Ска Келер за Валери Симеонов: Агресивен, недостоен за вицепремиер!

Тя критикувала и германското правителство, не само нашето
21 фев 2018 15:00,
305
Ска Келер за Валери Симеонов: Агресивен, недостоен за вицепремиер!
Снимка: архив Reuters

Самите българи са потресени от езика и съдържанието на декларацията, подписана от вицепремиера Валери Симеонов, казва евродепутатката Ска Келер пред Дойче Веле. До днес тя не е получила официално извинение от София.

От декларацията на НФСБ, подписана от вицепремиера Валери Симеонов, изминаха вече почти две седмици. Малко след нейната поява кабинетът публикува своя позиция, с която се разграничи от нея. Но имаше ли и извинение от българското правителство?

Време за извинения, но време ли е за прошка?

Келер казва, че българското правителство не й е поднасяло извинения.

Още по темата

"Много българи обаче ми се извиниха лично. Те самите са потресени от езика и съдържанието на изказването на вицепремиера. Благодарна съм на българите, които ме подкрепят и които се обърнаха лично към мен", казва Келер.

Според нея агресивният тон на Валери Симеонов, който е недостоен за един вицепремиер, показва много ясно колко са опънати нервите.

"А това, че само часове след декларацията българското правителство публикува своя позиция, показва, че премиерът следи зорко реакциите при подобни атаки. Той знае, че особено по време на своето европредседателство българското правителство е под силно наблюдение. Аз лично се концентрирам най-вече над това да подкрепям гражданите при техните протести в защита на правовата държава", настоява Келер.

Валери Симеонов нарече Ска Келер "зелена джихадистка", но след него и евродепутатът Ангел Джамгазки заяви, че тя подкрепя "ислямска инвазия в Европа".

Според Ска Келер обаче така те обиждат и българските природозащитници и българите, които застават срещу "комерсиалната експлоатация на Национален парк "Пирин". След този случай обаче тя не е разговаряла лично с Джамбазки в ЕП.

Реакцията на правителството

"Във всеки случай българското правителство беше доста притеснено от изказванията на вицепремиера. В противен случай нямаше и да се дистанцира от тях. Българският премиер знае много добре, че неговият вице отиде твърде далеч, както и че много хора наблюдават внимателно стъпките, които София предприема по време на европредседателството", смята Келер.

Тя се надява кабинтът да оттегли плановете си за доизграждане на ски инфраструктура в Национален парк "Пирин", но не само.

"Иска ми се да чуе притесненията на гражданите, свързани с изграждането на отсечка от магистрала в Кресненското дефиле, и да ги вземе предвид. Иска ми се България да спазва собствените си закони и правните стандарти на ЕС, както и да положи повече усилия в борбата срещу корупцията", казва Келер.

Критиките

Разбира се, не всички са с широко отворени обятия за Ска Келер. Някои българи критикуват нейната роля в българските протести в защита на Пирин. На тях обаче тя казва, че всички българи са също така и европейци и имат същите права като хората в целия ЕС.

"И повярвайте ми, аз отправям критики и към германското правителство", настоява евродепутатката.

Защо се е ангажирала с България?

Защото за нея е важно в ЕС да няма двойни стандарти и твърди: Всички трябва да имат правото да изказват свободно мнението си, да критикуват правителството и да разкриват онова, което не върви както трябва. Това важи както за България, така и за Германия и за всички други страни-членки на ЕС.

Въпросите бяха изпратени на Ска Келер по електронната поща. Евродепутатката отказа телефонно интервю, тъй като по време на запитването на Дойче Веле се намираше на работно посещение в Мексико.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
1
 
3
 
! Отговори
Българин от Германия преди 6 години
Тази сор.....ка Ска е много гадна, постоянно плюе срещу Алтернатива за Германия, нарича ги ра.систи и на.цисти, но никой не и търси отговорност. За Ска и за Зелените няма Родина, няма Отечество, няма Германия, пи.каят върху Германското Знаме, мразят Германия. Искаме се подобни същества да бъдат изселени от Германия и пратени при любимите си питомници от Африка, Афганистан и Близкия Изток. Това ще стане когато Алтернатива за Германия спечели 50%+ , а тoва време не е много далече !
215
0
 
