ГЕРБ: Срещата ЕС-Западни Балкани е историческа!

Очаква се среща между Сърбия и Косово, нещо, което бе немислимо
Обновена: 17 май 2018 07:05 | 16 май 2018 22:14,
7

Евролидерите пристигнаха в София за срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани. Освен тях, в София са и ръководителите на Западните Балкани, както и председателите на Еврокомисията, Европарламента и Европейския съвет.

"Тази среща е историческа. Подобна не е имало от 2003 година. А да събереш на една маса европейските лидери заедно с лидерите на Западните Балкани, не е никак лека задача", коментира пред Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

По думите му това е едно изключително постижение, за което е извървян много дълъг и труден път. Към днешна дата не само правителствените и държавните ръководители, но и представителите на ЕК и на Съвета на ЕС, в лицето на Юнкер и Туск, признават ролята на България във връщането на темата за Западните Балкани на дневен ред, уточни гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

"Тези страни са в центъра на Европа. Хубаво е да работим за тяхната интеграция в ЕС, тя е много важна. Очаква се утре дори да се проведе среща между Сърбия и Косово. Нещо, което до преди няколко години беше немислимо", подчерта депутатът от ГЕРБ.

В студиото на "Денят ON AIR" той отбеляза още, че оттук нататък процесът по присъединяване на страните от Западните Балкани към ЕС и НАТО е в собствените им ръце и колкото по-бързо изпълнят критериите, толкова по-бързо членството им ще стане факт.

Срещата на върха ЕС–Западни Балкани започва тази вечер с вечеря на лидерите в "София Тех Парк" върху маса от рециклиран картон, върху който лидерите ще напишат свои послания, а те ще бъдат запазени в рамка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
една обикновена операция на американцитеизпълнявана от няколко управници на колониални държавчки я надуват до спукване
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да дойде края на юни т..г.,че да спрат управляващите ни да се хвалят с европред-седателство, да се хванат с само българските работи.Българите изчезваме катонарод, а тия от герб се хвалят та хвалят, а на т. н. патриоти им се услади властта,та забравиха за народа български.Европредседателството не е нищо повече оттова, че на България беше ред да е председател, нищо повече.
3
17
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Браво!България най-сетне твори история и отново е в центъра на световната политика след седем века прекъсване!Браво!
2
2
 
22
 
! Отговори
родител преди 5 години
Ама вие добре ли сте ! Не виждате ли ,че народа мре като след чума ,а младите бягат на запад !!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Историческо е президент да прави коремно, тия дето се събрали е нищо, не ни занимавайте