Британците не подкрепят Мей, 50% пак искат в ЕС

Биха предпочели Борис Джонсън да води Brexit
56
Британците не подкрепят Мей, 50% пак искат в ЕС
Снимка: Reuters, архив

Британската общественост е масово против плановете на премиера Тереза Мей за напускането на ЕС, като над една трета от гласоподавателите биха подкрепили нова дясна партия, която да изведе страната от евросъюза, според проучване, цитирано от ДПА.

Още по темата
Анкета на агенцията за обществени допитвания "ЮГав", направена за в. "Сънди таймс", установи, че гласоподавателите биха предпочели Борис Джонсън, който се оттегли от поста външен министър преди две седмици, да преговаря с ЕС и да води Консервативната партия при следващите избори.

Само 16 процента от гласоподавателите посочват, че Мей се справя добре с Брекзита спрямо 34 на сто, според които Джонсън ще свърши по-добра работа, установи проучването.

Само около осем месеца преди Великобритания да излезе от ЕС на 29 март догодина правителството на Мей, парламентът, обществеността и компаниите остават дълбоко поделени във вижданията си как трябва да изглежда Брекзитът.

Плановете на Мей за запазване на близки търговски отношения с ЕС тласнаха правителството в криза тоз месец, след като двама от министрите, включително Джонсън, подадоха оставки заради този план.

Само един от десет гласоподаватели би избрал плана на правителството за Брекзита, ако имаше втори референдум, сочи анкетата. Близо половината са на мнение, че планът е лош за Великобритания.

Проучването също така сочи, че гласоподавателите са все по-поляризирани, като расте броят на хората, които не симпатизират на нито една от двете основни партии.

Според анкетата 38 процента от хората биха гласували за нова дясна партия, която подкрепя Брекзита, докато почти една четвърт би подкрепила ясно изразена крайнодясна, антиимигрантска и антиислямска партия.

Подкрепящият Брекзита Найджъл Фараж и Стивън Банън, бивш съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп, обсъждат формирането на ново дясно движение, съобщава в."Сънди таймс".

Половината от гласоподавателите биха подкрепили оставането на Великобритания в ЕС, ако имаше втори референдум, според проучването.

"ЮГав" е разговаряла с 1668 души над 18 години във Великобритания на 19 и 20 юли, уточнява "Сънди таймс",цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те гласуваха..ама не разбраха за какво :) Оня рошавия клошar Джонсън не обясни до какво ще доведе всичко!Те гласуваха,оня хвърли оставката и сега са в небрано лозе!И като започнат да им искат визи за навсякъде,като се отцепят Ирландия и Шотландия(те вече го казаха),като им нашмулят и мита..инглетата ще реват на румънски!Аз не съм виждал от години паунда да пада така стремглаво!И по-лошо ще става-БРАВО!1 път и тях да ги пре...ат! :)
32
5
 
5
 
! Отговори
ЕС-осовец преди 5 години
По-фалшива новина от тази не бях чел от седмици, над 17 500 000 британеца гласуваха за напускане на ЕС, това е най-категоричният вот в цялата история на Великобритания, за нищо друго не са гласували толкова много хора. В момента 2 години по-късно Анти-ЕС настроенията са още по-големи. Мей ще падне от власт, Великобритания ще напусне ЕС и Брюксел ще духа сяпата!!!!!!
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България не трябва да напуска ЕС, но трябва да започне да отстоява позициите си, Като Южен Поток и срещу Истанбулската конвенция и мигрантите, които да идват у нас не ние бомбардрахме Либия, Ирак, Сирия и Афганистан. Който ги бомби да си приема мигранти. Ако не започнем да си отстояваме позициите по - добре да се махнем от ЕС, но надявам се, Банкянския не е толкова безгръбначен. Трябва да се усети иначе ще му духнат под опашката дори ромите, на които плаща.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дошъл трола с проксито и си брои лайковете прави се на че не знае защо е така глупендера на квадрат Тия *** са ей такива ***
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И колко било гадно да си в ЕС и как ЕС ограбвал България."Това е доказан факт. Взеха ни МЛАДИТЕ хора. Най-бруталния грабеж, виждан някога.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омглизите ги подведоха разни и после същите се покриха. Това е като разни дрънкащи колко лош бил ЕС и трябвало да ходим при Русия. И *** има вврват на лъжите. Обаче същите не отчитст, че загубим ли 35 млрд износ, 4 млрд по фондовете ( др година с 1,4 млрд отгоре) плюс туристите,които идват и ще умрем от глад . Но има много пр.ост.и хора в България
27
1
 
