденото се инвестира на място.А у нас....управлението е като ликвидационен съвет на ТКЗС-грабеж до последно и кой накъдето му видят очите!Никой политик(освен Доган*) не вижда бъдеще за България и действа с с тая презумция.*Доган вижда голямо бъдеще за България-като негова лична държава,даже ще запази и името,ха-ха...
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румънски модел за борба с корупцията: всеки управляващ да прекарва по 3 години затвор след мандат. Все ще има за какво.