100 000 души протестираха в Лондон 2 г. след референдума

Искат последната дума по споразумението за Brexit
Обновена: 23 юни 2018 20:45 | 23 юни 2018 20:45, Елка Василева
36
100 000 души протестираха в Лондон 2 г. след референдума
Снимка: Reuters

Около 100 000 души излязоха по улиците на Лондон, за да протестират срещу излизането на Великобритания от Европейския съюз, точно две години след шокиращия резултат от референдума за Brexit, съобщиха ДПА и Ройтерс.

Протестът бе организиран от кампанията "Народен глас", която се бори за това британците да имат право да одобрят или да отхвърлят с вота си окончателното споразумение за Brexit, което ще бъде договорено между Лондон и Брюксел.

В него участваха проевропейски политици от целия политически спектър, включително от основната опозиционна Лейбъристка партия, "Либерални демократи" и някои бунтари от Консервативната партия на премиера Тереза Мей.

"Народен глас" призова привържениците си "да гарантираме, че ние, хората, които ще бъдем засегнати за поколения напред от водените от правителството преговори за Brexit, ще имаме" последната дума по сделката за Brexit.

Но външният министър Борис Джонсън, който е твърдолинеен активист за напускане на ЕС, отговори на борещия се за оставане лагер в статия за таблоида "Сън", че британският народ "не желае половинчат Brexit".

На 23 юни 2016 г. мнозинство от 52 процента гласува за напускане на ЕС при избирателна активност от 72 процента от имащите право да гласуват 46 милиона британци, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: лондонпротестBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28Ако живее в България няма как да не е мамино синче. Фирми, проекти, държавни поръчки - фирмата на мама/тати/дедо/чичо/вуйчо/сват/очинайка дава поръчка на фирмата на синчето. Така е в Гишевтария. На запад това е почти невъзможно да се получи особено с държавни поръчки и жесток, ама жесток закон срещу конфликт на интереси.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да и аз съм бил в Сърбия и там са сто пъти по-добре от нас без да са в ЕС.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЛичи ти,на тебе.В първия си коментар не обидих никой лично.Ти започна да обиждаш от първия си коментар.Със сигурно си някое мамино синче.В реалния живот си ....
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25За това не може да се оправи България, прекалено много бахчи се пишат за грамотни и меродавни! Личи си от всякъде и във всичко! Един месец прекаран в скапаната ни държава и веднага разбираш колко много ни липсва! Ами за това изчезваме, от много мъдрост и присмехулство което ни се връща тъпкано!
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25Commonwealth Citizens които са на електорал регистера! Браво на тебе, типично по български и ти личи!
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименCommonwealth citizens...ами ти сам си отговори бе Соросчо...май си се научил само да четеш,но не и да мислиш.Пропуснал си най-важния урок в живота...Айде обратно в *** и си затвори устата,че мирише.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23British, Irish and Commonwealth citizens and Britons who lived abroad for less than 15 years. Цялата информация можеш да намерисх на gov.uk.А за това че си пропуснал не се кахъри, то се вижда преди още да си отворил уста!
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМдаа.Много си оригинален.Това си е твое мнение.Казвам неща,за които съм сигурен.Не искам да задълбавам кои са им колониите,написах го на посоки.Но със сигурност тези,които живеят тук и нямат британско гражданство също имаха право да гласуват,защото са от бившите им колонии.И единственото,което съм пропуснал е да напиша,че има много бедни душички като тебе...Сорос...хаха...все някой ви е виновен на вас...
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Уж в България началното образование било задължително. Ти явно си бил с връзки за да го пропуснеш!
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Иван 20Англия ще се отдели и в бъдеще ще я последват други европейски страни. Язък за държавните поръчки от които се налапваха нашенски дембели! Гювечът свърши.
20
4
 
2
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Брекзита трябва или да не се спре, или да се направи толкова болезнен за Великобритания, че в бъдеще на никоя друга държава членка даже и през ум да не ѝ минава нещо подобно.
19
3
 
4
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Ако са мошеници само отскочи до Сърбия та там се едно се връщам 20г назад във времето.Да ако сме като Китаи можи да сме сами ....
18
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ЕС са най-големите мошенници. Колкото по-бързо се махнеш от там, толкова по-добре. Ето нас например ни държат за подчинение и роби. На никой не му дреме за корупция и заплати. Отпускат евр. програми със средства само за роднини на политици и техни си хора там... Бягане далеч от ЕС.
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
VAN ANGLIA OT EVROPEISKIAT SAUZ.NA EVROPA NE I TREBVA TAKAVA SLABORAZVITA DARGAVA S TOLKOVA NEGRAMOTEN NAROD.
16
3
 
8
 
! Отговори
ss преди 5 години
вчера в една статия една жена от протеста говорише против излизането от ес. Пяна на устата чак хвана и накрая я питаха от къде е :) оказа се,че е от италия ;)
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Останаха ми едни съмнения , че бритките се дръпнаха от Европейския съюз за да угодят на "стратегическия си партньор" САЩ в плановете му да отслаби Европа , мераците на Индийското лоби да изолира страната от Европа за да имат по лесен достъп до английския пазар на труда и страховете на Кралския двор че ще трябва да се разделят с паунда и да приемат еврото .
14
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименХа ха,80 милиона са,но ти знаеш ли,че право да гласуват имаха и от бившите им колонии-Мозамбик,Зимбабве,Нигерия...и т.н.Нещо да кажеш?Някави си да ти решават бъдещето.Ай честито.И стига с тия Сорос-морос-ставате банални...
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11Май те настъпиха по мазолите. Сейфти шуз май не носиш. Пък и Питър се пишеш. Ох черни Петре колко много пращиш от акъл-Прокопи направо.:)))))))))
12
16
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам нищо против ЕС, ама си мисля, че като ни нахулят еврото бая ще изквичиме. Цените само ще се превърнат в евро, а заплатите автоматично ще станат двойно по-малки.
11
13
 
18
 
! Отговори
Питър преди 5 години
До Анонимен 10Там е проблемът, че именно английските "булсаткомчовците с ниско ниво на интелект/интелигентност и буквално нулеви познания относно език, култура и интеграция" са единствените останали, които подкрепят брексит. Плюс няколко *** с британски паспорт, може да ги изброим и поименно, но те се знаят.