0
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
До Антоанета Михайлова 224Ама щом се заговори за държавни поръчки с едни ей такива парици от ЕС веднага ставаме побратими с немски или ЕС граждани като леля Ска!:))))))))) Ей, види ли български/турски свин""кстер евро веднага пропява даже без ноти! :))))))
214
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Антоанета Михайлова 224Айде сега чужда страна сме били за нея!:))) Нали уж се радвахме че сме в ЕС което значи Евро съюз от което следва че сме нещо като САЩ. Все едно тя да е от Чикаго, ти от Аризона, и да се дзверите взаимно коя е по американката в случая! Да не те е ядосала тенджерата ти под налягане?! :))))) Успя ли да "монтираш" капака?!:)))))))))))
213
0
 
3
 
! Отговори
Антоанета Михайлова преди 6 години
Тази пък какво право има да дава квалификации? Нейното поведение пък какво е, отива в чужда страна и участва в полотически протести срещу правителството. После Симеонов бил агресивен, а тя вижда ли се каква е? Аман от такива жалки човечета, които се опитват да си правят пр на гърба на другите.
212
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Симеонов не е цвете, но Ската си е чиста проба зелен провокатор.
211
2
 
0
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Колко и да е прав пр0стака си остава пр0стак. Има много начини как на един човек да кажеш да върви на м***йната си и въпреки това да не помисли че си пр0стак. Само че Валери явно не умее да се изразява като нормален човек и това си е. И нека се спре тези недоразумения да биват наричани патриоти. Защото мога да изброя много велики българи които са повече от достойни да бъдат наричани патриоти така че до тях тези недоразумения изглеждат смешни и жалки.
210
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ангел 215Бойко явно е проумял че в ситуация като тази мълчанието е по-достойно отколкото грубата отявлена "патриотична" простотия! :)))))) Кога ли повечето носители на балкански мозъци ще успеят да ги пре-програмират от статуквото зомби в състоянието трезвеност!
209
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не спокойният тон и интелект , а примитивизма се възсприема като новият модел на ***..Срам от примитивниците които ни злепоставят пред малката мислеща част от света!
208
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 217На дали Левски е бил обладан от вальовата простотия и силно изразено чувство/образ на примитивизъм!
207
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриотизмъ е нещо което се копира но да се правиш на такъв какъвто не си малко е селско
206
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери пак се изложи но у нас всички копират Левски иначе за друго не стават
205
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те са ни такива нашите *** водачи! Както каза баш *** бореца: ти си глупав и аз съм глупав и затуй съ разбираме!! Как да го обясниш на едно красиво и възпитано европейско девойче!
204
1
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Тая Чу.*** с какво право идва в суверенна държава и почва да си прави политики. Къде е оня дупедавец ББ? Защо мълчи като женски полов орган ,вместо да натири овцата там където и е мястото!!!
203
3
 
15
 
! Отговори
Русев преди 6 години
Поредната ,която си прави PR на наш гръб.Да си гледа евродепутатството и да не се меси в чужди работи.(Все )още сме суверенна държава.
202
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя да не доближава Валерката че той има навика да рита бабички. Да не я нарита и нея.
201
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената дори е прекалено културна и възпитана , дледал съм я по немската тв но проблема е в нашия зомбиран българин с небългрска визиономия
200
3
 
10
 
! Отговори
от Уикупедия преди 6 години
Ска Келер ако прочете за Покръстването на Българския Народ тоест насилственото Християнизиране по Византия ще и стане ясно за какъв Народ става въпрос
199
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали отиде да рекетира у Мексико, щото тука я наритаха, или кара наред, па където падне некой лев от зелена активност, се е добре..*** и лезбиката г.нъсна
198
4
 
13
 
! Отговори
баба Яга преди 6 години
Що се отнася до тая горе, Кака ли е, Скака ли е не знам, но такива - Вън от БГ! Аман от размахващи пръсти, аман от поучители и нравоучители, знаем ги техните нрави, евро.....г.. ейски, интернационални, глобалистки, нагушени евро-чиновници, съсипаха България! Марш в бърлогата!
197
4
 
18
 
! Отговори
баба Яга преди 6 години
До АнонименЕ, айде стига с тая дърта кадъна, дето я дърпал! И аз да бях и аз щях да я изгоня от БГ! Дигнала се от Бурса, да идва да гласува тук и да ми прецаква моя глас! Айде холан! Ще ми решава тя съдбата, дошла от чужда държава, аз живея тук от 40-50 години, а тя е напуснала отпреди толкова! За тази случка В.Симеонов беше прав! Слагайте ми колкото искате минуси, няма да си променя мнението по въпроса!