70% от скандинавците ползват мобилни разплащания

С PSD2 Европа ще бъде много по-отворена за финансовите услуги
23 апр 2018 14:52, Екип на Bloomberg
8
70% от скандинавците ползват мобилни разплащания
Снимка: Pixabay

Близо 70% от населението в Скандинавските държави е възприело мобилните разплащания, което е нечувано за останалия свят. Това коментира Даниел Дьодерлайн, основател и главен изпълнителен директор на Auka, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Това е първата компания, която стартира мобилни разплащания в Норвегия, а наскоро започна дейност и в ЦИЕ, в частност в България. Според Дьодерлайн този вид услуга може да помогне на нашата страна да се справи със сивия сектор и корупцията.

"По-ефективни, лесни, достъпни и евтини решения за виртуални плащания могат да са важен инструмент в тази битка", подчерта той.

Дьодерлайн разказа, че Auka е била първата компания в Скандинавските страни, разработила технологии за мобилни плащания, и първата, която да представи портфейлно решение за мобилни плащания в Норвегия.

"Една трета от банкерите са наистина уплашени от ситуация, в която големите технологични гиганти ще заместят дигиталния канал, който предоставят банките", каза още той. По думите му тук идва опитът на скандинавските банки, които са открили, че ако предложат много добра услуга за мобилни плащания на хората, те ще започнат да използват тази услуга и когато дойдат, конкурентите, те няма да бъдат заплаха.

"С PSD2 Европа ще бъде много по-отворена от американския сектор за финансовите услуги. Това ще представлява предизвикателство за американските компании. След няколко месеца ще видим много от технологичните гиганти да включват повече финансови услуги в своите съществуващи канали", коментира предприемачът.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Коя е фирмата ? Трябва да пуснеш олакване срещу тях още сега !
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ние бихме ползвали. Но като не знаеш каква сметка ще ти натресе оператора накрая и не смееш...
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си платиш кафето и дневните покупки, както и да е, но когато си поръчах кухня на значителна цена и ми казаха, че искат плащане кеш .....???
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В унисон с останалите коментари, казвам, че 80 % от българите са де.би.ли. Слагайте минусите като не можете да разберете метафората!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да плащаш онлайн като фирмите предпочитат кеш? А един таксиджия нямаше дребни и на желанието ми да платя с карта ме попита: "На банкомат ли ти приличам?"
3
1
 
6
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Незнам за новопокръстените мюсулмани - Скандинавците, но едно знам! А именно, че ние, Българите сме спокойни, защото нас ни води технологичния тигър на цифровизацията и кибер-сигурността Мария Габриел!
2
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
затова милите едни има си ти казват здраве аз не ги познавам от разни измислени банки ба ми да зема да ги пратя при моите икономисти тука там поназнаиват какво е икономика колегата казва аз малко *** та и аз като колегата нали колега не владея банкови дела
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
70% от българите не плащат сметки по електронен или друг начин