8
 
! Отговори
бай х преди 5 години
ем сърби ем боли ... тие ингилизи не знаят какво искат
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33Нещо засегнат ми се виждаш. :))) Иначе нямаше да си мислиш, че някой ти лепи етикети, докато всъщност се излагаш сам....кАжи сега кое не евярно от това, което казвам по темата за излизането на британците?къде те стяга чепика по тази тема ?
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 29Всички седят и те гледат и не могат да разберат това каква връзка има. Нерде Ямбол, нерде Стамбул......ако не ме разбираш, нямаше да ме репликираш и ще мълчиш! но аз знам, че мнооого добре ме разбираш!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 29Просто по културен начин ти намеквам да опиташ да не се излагаш повече...."другарите" знаеш ли по какво се издавате винаги - имате школовката да лепите "етикети", "квалификиации" и "определения" на околните. само, че аз съм над тези неща така, че не ми пречиш !
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26Глупави въпроси задаваш....явно не са толкова глупави, щом ге репликираш!
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Барселона 22Народа вече е запознат с плюсовете и минусите на един Брекзит и този път ще вземе правилното решение......и как се е "запознал" с брекзита, като оче не го усетил? като излязат, тогаво ще могат да преценят.пп. на мач на "барселона" няма кой да дойде, както и на мач на "ювентус" - мина това време на футболните агитки
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21Грешка. Овцете ще видят, че са овце и са били подведени и не знаят какво искат. Иначе по твоята логика още 50 референдума могат да направят и повече даже... и накрая да решат пак да напускат. И тогавашните "желания" да не съответстват на сегашните....референдум "до дупка" ли предлагаш? докато спечели "линията на партията"?не се учудвай, че желаещите да "участват в цирка" намаляват експоненциално с всяко изминало представление!
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4ти...*** твоята е лесна ще пасеш козите на село ами хората които искат да пътуват и да се образоват...какво да правят...да дойдат да ти помогнат с козите...
19
4
 
7
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Като е такава ситуацията...заплетена... Мей да обяви дата за нов Референдум.Народа вече е запознат с плюсовете и минусите на един Брекзит и този път ще вземе правилното решение...
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17Ахахаха!!! Не разбирам много от политика, но болшинството е гласувало против този коментар и то досега двойно повече хора са против коментара. :)))..пак ли се опитваш да видиш "от къде" и "накъде" духа вятъра на масите...много сте плоски "патриотичните" "социалисти", чак дразните с тия "***, мендъри" и т.н.. абе не ви ли е ясно, че масата не е за нито един от двата полюса на машината и масите просто не гласуват за никой!
17
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Тези 50 процента как ги разбрахте? Социологическо проучване ли. Защото референдума е единствения легитимен инструмент.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Половината от гласоподавателите биха подкрепили оставането на Великобритания в ЕС, ако имаше втори референдум, според проучването....втори референдум ще им счупи "вековната демокрация" и ще стане страшно, защото офцете ше видят, че всичко театър до получаване на "правилният" резултат. и без това вече нараствали тези, които вадят средният пръста на всички партии... абсолютно като у нас!
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе аз не мога да разбера - каква е тая процедура "по излизане", която продължава вече 2 години и не и се вижда края ?какво толкова го "умуват" това излизане ?
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Късно е за оставане в ЕС ,като излязат нагодина ,да се наредят зад Албания и да подават документи за членство!