Приемът на бежанците – по конвенция от 1951 г. А защо?

Конвенцията е отговор на неуспеха да се приемат еврейски бежанци
15 юли 2018 21:07,
33
Приемът на бежанците – по конвенция от 1951 г. А защо?

Неуспехът на световните сили да договорят приемане на еврейските бежанци, бягащи от преследвания на нацистите през 1938 година, е довел до създаване на договор след Втората световна война, с който страните са обвързани и днес. Това заяви германският министър на външните работи Хайко Маас, цитиран от Асошиейтед прес.

Женевската конвенция за бежанците от 1951 г. "е отговор на този неуспех и остава най-голямата мярка за хуманността ни", посочи Маас в Twitter, пише БТА.

Още по темата

Коментарът му бе направен на фона на дебатите в Европа за отговора, който трябва да бъде даден на масовата миграция от Африка и Близкия изток и точно 80 години, след като международната конференция в Евиан, Франция, приключва без повечето от 32-те страни участнички в нея да поемат ангажимент за прием на повече бежанци.

Много евреи, убити по-късно в Холокоста, са се опитвали да емигрират в страни като САЩ, но им е бил отказан достъп.

Министерството на вътрешните работи на Германия посочи днес, че федералната полиция и полицията на провинция Бавария са постигнали споразумение да патрулират по границата, проверявайки за мигранти, които влизат в страната.

Баварската полиция ще може да извършва проверки по южната граница с Австрия "по молба или със съгласието на федералната полиция".

Консервативното правителство на Бавария настоява за по-строг граничен контрол преди регионалните избори есента, в които се очаква миграцията да има важно място, припомня АП.

Броят на хората, преминаващи незаконно германско-австрийската граница намаля силно след прилива на мигранти през 2015 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DOBRE SA DOSHLI.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"150 000 бежанци от Франция и Германия ще бъдат заселени в Странджа !"На сила не могат да ги заселят. Политиците ще гушнат парите, а бежанците ще си съберат парцалите и пак ще тръгнат към Европа.
26
0
 
12
 
! Отговори
С5 преди 5 години
Стига с тези бежанци. В нормалният живот ако на някой му се случи проблем гледа да го реши сам или с помощта на роднини, не тичат всички от селото да се приютят в най богатата къща и там и да ги хранят и да безчинстват. Та и бежанци..бягате към вашите единоверци към сходните по бит и манталитет. Защо към нас в европа? За да стане и тук *** ли? Ние не бягаме към вас нали? Идете в СА там и джамии бол и забулени,а сега като станете много тук къде ще бягате после? Като е толкова хубав исляма.
25
0
 
15
 
! Отговори
Cc преди 5 години
51г. конвенция за евреите, 2015 нужда да помислим за африканци и араби. Евреите бяха избивани от местни правителствa, сирийците от външни сили и техни си братя по вяра.Имаме ли един и същ проблем за да прилагаме едно и също решение?
24
2
 
14
 
! Отговори
И отново преди 5 години
Евреите са замесени
23
8
 
12
 
! Отговори
дядо Пенс преди 5 години
150 000 бежанци от Франция и Германия ще бъдат заселени в Странджа ! Правителството ще получи 3 000 000 000 ? за това...
22
5
 
8
 
! Отговори
От сидней австралия преди 5 години
По3драви от най райското място на планетата
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Додо Брей! Чети бе, дудо ,чети ! И това го има .
20
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая Конвенция е за БЕЖАНЦИ а не за пара -зити от Африка и майна си .
19
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам тия какво още ще измислят за да ни пробутат бежанците си. Някаква конвенция която е била валидна за времето си по конкретен повод и която не знам откъде изкопаха. Що не вземат да изкопаят някоя конвенция от римско време. Бива ли такава тъпотия от уж просветени хора. Не знам какво да мисля.
18
4
 
21
 
! Отговори
Додо преди 5 години
"Много евреи, убити по-късно в Холокоста, са се опитвали да емигрират в страни като САЩ, но им е бил отказан достъп."======Брей!!! Посмали малко!
17
3
 
38
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Европейските управници са толкова опиянини от джендертолерастия, че сплитат краката като пияни мужици на 3,4 промила Боярищник! Това е унизително падение стигащо до капитулация на европейската цивилизация пред ... някакви бедуини!
16
0
 
50
 
! Отговори
Край преди 5 години
Съгласно тази Конвенция с която е уреден статута на бежанците от конфликти още през 51 г. Бежанците се приемат от Първата сигурна страна до конфликта /т.е. Турция/ там се обгрижват от ООН и след края на конфликта се ВРЪЩАТ по домовете си. Без някой да отмени тази ХУМАННА конвенция. Всички управници в ЕС взеха да наричат "бежанци" всички нелегални емигранти и да канят всички муджахидини в странит си.
15
0
 
42
 
! Отговори
до Факт преди 5 години
...ислямско-африканско нашествие...АБСОЛЮТНО ТОЧНО.
14
1
 
44
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Време е всеки европеец да си извади главата от... пясъка и да види, че ислямът е война и терор. Ислямът трабва да се забрани със закон, а хората, които настояват да го изповядват да напуснат ЕС.
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що общо имат сегашните бежанци с тогавашните кат тогавашните поне не са ползвали десантен инвентар за снаряжения и диверсантски методи и апаратура за предвижване и проникване на хиляди километри по дерективи и директни направления,десетки хиляди километри по диагонални или обходни маршрути как и на групи с изключителна численост позната за военнизирани групи и подразделения с боеви потенциал,че още и застояване до нареждане на някакви сили,които сега не съответстват на велики,а тогаз били други.
12
2
 
34
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До Анонимен"По внимателно с бежанците.Утре може вие да сте на тяхно място и да се отнасят с вас както вие с тях"Именно безконтролният прием на мигранти може да направи от европейците бежанци!Впрочем,представете си,че европейците тръгнат да се спасяват на Юг-примерно от климатични промени(нов ледников период).Дали ще бъдат посрещнати толерантно или ще бъдат избити още на входа?Риторичен въпрос,с ясен отговор!Впрочем сега става въпрос за ислямско-африканско нашествие,а не толкова за бежанска в
11
0
 
29
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Именно тази конвенция определя, че африканците и близкоизточните не са бежанци. Ерго, ЕС няма задължението да ги приема.
10
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Смяташ ли, че бихме се държали дивашки и агресивно, ако ни се наложи да се изселим и ни приеме страна, много по-богата и по-развита от България, и тази страна ни даде възможност да живеем без да плащаме нищо, че даже и да учим в период от 4 години?Нашествениците, нарекли себе си бежанци, открито заявяват, че са дошли не да работят и да се променят, а да живеят на соц.помощи и да налагат ислям!Няма как ние да бъдем като тях.
9
2
 
36
 
! Отговори
Прогледналият преди 5 години
Вече съм на 100% уверен че ЕС е инкубатор на болести - физически и психически,натрапващ тълпи ислямисти на васалите си и въобще ЕС е Зло!